Pstruh na másle a bylinkách
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
20min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
366
kalorií
0.0g
cukrů
41.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Pstruhy omyjeme a osušíme papírovou útěrkou. Nařízneme na hřbetu. Pstruhy hodně osolíme, i v břišní dutině.
V mističce si smícháme všechny jemně nasekané bylinky a potřeme jimi břišní dutiny ryb. Když nám bylinky zůstanou, můžeme zbytek posypat po povrchu.
Citron nakrájíme na 4 tenké měsíčky a dva vložíme do každé ryby.
Pekáč vyložíme pečícím papírem, ryby na něj položíme. Máslo nakrájíme na tenké plátky a poklademe jimi ryby.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 150°C přibližně 15-20 minut. Maso se nám musí od sebe oddělovat a zářezy se rozevírat.
Tip k receptu
Podáváme buď s teplou zeleninou na másle, toastem, nebo vařenými ranými brambůrkami.
Sonia00524. 11. 2011
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.