Plněné kapie rýžovou směsí
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
1148
kalorií
0.0g
cukrů
30.0g
tuků
15.0g
bílkovin
Příprava
Rýži dáme vařit do osolené vroucí vody na 10-15 minut. Mezitím si připravíme kapie k plnění tak, že uřízneme vršky a opatrně vykrojíme jádra, která vyhodíme. Uříznuté vršky zbavíme stopek a nakrájíme na kousky. Na oleji osmažíme nakrájené cibule dozlatova. Přidáme sůl, nakrájená rajčata, nať petržele a vršky kapií. Zalijeme vodou a dusíme asi 15 minut, dokud zelenina není dostatečně měkká. Rýži scedíme, přidáme do zeleninové směsi a důkladně promícháme. Takto připravenou rýžovou směsí plníme kapie, které dáme do pekáče a pečeme 25 minut v předehřáté troubě na 200 °C, dokud se pořádně nepropečou.
Tip k receptu
Může ozdobit nastrouhaným sýrem.
Milena22. 05. 2009
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.