Polévka z cibule
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
15min
Celkový čas
25min
Porce
Nutriční hodnoty
510
kalorií
0.0g
cukrů
41.0g
tuků
10.0g
bílkovin
Příprava
Větší cibule oloupeme a nakrájíme na drobno. V hrnci rozehřejeme máslo a cibuli na něm osmažíme do sklovita. Poté přidáme hladkou mouku a krátce usmažíme. Usmažený základ cibulové polévky zalijeme studenou vodou, rozšleháme metličkou a vaříme od bodu varu 20 minut. Do uvařené polévky přidáme bujóny a po rozpuštění vmícháme rozšlehané vejce. Polévku dochutíme nakrájenou zelenou petrželkou. Cibulová polévka se může podávat s osmaženým pečivem i jako plnohodnotná večeře.
JanaB24. 01. 2012
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.