Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 66

Kuřecí nudličky smažené

Kuřecí nudličky smažené

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuřecích prsou, 2 lžíce tatarské omáčky, 1 vejce, 2 špetky soli, 2 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, 1/2 lžičky Solamylu, 4 lžíce slunečnicového oleje

Maso nakrájíme na větší nudličky nebo kousky. Vejce smícháme s tatarskou omáčkou, solí, majoránkou, solamylem a na jemno nastrouhanými stroužky česneku. Do připravené marinády dáme maso a promícháme. V uzavřené nádobě necháme v chladu uležet do dr...

Řezy s jablky a polevou

Řezy s jablky a polevou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g jablek, 160 g cukru krupice, 2 vejce, 4 lžíce rostlinného oleje, 200 g polohrubé mouky, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce kokosové moučky, 3 lžíce pudinkového prášku, 250 g švestkových povidel, 1 balení čokoládové polevy

Jablka nastrouháme na nudličky a přidáme všechny uvedené ingredience. Zamícháme a nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 180°C asi 20 minut. Vychladlý moučník potřeme povidly a polijeme polevou. Vidličkou a ne...

Brokolicový krém zjemněný smetanou

Brokolicový krém zjemněný smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g čerstvé brokolice , 10 g českého čerstvého másla, 1-2 l zeleninového vývaru z jarní zeleniny, 100 ml čerstvé smetany, mořská sůl, čerstvě umletý pepř, muškátový oříšek, 1/2 česneku

Brokolici očistíme, omyjeme a rozdělíme na jednotlivé růžičky. Brokolicové košťály oloupeme a nakrájíme na plátky. Česnek nasekáme a podusíme na rozpáleném tuku spolu s nakrájenými košťály. Přilijeme zeleninový vývar a povaříme na mírném ohni 5-6 ...

Krůtí prsíčko pečené s glazurou z javorového sirupu

Krůtí prsíčko pečené s glazurou z javorového sirupu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

180 g krůtích prsou, 1 lžička javorového sirupu, drcený pepř, sůl, 150 g brambor, 1 jarní cibulka, 100 ml bílého jogurtu

Očištěná krůtí prsíčka osolíme a opepříme. Maso vložíme na rozpálenou pánev a na olivovém oleji necháme mírně zatáhnout. Smícháme drcený pepř s javorovým sirupem a přelijeme jím krůtí prsíčka. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 10 minut na ...

Kuřecí kousky s cibulí

Kuřecí kousky s cibulí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g kuřecích prsou, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička Ďábelského koření, 2 špetky soli, 2 střední cibule, 1/4 lžičky Solamylu, 50 ml vody

Kuřecí prso nakrájíme na menší kousky, nebo na nudličky. V oleji rozmícháme sůl a ďábelské koření. Vložíme do něj maso, promícháme a směs přendáme do nádoby s víčkem. Zakryté dáme do chladničky do druhého dne odležet. Oloupanou cibuli nakrájíme na...

Trhaný salát s avokádem a pikantním medovým dresingem

Trhaný salát s avokádem a pikantním medovým dresingem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g avokáda, 50 g trhaných salátů (lolo rosso, lolo biondo, ledový salát), 40 g medu, hořčice Aĺ Ancien, 1 citrón, sůl, pepř

Natrhané saláty a na menší kousky nakrájené avokádo si naklademe na talíř. Přelijeme dresinkem, který připravíme následovně: med a hořčici pečlivě vyšleháme se solí, pepřem a kapkou citronu.

Vlahé skořicové jablko s tvarohovým krémem

Vlahé skořicové jablko s tvarohovým krémem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g jablek, 40 g tvarohu měkkého, 0,5 dcl smetany 33%, 15 g cukru krystal, 1 skořice

Očištěné najemno nakrájené jablko zlehka orestujeme na másle, přidáme cukr a skořici, prohřejeme, ale nevaříme. Tvaroh osladíme a povolíme smetanou, vyšleháme. Servírujeme ve sklence a dozdobíme použitými surovinami (skořice celá, výřez z jablka).

Jarní nádivka s kopřivami s dipem z červené řepy

Jarní nádivka s kopřivami s dipem z červené řepy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 rohlíků, 5 vejcí, 100 ml mléka, kopřivy dle chuti, 250 g uzeného masa, 1 červená řepa, pepř, sůl

Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem. Přidáme misku nadrobno nakrájených kopřiv, které nejdříve očistíme a spaříme v horké vodě. Uzené maso nakrájené na kostičky orestujeme na rozpálené pánvi. Osolíme, opepříme a vše dobře promícháme. V...

Koláč se švestkami v pudinku

Koláč se švestkami v pudinku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 1 vejce, 200 g cukru moučka, 300 g polohrubé mouky, 2 lžíce vody, 1/2 balení kypřícího prášeku do pečiva, 250 g jemného tvarohu, 1/2 l polotučného mléka, 1 balení pudinkového prášeku, 3 žloutky, 300 g švestek

Z mléka a pudinkového prášku si uvaříme pudink a necháme vychladnout. Z másla, vejce, 100 g cukru, mouky s práškem do pečiva a vody vypracujeme hladké těsto. Vyšší plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj vyválíme. Žloutky utřeme se 100 g cuk...

Velikonoční beránek s čokoládovým a vanilkovým krémem

Velikonoční beránek s čokoládovým a vanilkovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

900 g hladké mouky, 400 ml rostlinného oleje, 5 vejcí, 500 g cukru, 1 prášek do pečiva, 400 g čokolády, 30 g kakaa, 500 ml polotučného mléka, 350 ml smetany ke šlehání, 400 g jablek, 350 g kiwi, 100 g hroznového vína, 130 ml pasterovaných vaječných žloutků , 1 vanilka

U beránka je stejný postup jako u bábovek nebo piškotů. Vanilková omáčka: Vyšleháme žloutek s cukrem a přidáme ho do mléka, které se skoro vaří. Mícháme metličkou a zaprášíme moukou v cedníku, aby se nedělaly hrudky, 10 minut vaříme, přidáme trošk...

Lívanečky z podmáslí

Lívanečky z podmáslí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 3 vejce, 350 ml podmáslí, 50 ml jemně perlivé minerálky, špetka soli, 1 balení skořicového cukru

Do mísy dáme podmáslí, vejce, mouku, minerálku a špetku soli a rozmícháme v hladké těsto. Necháme je chvíli odpočinout Na oleji usmažíme v lívanečníku nebo na pánvi lívance z obou stran. Hotové lívance bud obalíme ve skořicovém cukru nebo podávám...

Krůtí polévka s rajčátky

Krůtí polévka s rajčátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g krůtích prsou, 1 menší cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžičky gulášového koření, 1 lžička Mexického koření, 1/2 papriky (kapie) žluté, 8 malých rajčat , 3 brambory, 1 kostka masoxu, 1 lžíce instantní tmavé jíšky, 1 lžička oregana

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Cibuli usmažíme na oleji dorůžova, přidáme maso nakrájené na malé kostičky a za stálého míchání ho krátce opečeme. Přidáme gulášové a mexické koření, zamícháme a ihned zalijeme vodou. Přikryté s kostkou Masox...

Tuňákovo-okurkové sushi

Tuňákovo-okurkové sushi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g sushi rýže, 375 ml vody, 2 lžíce rýžového octa na sushi, 1 lžíce cukru moučka, trochu soli, 3 plátky mořské řasy, 1 lžíce pažitky, 1 okurka, 1 mrkev, 2 lžíce majonézy, 1 konzerva tuňáku, sójová omáčka na podávání

Rýži dáme do síta a proplachujeme pod tekoucí vodou, až teče čirá voda. Pak ji zalijeme vodou a na mírném plameni vaříme 15 minut. Pak ji zalijeme zálivkou, kterou jsme připravili smícháním octa, cukru a soli. Necháme vychladnout. Tuňáka necháme o...

Tvarohové noky s medem

Tvarohové noky s medem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení jemného tvarohu, 2 vejce, 1 hrnek hrubé mouky, špetka soli, 8 lžic strouhanky, 1 hrst vlašských ořechů, 4 lžíce včelího medu

Tvaroh utřeme s vejci, přidáme osolenou mouku a vypracujeme tuhé těsto. Lžící namočenou ve vodě vykrajujeme noky a vaříme v osolené vodě 5 minut. Na talíři je posypeme nasucho opraženou strouhankou promíchanou s ořechy a polijeme medem.

Staročeské houbové šišky

Staročeské houbové šišky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čerstvých hub, 80 g másla, 140 g hladké mouky, 2 vejce, 150 ml smetany, špetka šalvěje, špetka pepře, špetka šafránu, špetka soli

Houby očistíme a omyjeme. Nakrájíme je nadrobno. Vypracujeme těsto z mouky, vajec, soli, šalvěje, pepře, šafránu a posekaných hub. Pořádně zpracujeme. Vytvarujeme z něj šišky a ty opečeme ze všech stran na másle, které jsme rozpustili na pánvi. Z ...

Houby s rajčaty

Houby s rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g čerstvých hub, 1 kostka masoxu, 1 lžíce másla, 3 rajčata, špetka pepře, špetka soli, 1 lžička nastrouhaného křenu

Houby očistíme a omyjeme. Pokrájíme na kousky. Houby krátce povaříme ve čtvrt litru vody, ve které jsme rozpustili masoxovou kostku. Poté vyndáme a necháme okapat. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme na něj...

Letní špagety

Letní špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 balení špaget, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky soli, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce bylinkového octa, troška černého pepře, 1/4 šálku bazalky, 3 zralá rajčata

Uvaříme špagety dle návodu. Zatímco se špagety vaří, rozdrtíme česnek a smícháme ho se solí. Poté smícháme olej, ocet a trochu černého pepře. Jakmile jsou těstoviny uvařené, opláchneme je, dáme do velké mísy a promícháme s rajčaty, bazalkou a přip...

Lívance s borůvkami

Lívance s borůvkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

650 ml plnotučného mléka, 270 g hladké mouky, 20 g droždí (kvasnice), špetka soli, 30 g cukru moučka, 2 žloutky, 1 hrnek mražených zahradních borůvek, 20 g kukuřičného škrobu, 2 lžíce cukru krupice, 1 - 2 lžičky citronové šťávy, 300 ml vody, 1 balení zakysané smetany, 1 lžička cukru moučka

Mouku prosejeme do mísy a osolíme. V trošce mléka rozšleháme žloutky. Kvasnice rozdrobíme do trochy mléka, přidáme cukr, rozmícháme a necháme nakynout. Vše přilijeme do mouky a vymícháme řidší těsto, které necháme asi 1 hodinu v teple kynout. Těst...

Spišská roštěná

Spišská roštěná

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí roštěnky, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 30 g hladké mouky, 50 g másla, 30 g slunečnicového oleje, 2 žluté nebo červené papriky, 1 cuketa, 2 bílky, 50 g strouhaného sýru, 1 snítka tymiánu na ozdobení

Hovězí maso nakrájejte na stejně velké plátky. Po obou stranách je naklepejte, osolte, ochuťte pepřem a lehce poprašte hladkou moukou. Na pánvi rozehřejte máslo a roštěnky z obou stran opečte. Podlijte je trochou vody a poduste doměkka. Během duše...

Houby na česneku

Houby na česneku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g čerstvých hub, 50 g másla, 5 stroužků česneku, špetka soli

Čerstvé houby očistíme a omyjeme. Poté je pokrájíme třeba na plátky, potřeme je utřeným česnekem se solí a na rozpuštěném másle osmažíme do měkka. Podáváme s čerstvým chlebem.

Mrkvová polévka s mlékem

Mrkvová polévka s mlékem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g mrkve, 20 g másla, 15 g hladké mouky, 100 ml plnotučného mléka, 1/4 lžička soli, 1 lžička petrželové natě, 500 ml vody

Oškrábanou a na hrubo nastrouhanou mrkev krátce osmahneme na másle. Přidáme mouku, chvíli orestujeme a zalijeme vodou. Mrkev povaříme asi 10 minut a poté osolíme. Na závěr do polévky přidáme mléko, nakrájenou zelenou petrželku a odstavíme.

Hovězí guláš z tlakáče

Hovězí guláš z tlakáče

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g hovězího plecka, 2 velké cibule , 2 lžíce sádla, 5 stroužků česneku, 5 lžiček koření Maďarský guláš, 1 lžička mleté papriky, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce hladké mouky

Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a česnek nasekáme na malé kousky. Omyté maso nakrájíme na kostky. V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a maso. Na velkém plameni za stálého míchání opékáme tak dlouho, dokud se tuk nezačne oddělov...

Citronové oválky

Citronové oválky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 130 g cukru moučka, 370 g Hery, 3 žloutky, 2 lžíce citronové kůry, 2 lžíce citronové šťávy, 1 balení Nutely

Z uvedených surovin vypracujeme na vále hladké těsto. Necháme chvíli odležet v chladnu. Vyválíme plát a vykrajujeme oválky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Hotové slepíme nutelou a polijeme citronovou polevou. Dozdobíme dle fantazie.

Kokosový pudink

Kokosový pudink

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml plnotučného mléka, 1 sáček pudinkového kokosového prášku, 2 lžíce cukru krupice, 4 lžíce kokosové moučky

Do části studeného mléka nasypeme kokos, cukr a dáme vařit. Ve zbylé části studeného mléka rozmícháme pudinkový prášek a vlijeme do mléka s kokosem. Povaříme asi 2 minuty a odstavíme. Uvařený pudink rozdělíme do misek a dáme vychladit.

Hříbečky

Hříbečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrnek hladké mouky, 1/3 hrnek cukr moučka, 3 lžíce rumu, 1 balení mandlí, 1/2 kostky Hery, 1 balení čokoládové polevy, 1 sklenka ovocné marmelády

Mouku smícháme s cukrem a oloupanými a nastrouhanými mandlemi. Přidáme tuk a rum a vypracujeme hladké těsto. Necháme chvíli odpočinout. Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme hříbečky. Pečeme pomalu v mírné troubě dorůžova. Vychladlé spojíme marmelád...

stránka: