Pstruh na másle a bylinkách

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
20min

Celkový čas

30min

Porce


Nutriční hodnoty

366 kalorií
0.0g cukrů
41.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Pstruhy omyjeme a osušíme papírovou útěrkou. Nařízneme na hřbetu. Pstruhy hodně osolíme, i v břišní dutině.
V mističce si smícháme všechny jemně nasekané bylinky a potřeme jimi břišní dutiny ryb. Když nám bylinky zůstanou, můžeme zbytek posypat po povrchu.
Citron nakrájíme na 4 tenké měsíčky a dva vložíme do každé ryby.
Pekáč vyložíme pečícím papírem, ryby na něj položíme. Máslo nakrájíme na tenké plátky a poklademe jimi ryby.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 150°C přibližně 15-20 minut. Maso se nám musí od sebe oddělovat a zářezy se rozevírat.

Tip k receptu

Podáváme buď s teplou zeleninou na másle, toastem, nebo vařenými ranými brambůrkami.

přidejte na:
Sonia005

24. 11. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
klasika dobrý recept

Svetlana 22. 04. 2016, 09:45

Přidat komentář