Těstoviny s cuketou a slunečnicí
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Na olivovém oleji osmahneme slunečnicová semínka dokud nezačnou zlátnout. Přihodíme na jemno nasekané stroužky česneku. Zalijeme mlékem a zasypeme čerstvým sýrem nakrájeným nebo nastrouhaným nahrubo a zahřejeme. Odstavíme. Cuketu pořádně umyjeme a nastrouháme na jemno i se slupkou. Na druhé pánvi, nejlépe teflonové osmahněte cuketu s kořením na grilovanou zeleninu tak dlouho, dokud se nevyvaří všechna voda, kterou cuketa pustila. Jakmile je cuketa hotová, vrátíme na plamen semínka s česnekem a mlékem. Sýr se nám v mléce mezitím trochu rozpustil a přidáme osmaženou cuketu. Jemně mícháme a zahříváme, dokud se nám vše nespojí a sýr se nerozpustí. Nakonec vmícháme ještě kečup dle chuti a jakmile se vše spojí a prohřeje, můžeme vypnout. Smícháme s těstovinami a můžeme podávat.
Ellis10. 06. 2013