Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Dort Princezna

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating Rating_gray

Čas přípravy: 1h 0min , Čas vaření: 40min
Celkový čas: 1h 40min , porce

8056 kalorií, 6.0g cukrů, 178.0g tuků, 52.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Korpus: Bílek ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse ušleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud není hmota hladká. Potom přidáme za stálého míchání olej, horkou vodu, mouku s práškem do pečiva a nakonec ušlehaný sníh. Pečeme na 180°C asi hodinu a necháme vychladnout.

Náplň: Šlehačku ušleháme spolu se ztužovači šlehačky do tuha, přisypeme cukr dle chuti.

Marcipán: Smícháme cukr se sušeným mlékem a přidáme sirup a mandlovou aroma. Namočíme si několikrát ruce do teplé vody a směs zpracováváme tak dlouho, dokud nám nevznikne marcipánová hmota. Marcipán vyválíme a přeneseme na dort, přebytečnou část odkrojíme.

Sestavení: Vychladlý korpus rozkrojíme. Jednu část potřeme polovinou marmelády, přidáme 2 - 3 lžíce ušlehané smetany, na kterou poklademe okapané a rozkrájené jahody. Na to opět rovnoměrně rozetřeme šlehačku. Potřený plát přiklopíme druhou částí. Tuto část potřeme zbytkem marmelády a na dort navršíme zbývající šlehačku. Šlehačkovou náplň roztíráme do tvaru kupole a potřeme i boky dortu. Uhladíme a dáme do lednice vychladit. Část marcipánu dáme stranou. Větší část obarvíme do zvolené barvy a rozválíme na potřebnou velikost. Pak marcipán přeneseme na vychlazený dort a uhladíme. Ze zbývajícího marcipánu vykrajujeme kytičky/holoubky, které na dort přilepíme tak, že si vykrájený vzor trochu navlhčíme vodou.

Bulb Tip k receptu

Při kontaktu marcipánu se šlehačkou dochází k tomu, že marcipán měkne, proto doporučuji sníst dort co nejdříve.

Martina F

27. 05. 2013, Recept navštíven: 2742x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Dort Princezna

Dort Princezna

Korpus: Bílek ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse ušleháme žloutky s druhou polovinou cukru a v...

Zobrazit všechny podobné recepty k Dort Princezna Link-arrow

Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutovo vekmi dobrá torta

25. 10. 2015, 20:21

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
super torta

24. 04. 2016, 12:04

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
trochu vela surovín ale stoji to zato

12. 08. 2016, 20:23

Přidat komentář

Facebook komentáře