Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 69

Čekankový salát

Čekankový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čekankových puků, 150 g konzervovaných žampionů, lžíce olivového oleje, špetka Mořské soli, troška citronové šťávy, troška petrželové natě, troška pažitky, troška pepře barevného

Čekankové puky omyjeme a necháme odkapat. Poté je na nudličky nebo menší kousky nakrájíme. Přidáme nakrájené konzervované žampiony. Zálivku si uděláme ze zbylých ingrediencí dle vlastní chuti a dobře promícháme.

Švédský salát

Švédský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka hlávkového salátu, 1 salátová okurka, 4 rajčata, 200 ml smetany, špetka soli, 1 lžička cukru krystal, špetka pepře, troška citronové šťávy, 1 lžička kopru

Hlávkový salát vypereme ve studené vodě. Listy salátu natrháme na menší kousky a dáme do mísy. Salátovou okurku důkladně omyjeme a i se slupkou nastrouháme najemno a přidáme do mísy. Rajčata nakrájíme na menší kolečka a přidáme do mísy. Smetanu o...

Pampeliškový salát

Pampeliškový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

cca 500 listů pampelišky lékařské, 3 lžíce olivového oleje, špetka Mořské soli, špetka pepře barevného, 1-2 dcl vinného octu - dle chuti

Lístky z pampelišek opláchneme a necháme odkapat. Poté je nakrájíme a vsypeme do mísy. Přidáme dle chuti mořskou sůl, barevný pepř, olivový olej a vinný ocet. Promícháme a máme hotovo. Je to takový jarní skvělý salát.

Pomerančový salát se sýrem

Pomerančový salát se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 velké pomeranče, 2 červené cibule, 200 g uzeného sýra, 4 lžíce olivového oleje, špetka soli, špetka pepře, pár kapka tabasco, 1/2 svazku máty peprné

Velké pomeranče oloupeme a nakrájíme na jemné plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme také na tenké plátky. Sýr nakrájíme na nudličky a vložíme do misky. Přidáme pomeranče, cibuli, olej, sůl, pepř a tabasco. Nakonec přidáme natrhané lístky máty. Promí...

Srbská omeleta

Srbská omeleta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g paprik, 250 g rajčat, 50 g cibule, špetka soli, troška pepře, 8 vajec, 2 lžíce olivového oleje

Papriky rozpůlíme a očistíme. Pak nakrájíme nadrobno. Cibuli a rajčata nakrájíme také nadrobno. Osmahneme je na oleji, lehce osolíme a opepříme. Pak zeleninu zalijeme rozkvedlanými vejci, promícháme a lehce zapečeme v troubě.

Zapečené papriky

Zapečené papriky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 velké papriky, 3 vejce, 1 cibule, špetka soli, špetka pepře, 400 g dietního salámu, 200 g tvrdého sýra

Papriky omyjeme a rozkrojíme, odstraníme semínka a půlky znovu omyjeme. Vejce rozšleháme, osolíme a vmícháme do nich nakrájenou cibuli a nastrouhaný salám. Touto směsí naplníme půlky paprik. Dáme je do vymaštěného pekáčku a asi 10 minut zapékáme. ...

Domácí játrová paštika

Domácí játrová paštika

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 kg játry, 0,5 kg bůčku, 1 lžička soli, 4 špetky pepře, 1 dcl smetany ke šlehání (šlehačka), 2 stroužky česneku, 1 lžička provensálského koření, 1 cibule

Játra i bůček pokrájíme nadrobno, okořeníme a dáme přes noc do lednice. Druhý den vyndáme, promícháme, a dáme péct na 200°C asi hodinku, dokud nebude maso měkké. Vyndáme, a rozmixujeme dohladka. Pak přidáme nadrobno pokrájenou osmahnutou cibulku, ...

Zapečené brambory s brokolicí a sýrem

Zapečené brambory s brokolicí a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 0,5 kg brokolice, 200 g eidamu, 400 ml sladké smetany, špetka soli

Nejprve si rozebereme brokolici na růžičky, očistíme, a dáme do hrnce s osolenou vodou. Vaříme cca 5 minut do poloměkka. Mezitím si oškrábeme brambory, nakrájíme je na kolečka, a vaříme asi 10 minut. Sýr nastrouháme na jemném struhadle a smícháme ...

Játra na šalvěji

Játra na šalvěji

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g játry, 3 lžíce rostlinného oleje, 2 cibule, 500 ml masového vývaru, špetka soli, špetka pepře, 2 lžíce másla, 1 lžíce šalvěje

Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kousky nakrájená játra a za stálého míchání opečeme. Posypeme šalvějí, podlijeme vodou a dusíme 10 až 15 minut. Když jsou játra měkká, osolíme je, opepříme a vmícháme máslo. Podá...

Bublanina s broskvemi

Bublanina s broskvemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 175 g cukru krystal, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 5 lžic vody, 2 lžíce rumu, 2-3 ks konzervovaných nebo čerstvých broskví, špetka soli

Nejdříve si rozklepneme vajíčka a oddělíme žloutky od bílků. Poté do mísy s bílky přidáme špetku soli a začneme šlehat, postupně přidáme polovinu cukru. Pak do druhé mísy v které máme žloutky - přidáme do nich druhou polovinu cukru, vlažnou vodu, ...

Mandlová bábovka s jablky

Mandlová bábovka s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 balení Hery, 1 hrnek cukru moučka, 4 vejce, 2 hrnky polohrubé mouky, 3 lžíce rumu, 1 balení mandlí, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 velké jablko

Změklé máslo rozetřeme a smícháme s cukrem. Přidáme žloutky a mícháme do pěny. Pak vmícháme trochu mouky, rum, mandle nasekané na drobné kousky a jablka, která jsme nakrájeli na kostičky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do těsta pak střídavě dáváme mo...

Mřížkové dortíky

Mřížkové dortíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé mouky, 150 g másla, špetka soli, 1 vejce, 1 žloutek, 300 g švestkových povidel

Mouku prosejeme na vál a poklademe změklým máslem. Rukama zpracujeme na drobenku. Vytvoříme důlek, do kterého dáme špetku soli, vejce a asi 10 lžic studené vody. Vypracujeme tuhé těsto a zabalené ve folii necháme v chladu odpočívat zhruba 1 hodinu...

Tvarohová hrnečková bábovka

Tvarohová hrnečková bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru moučka, 2 vejce, 1 hrnek polotučného mléka, 1/2 hrnku slunečnicového oleje, 1 balení jemného tvarohu, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 banán, 1 lžíce kakaa

V misce postupně smícháme polohrubou mouku (můžete použít i hladkou) s cukrem, žloutky, olejem a mlékem. V druhé misce mezitím ušleháme zbylé bílky v tuhý sníh. Ke sněhu přidáme tvaroh a vzniklou směs vlijeme do těsta a jemně vmícháme. Nakonec při...

Sardinková pomazánka s máslem

Sardinková pomazánka s máslem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva sardinek, dle chuti špetka Mořské soli, dle chuti kousek másla, pár kapek citrónu

Do misky si připravíme očištěné sardinky z konzervy. Přidáme dle chuti mořskou sůl, několik kapek citronové šťávy a cca 50 g másla. Stačí promačkat skoro dohladka všechny ingredience vidličkou a po chvilce je pomazánka hotová.

Mléčný ovocný koktejl se syrovátkou

Mléčný ovocný koktejl se syrovátkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l polotučného mléka, 8 banánů, 10 jahod, 200 ml syrovátky

Do mixovací nádoby si nalijeme mléko a syrovátku (nejlépe domácí, získáme např okapáním jogurtu v utěrce), a rozmícháme. Přidáme jahody nakrájené na čtvrtky a banány nakrájené na kolečka. Celé rozmixujeme např. tyčovým mixérem. Kdo má rád sladké, ...

Tvarohová pomazánka s čerstvým koprem

Tvarohová pomazánka s čerstvým koprem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jemného tvarohu, několik lžiček polotučného mléka, špetka Mořské soli, dle chuti troška kopru

Připravíme si do mísy tvaroh, mléko a mořskou sůl. Všechny tyto ingredience našleháme buď ručně nebo pomocí tyčového mixéru. Poté přidáme dle chuti čestvě nasekaný kopr, jemně promícháme a máme hotovo.

Bezový květ trochu jinak

Bezový květ trochu jinak

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 květů bezu černého, cca 3 lžíce hladké mouky, 3 slepičí vajíčka, 5 lžic olivového oleje, špetka barevného pepře, špetka Vegety

Připravíme si omyté bezové květy. Dále si připravíme hladké řidší těstíčko z vajíček, Vegety bez glutamátu, špetky mletého pepře a mouky. Do těstíčka pak postupně máčíme celé trsy bezových květů. Trsy si přidržíme za stopku a ihned po vytažení z t...

Celerové placky

Celerové placky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velký celer, 1 cibule, 2 vejce, špetka soli, špetka kmínu, špetka sladké mleté papriky , 1 lžička petrželové natě, 2 lžíce hladké mouky, 50 ml slunečnicového oleje

Celer očistíme a povaříme do poloměkka. Poté ho nastrouháme do mísy, přidáme rozkvedlaná vejce, nakrájenou cibuli, sůl, kmín a trochu sladké papriky, nasekanou petrželku a hladkou mouku. Důkladně promícháme a utvoříme v ruce placičky, které usmaží...

Pikantní cibulové kroužky

Pikantní cibulové kroužky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cibule, 1 lžíce bílého jogurtu, 2 lžičky slunečnicového oleje, 1 lžička včelího medu, 1/2 lžičky piri piri papriček, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 lžičky grilovacího koření

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Do misky dáme 2 lžičky oleje + lžičku medu, lžíci jogurtu a koření. Vyšleháme a cibuli necháme 15 minut marinovat. Takto připravené cibulové kolečka obalujeme v hladké mouce a smažíme na oleji.

Křenová pomazánka s tvarohem

Křenová pomazánka s tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jemného tvarohu, 1 jablko, špetka mořské soli, 4 lžíce křenu

Připravíme si do mísy nastrouhaný čerstvý křen, měkký tvaroh, najemno nastrouhané jablíčko a mořskou sůl dle chuti. Všechny ingredience našleháme ručně nebo pomocí tyčového mixéru a máme hotovo.

Zeleninová omáčka na těstoviny

Zeleninová omáčka na těstoviny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 50 g mrkve, 50 g fazolek, 100 g hrášku, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 menší pórek, 1 lžíce jablečného octa, 1 lžíce slunečnicového oleje

Cibuli, pórek a mrkev nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpálíme olej a na něm osmažíme nakrájenou zeleninu, poté přidáme fazolky a hrášek. Zalijeme je vodou promíchanou s kostkou zeleninového bujonu a pod pokličkou je dusíme. Když je zelenina měkká, ...

Cuketa s parmezánem

Cuketa s parmezánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cukety, 4 lžíce olivového oleje, 1/2 balení strouhaného sýru, 1 špetka Vegety, 2 lžíce parmezánu, špetka barevného pepře

Omyté a na kolečka nakrájené cukety přibližně 8 minut podusíme na pánvi na olivovém oleji, přidáme špetku Vegety bez glutamátu, pepře a vody, aby byla doměkka a ke konci posypeme cukety strouhaným sýrem. Počkáme, až se roztaví a přidáme ještě špet...

Mrkvová pomazánka s tvarohem

Mrkvová pomazánka s tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jemného tvarohu, několik lžiček polotučného mléka, 2 najemno nastrouhané mrkve, kousek pórku, špetka Mořské soli

Do mísy si připravíme tvaroh s mlékem a ručně nebo pomocí tyčového mixéru našleháme. Poté přidáme všechny ostatní ingredience, promícháme a pomazánka je hotová.

Brynzová pomazánka s tvarohem

Brynzová pomazánka s tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Brynzy, 250 g jemného tvarohu, několik lžiček polotučného mléka, špetka drceného kmínu, dle chuti špetka mleté papriky , špetka Mořské soli, troška nasekané pažitky

Do mísy si připravíme brynzu s tvarohem a mlékem a našleháme tyčovým mixérem. Pak dle chuti vmícháme ostatní ingredience a pomazánka je hotová.

Zapečené těstoviny s brokolicí

Zapečené těstoviny s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení těstovin, 1 cibule, 20 dkg šunky, 3 debrecinské párky, 1 hlávka brokolice, 1 balení zakysané smetany, 2 vejce

Ve větším hrnci si dáme vařit balení těstovin. Na pánvičce mezitím osmažíme najemno nakrájenou cibulku, až bude zlatavá přihodíme k ní šunku a párky podle chuti. Necháme chvíli opéct a nakonec přihodíme asi na 1-2 minuty střapečky brokolice. V jin...

stránka: