Pečený bažant na smetaně

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
1h 35min

Celkový čas

2h 5min

Porce


Nutriční hodnoty

1632 kalorií
0.0g cukrů
164.0g tuků
31.0g bílkovin


Příprava

Bažanta důkladně očistíme a vykucháme. Potom ho dobře omyjeme ze všech stran, vevnitř i zvenku. Nakrájíme na 4 porce, osolíme, opepříme a proložíme slaninou. Pekáček vymažeme máslem, na máslo rozložíme cibule, které jsme nakrájeli na kolečka. Přidáme celý pepř a žampiony, které jsme očistili a rozpůlili. Přiklopíme a upečeme doměkka. Bažant zčervená. Během pečení podlijeme smetanou ke šlehání a zapečeme.

přidejte na:
Evík

03. 07. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Výborné, jen mám raději pikantnější chutě a tak přidávám více "divokého " koření. Slaninu dávám pro vůni raději anglickou.
Přidané ingredience: nové kořní, bobkový list,

Dessyna 22. 01. 2013, 19:40

Přidat komentář