Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 63

Banánová rýže

Banánová rýže

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

sáčky po 100 g sáček rýže, 2 banány, 200 g 12% smetany

Rýži vaříme v osolené vodě po dobu 10 minut. Banány vidličkou rozmačkáme na kaši. Do vroucí smetany přidáme banány, necháme přejít varem a odstavíme. Ihned do ní nasypeme rýži, promícháme a přiklopíme poklicí. Po 15 minutách rýži rozdělíme do 4 mi...

Medová krkovička se šalotkami dle Apetitu

Medová krkovička se šalotkami dle Apetitu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové krkovice, 300 g šalotky, 2-4 lžíce medu, 500 ml světlého piva, 2 lžičky soli, 1 lžička pepře barevného

Krkovičku necháme vcelku a omyjeme ji a osušíme. Vložíme do malého pekáčku. V hrníčku smícháme 2 lžíce medu a 6 lžíc piva a přidáme sůl. Pořádně zamícháme a touto směsí krkovičku přelijeme. Marinádu do masa pořádně vetřeme. Zbytek piva nalijeme ok...

Mléčný koktejl z jahod

Mléčný koktejl z jahod

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g jahod, 1-2 lžičky včelího medu, 200 ml kravského mléka, 2-5 kapek citronové šťávy

Jahody, med, citrónovou šťávu a mléko rozmixujeme v mixéru. Podáváme ve vysokých skleničkách s brčkem.

Švestková marmeláda

Švestková marmeláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg švestek, 800 g cukru krystal, 1/2 lžičky kyseliny citronové

Švestky zbavené pecek pomeleme v mlýnku na maso a pak podusíme pod pokličkou. Dále vaříme 15 minut bez pokličky. Přidáme cukr a kyselinu citrónovou. Poté ještě chvílí vaříme. Následně plníme horké do sklenic.

Malinová marmeláda s meruňkami

Malinová marmeláda s meruňkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg malin, 0.5 kg meruněk, troška pektinu, 1-2 lžíce citronové šťávy

Maliny protlačíme přes jemný cedník, meruňky nakrájíme na malé kousíčky a necháme 5 minut povařit. Poté přidáme cukr a vaříme ještě deset minut. Následně přidáme pektin, citrónovou šťávu a necháme projít varem. Plníme do skleniček a zavaříme.

Marmeláda z rebarbory

Marmeláda z rebarbory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg rebarbory, 1-2 lžíce citronové šťávy, 500 g cukru krupice

Nakrájenou rebarboru uvaříme v trošce vody. Když je rozvařená přidáme cukr, citrónovou šťávu a vaříme do zhoustnutí. Lijeme do skleniček.

Malinový džem

Malinový džem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg malin, 2 banány, 1-2 lžíce citronové šťávy, 400 g želírovacího cukru

Maliny pomeleme v mlýnku na ovoce. Banány nakrájíme. Namleté maliny přivedeme k varu a přidáme banány, kyselinu citrónovou a chvíli vaříme. Poté přidáme želírovací cukr a hrst celých malin. Vaříme ještě tři-čtyři minutky.

Malinová marmeláda

Malinová marmeláda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg malin, 5 g kyseliny citronové, 1 balení Gelfix Super 3:1, 350 g cukru krystal

Cukr smícháme s želírovacím práškem, přidáme ovoce a kyselinu citrónovou. Na silném ohni, za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme 3 minuty vařit a pak, ještě horké plníme do skleniček.

Džem z kiwi

Džem z kiwi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kiwi, 1 kg cukru krystal, 1 balení želírovacího cukru

2 lžíce cukru smícháme s želírovacím, přidáme nakrájené kiwi, dobře promícháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Poté přidáme zbytek cukru a znovu za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme 3 minutky. Vzniklou pěnu odstraníme a ještě teplý d...

Marmeláda z kiwi

Marmeláda z kiwi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kiwi, 5 jablek, 1 pomeranč, 1,5 kg cukru krystal, 1 lžíce kyseliny citronové, 100 g rozinek

Oloupeme kiwi a nakrájíme na kousky. Jablka nastrouháme na hrubém struhadle, pomeranč nakrájíme a vše dáme vařit. Při vaření mícháme a hlídáme. Vaříme až do rozpadu ovoce na kaši. Přidáme hrozinky, kyselinu citrónovou a cukr. Ještě teplé plníme do...

Marmeláda z melounu

Marmeláda z melounu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg vodního melounu, 2 kg želírovacího cukru, 6 citrónů

Nakrájený melou bez pecek dáme do hrnce spolu s želírovacím cukrem, kůrou a šťávou z citrónů a necháme uležet asi čtyři hodiny. Poté za stálého míchání převedeme k varu a vaříme 3-4 minuty. Ještě teplé plníme do sklenic.

Hrušková marmeláda

Hrušková marmeláda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg hrušek, pár list máta peprná, 750 g cukru krupice, 20 g kyseliny citronové

Oloupané hrušky zbavené jadřinců umeleme na masovém strojku. Kaši vložíme do kastrolu s trochou vody a za stálého míchání vaříme. Poté směs zvážíme a přidáme na 1 kg směsi 500 g cukru. Za stálého míchání vaříme, dokud se cukr nerozvaří. Přidáme ky...

Brusinkový džem dle babičky

Brusinkový džem dle babičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brusinek, 400 g pomerančové dužiny, 500 g želírovacího cukru, 25 g pomerančové kůry

Pomerančovou kůru nakrájíme na tenké plátky. Pomerančovou kůru, dužinu a brusinky promícháme s cukrem a za stálého míchání přivedeme rychle k varu. Vaříme asi 3 minutky. Vytvořenou pěnu odebereme a ještě teplé plníme do skleniček.

Višňová marmeláda

Višňová marmeláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g višní, 200 ml vody, 300 g cukru krupice, 5 lžic rumu, 1 balení Gelfix Super 3:1, 2 balení vanilkového cukru

Rozmixované višně smícháme s vodou, vanilkovým cukrem, cukrem a Gelfixem Super 3:1. Přivedeme k varu a necháme vařit 5 minutek. Po uvaření přidáme rum. Plníme do skleniček.

Džem z jahod a banánů

Džem z jahod a banánů

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g jahod, 300 g banánů, 1 balení želírovacího cukru, 1 lžička kyseliny citronové

Ovoce nakrájíme na malé kousky, přidáme cukr, kyselinu citrónovou a dobře zamícháme. Za stálého míchání přivedeme k varu. Poté vaříme asi 3 minuty. Odebereme vzniklou pěnu a ještě teplé plníme do skleniček.

Jahodová marmeláda s limetkou

Jahodová marmeláda s limetkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

850 g jahod, 150 ml limetové šťávy, 500 g želírovacího cukru

Nakrájené jahody smícháme se šťávou z limety, želírovacím cukrem a 3 minuty prudce vaříme. Ještě teplou marmeládu naplníme do skleniček.

Citrónový džem

Citrónový džem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 citrónů, 2 limetky, 250 ml vody, kousek troška zázvor, 1 kg želírovacího cukru

Povaříme kousek zázvoru ve vodě asi 5 minut. Přidáme dužinu z citrusů, želírovací cukr a přivedeme varu. Vaříme 3 minutky. Ještě horký plníme do sklenic, které postavíme dnem vzhůru.

Banánový džem s pomerančem

Banánový džem s pomerančem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 banánů, půl hrnek voda, 1 hrnek pomerančové šťávy, 1/2 hrnku citronové šťávy, 2 hrnky želírovacího cukru

Vše kromě banánů vložíme do hrnce a přivedeme k varu. Následně přidáme rozmačkané banány a chvíli povaříme, ještě horké lijeme do skleniček.

Bezinková povidla

Bezinková povidla

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru krystal, 3 lžíce včelího medu, 50 g perníku na strouhání, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce rumu

Rozvaříme si 1 kg bezinek na kaši, propasírujeme a přidáme cukr, nastrouhaný perník, rum, med a šťávu z citrónu. Vaříme dokud nejsou povidla hustá. Ještě teplé nalijeme do sklenic a zavaříme na 80°C po dobu 15 minut.

Banánový džem

Banánový džem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg banánů, 1/2 lžičky hřebíčku, 1 l vody, 1 lžíce citronové šťávy, 750 g cukru krupice, 1 dcl rumu

Banány oloupeme a nakrájíme. Necháme rozvařit v litru vody a vaříme dohusta (pomalu). Přidáme citronovou šťávu, cukr a hřebíček. Přivedeme k varu a ihned plníme do předem nahřátých skleniček. Nakonec přidáme rum.

Jablečný moučník s kokosem

Jablečný moučník s kokosem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru moučka, 350 g jablek, 2 vejce, 1/2 hrnku oleje, 250 ml mléka, 1 kypřící prášek do pečiva, 250 g hrubé mouky, kokos na posypání, 100 g másla, 2 lžíce vody, 2 lžíce sypkého capuccina (kakaa), 100 g cukru moučka

Jablka nahrubo nastrouháme, přidáme cukr, vejce, olej. Přilijeme mléko a nakonec přidáme prášek do pečiva s moukou. Vylijeme na plech, který jsme vymazali olejem a vysypali hrubou mouku. Vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme asi 20 - 25 m...

Restovaný chřest s krevetou

Restovaný chřest s krevetou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, 10 (cca 300g) mladých chřestů, 5 krevet (cca 150g), 1 lžička sójové omáčky, 2 lžičky ústřicové omáčky, 1 lžička rybí omáčky, ¼ lžičky cukru, ½ šálku thajského kuřecího vývaru, 1 lžička rozmíchaného kukuřičného škrobu, 2 lžíce vody, ¼ lžičky bílého pepře

Rozpalte wok na vysokou teplotu a přidejte olej. Když je olej horký, přidejte česnek a restujte, dokud nezačne vonět, zhruba 1 minutu. Přidejte chřest a krevety a restujte, dokud chřest nezkřehne a krevety nezrůžoví, zhruba 3 – 4 minuty. Přidejte ...

Čočka s cuketou

Čočka s cuketou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g čočky, 1 lžička kurkumy, špetka chilli, lžička drceného kmínu, 4 stroužky česneku nasekané najemno, 350 g cukety nastrouhané nahrubo, 2-3 lžíce rostlinného oleje, sůl dle chuti

Namočenou čočku slijeme a necháme okapat. Česnek nasekáme na jemno a smažíme asi minutu až dvě na olivovém oleji nebo suché pánvi. Přihodíme všechno koření a ještě chvíli smažíme. Přidáme čočku a podlijeme asi 2 lžícemi vody, chvíli takhle čočku r...

Telecí řízek s pošírovaným chřestem a citrónovou omáčkou

Telecí řízek s pošírovaným chřestem a citrónovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 zelené chřesty, 2 bílé chřesty, 150 g telecí kýty, 15 g hladké mouky, 1 vejce, 180 ml 30% smetany ke šlehání, 50 g strouhanky, 150 g přepuštěného másla, 1 citrón, 5 g másla

Potřebujeme 2 ks zeleného chřestu, ze kterých odkrojíme dřevnatý konec a dáme pomalu táhnout do osolené vroucí vody s bílým chřestem 2 ks, který se musí oloupat od tvrdé slupky a odříznout od dřevnatého a hořkého konce. Vaříme cca 5-6 minut. Uvaře...

Koláčky z listového těsta s jahodovým rozvarem a pepřem

Koláčky z listového těsta s jahodovým rozvarem a pepřem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g listového těsta, 100 g jahod, 30 g cukru, černý pepř

Z listového těsta 70 g vyválíme plát cca 5 mm silný a vykrojíme 2 kolečka, která upečeme na 180°C, 10 – 15 minut. Čerstvé jahody 100 g s cukrem 30 g rozvaříme na mírném ohni, až změknou a zhoustnou. Na ještě teplý koláček položíme celou omytou jah...

stránka: