Petrželový koláč
Obtížnost
Čas přípravy
1h 30min
Čas vaření
30min
Celkový čas
2h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
1200
kalorií
0.0g
cukrů
14.0g
tuků
41.0g
bílkovin
Příprava
Do mouky přidáme droždí, přidáme trochu mléka, cukr a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme zbylé mléko a špetku soli a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě cca 30 minut kynout. Vykynuté těsto prohněteme, rozprostřeme ho na vymaštěný plech, okraje mírně nadzvedneme. Posypeme nadrobno nakrájenou cibulí. Připravíme si krém: Smetanu smícháme s vejci, opepříme, osolíme a přidáme nasekanou petrželku. Tímto krémem potřeme těsto a dáme péct, pečeme při 200 °C, cca 30 minut.
Beruska6430. 11. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.