Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Ptáčí mléko

Ptáčí mléko

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 40min
Nutriční hodnoty
584 kalorií 2.0g cukrů 35.0g tuků 40.0g bílkovin

Příprava

Z vajec oddělíme žloutky od bílků. Z bílků, soli a 5 dkg cukru ušleháme tvrdou pěnu. Do široké nádoby dáme vařit asi 1/3 mléka. Když se mléko mírně vaří, z bílkové pěny vykrajujeme malou lžičkou noky, které vaříme v mléce z obou stran asi 1 minutu (nedáváme tam moc noků najednou, protože při vaření nabudou). Uvařené noky vybereme na talíř. Poté, když jsou noky uvařené, dolijeme zbytek mléka a vaříme.
Do rozšlehaných žloutků přidáme trochu mléka, mouku, zbytek cukru a vanilkový cukr. Důkladně zamícháme, vlejeme do předem uvařeného mléka a ještě chvíli za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
Omáčku necháme vystydnout, vložíme noky z bílků a můžeme podávat.


linkinkatka

22. 11. 2009, Recept navštíven: 1389x

Podobné recepty


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
klasika recept na vtáčie mlieko

18. 08. 2016, 19:07

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutný lahodný recept

01. 12. 2016, 21:15

Přidat komentář

Facebook komentáře