Ptáčí mléko
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
20min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
584
kalorií
2.0g
cukrů
35.0g
tuků
40.0g
bílkovin
Příprava
Z vajec oddělíme žloutky od bílků. Z bílků, soli a 5 dkg cukru ušleháme tvrdou pěnu. Do široké nádoby dáme vařit asi 1/3 mléka. Když se mléko mírně vaří, z bílkové pěny vykrajujeme malou lžičkou noky, které vaříme v mléce z obou stran asi 1 minutu (nedáváme tam moc noků najednou, protože při vaření nabudou). Uvařené noky vybereme na talíř. Poté, když jsou noky uvařené, dolijeme zbytek mléka a vaříme.
Do rozšlehaných žloutků přidáme trochu mléka, mouku, zbytek cukru a vanilkový cukr. Důkladně zamícháme, vlejeme do předem uvařeného mléka a ještě chvíli za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
Omáčku necháme vystydnout, vložíme noky z bílků a můžeme podávat.
22. 11. 2009
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.