Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 65

Vepřové kotletky s uzeným

Vepřové kotletky s uzeným

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 malé vepřové kotlety bez kosti, 2 lžíce slunečnicového oleje, sůl, mletý černý pepř, 3 plátky uzeného Eidamu, 3 plátky Moravské uzené, 1/2 - 1 lžička Mexické koření, 1/2 lžičky brambového škrobu

Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. Moravské uzené nakrájíme na nudličky a sýr nastrouháme na jemno. V pánvi na rozehřátém oleji kotlety opečeme z jedné strany, obrátíme a snížíme příkon tepla. Na obrácené kotlety nasypeme strouhaný sýr a opéká...

Steak s houbami

Steak s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 medailonky hovězí svíčkové, sůl, pepř, 1 lžíce másla, 2 šalotky, 1 stroužek česneku, 1/2 lžičky tymiánu, 1 šálek žampionů, 1/4 skleničky brandy, 2 lžičky dijonské hořčice, 1/4 šálku smetany, 1/4 šálku telecího nebo hovězího vývaru, 2 lžičky worcesterové omáčky, 1 lžíce petrželky

Maso důkladně osolte a opepřete. Máslo rozpusťte na pánvi na středně vysoké teplotě. Přidejte na pánev maso a z každé strany 1-2 minuty osmahněte a pak dejte bokem. Přidejte nakrájenou šalotku, česnek a tymián a opékejte cca půl minuty. Pak přidej...

Krém s kokosem a třešněmi

Krém s kokosem a třešněmi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst třešní, 1 lžíce medu, 2 lžíce cukru krupice, 400 ml smetany ke šlehání, 2 kokosy, sušenku na ozdobu

Do kastrůlku nasypte vypeckované třešně, přidejte k nim cukr a med a vše zahřejte. Když se třešně v horkém medu a cukru krásně obalí, máte základ hotový. Kokosy rozdělte na poloviny (pilkou, sekáčkem… jak je kdo zručný) a pomocí ostrého nožíku je ...

Pomazánka z nivy a mozzarely

Pomazánka z nivy a mozzarely

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

cca 150 g nivy, dvě lžíce lučiny, hrstička natrhané mozzarely, 1 lžíce pomazánkového másla, 1 jarní cibulka

Cibulku nakrájíme na kolečka. Vše jen smícháme a nivu rozdrtíme vidličkou, zamícháme a mažeme na chleba.

Hovězí plátky s libečkem a anglickou

Hovězí plátky s libečkem a anglickou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky hovězího zadního masa, 1 malá cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 70 g libové anglické slaniny, 1 lžíce nakrájeného libečku, 2 stroužky česneku, 1 lžička plnotučné hořčice, 1/2 kostky hovězího bujónu, hladká mouka

Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, slaninu a libeček na nudličky a oloupaný česnek na plátky. Cibuli usmažíme na oleji do zlatova, přidáme nakrájenou anglickou slaninu a krátce jí opečeme. Přidáme maso, přiklopíme poklicí a necháme maso pustit ...

Barevná mozaika

Barevná mozaika

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml láku z okurek, 100 g majonézy, 100 g jogurtu, 4 vejce uvařená natvrdo, 200 g sterilovaných okurek, 50 g tenkých plátků šunky, ½ mrkve, citrónová šťáva, sůl, 20 g práškové želatiny

Jednu okurku a mrkev nakrájíme na co nejjemnější nudličky, nudličky z mrkve krátce povaříme v osolené vodě, přecedíme, propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat. Želatinu nasypeme do tlustostěnné sklenice a zalijeme 50 ml studené vody a r...

Jablečno-skořicový dort

Jablečno-skořicový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g cukrářských piškotů, 125 g másla, 2 červená jablka, 500 g cream cheese (např. Philadelphia, případně nesolené druhy žervé), 300 g bílého jogurtu, 3 lžíce citronové šťávy, 1/2 lžičky skořice, špetka soli, 1 balíček práškové želatiny, 75 g cukru, 200 g jablečné přesnídávky, 2 hrsti rozinek namočených v rumu

Nejprve je třeba rozdrtit cukrářské piškoty – vložte je třeba do papírového sáčku a válečkem či paličkou na maso je jednoduše nadrťte. V kastrolku rozpusťte máslo, přidejte do něj nadrcené piškoty a hotovou směsí vystelte dno dortové formy. Ráfek ...

Levandulová bábovka

Levandulová bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tvarohu, 300 g hladké mouky, 200 g změklého másla, 170 g třtinového cukru, 4 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, malá hrst levandulových květů (klidně sušených), levandulový éterický olej

Formu vytřete máslem a vysypete hrubou moukou, troubu předehřejete zhruba na 180°C. Utřete máslo s cukrem - poté po jednom vetřete do směsi žloutky. Přimícháte tvaroh a dvě kapky levandulového éterického oleje a důkladně vše promícháte. V jiné mís...

Salát z chřestu

Salát z chřestu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g chřestu, 3 vejce, šťáva z ½ citrónu, estragon (nebo jiné čerstvé koření), pepř, sůl

Chřest opláchněte a ulomte tuhé konce. Naplňte velký hrnec vodou a přidejte sůl. Přiveďte vodu k varu a přidejte do ní chřest. Vařte přibližně 6-8 minut. Poté vyjměte chřest a osušte na kuchyňské utěrce. Zahřejte pánev na střední teplotu a přidej...

Perníkové řezy s griliášovou polevou

Perníkové řezy s griliášovou polevou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g krystalového cukru, 2 vejce, 250 g vařených nových brambor, 1 pomeranč, 1-2 citrony, 2,5 g prášku do perníku, 2 lžíce hrubé mouky, 1 lžíce kakaa, 350 - 500 ml čerstvého plnotučného mléka, jahodová marmeláda, tuk na pečení, Griliášová poleva: 250 g krystalového cukru, 4 lžíce vody, 250 g vlašských ořechů, 1 bílek

PERNÍKOVÉ ŘEZY: Cukr třeme s vejci do pěny, přidáme nastrouhané studené brambory, šťávu i kůru z pomeranče i citronu, mouku a prášek do perníku. Vše zlehka promícháme a vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme v troubě na 200°C pozvolna...

Tykvové smaženky

Tykvové smaženky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g tykve (cukety, lilku..), 1 vejce, 100 g hladké mouky, špetka soli, 100 ml mléka, olej na smažení, 1 svazek pažitky

Tykev oloupeme, odstraníme semínka, rozkrájíme ji na malé kostky, osolíme a necháme asi půl hodiny odležet. Poté osušíme a můžeme kostičky napíchnout na špejli jako špíz. Pažitku nasekáme na jemno. Rozšleháme mléko a vejce, přidáme polovinu pažitk...

Kuřecí roláda plněná bylinkovou nádivkou a bramborovým pyré

Kuřecí roláda plněná bylinkovou nádivkou a bramborovým pyré

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Kuřecí roláda: 1,3 kg vykostěného jarního kuřete, 10 g českého čerstvého másla, mořská sůl, pepř, Jarní nádivka: 500 g předvařeného kuřecího prsa, 250 g uzeného vařeného masa, 250 ml čerstvého plnotučného mléka, 7 vejcí, 7 rohlíků, 250g – 400 g nasekaných kopřiv , Podle chutě bylinky např.: čerstvou mátu, bazalku, sůl, čerstvě umletý pepř

JARNÍ NÁDIVKA: Rohlíky nakrájíme na kostičky. Oddělíme vaječné žloutky od bílků. Žloutky rozšleháme s mlékem a zalijeme pečivo. Necháme vsáknout. Uvařené maso pokrájíme nadrobno, všechny bylinky nasekáme. Kopřivy je třeba před použitím nejprve...

Linecký koláč s hrozny

Linecký koláč s hrozny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hladké mouky, 80 g strouhaných vlašských ořechů, 150 g Hery, 2 žloutky, 500 ml mléka, 80 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového pudinku, 150 g hroznového vína (zelené i modré), 2 lžíce cukru krupice, 150 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 sáček ztužovače šlehačky

Žloutky utřeme s cukrem a tukem do pěny, přisypeme strouhané ořechy i mouku a vypracujeme, nejlépe rukama, hladké těsto. Zabalíme do potravinové fólie a uložíme alespoň na hodinku do lednice. Po vyjmutí z lednice těsto vyválíme na placku silnou as...

Banánové lívance se smetanou

Banánové lívance se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 banány, 300 ml plnotučného mléka, 2 hrnky polohrubé mouky, 1/2 sáčku kypřící prášek do pečiva, 4 vejce, 1 balení zakysaná smetana, 1 sáček vanilkového cukru, špetka soli

Zralé banány rozmačkáme nebo rozmixujeme. Smícháme se žloutky, mlékem, moukou, solí, kypřícím práškem a ušlehaným sněhem z bílků. Usmažíme je v lívanečníku na másle. Zakysanou smetanu promícháme s vanilkovým cukrem a na každý lívanec dáme po 1 lži...

Baby salát s medovou zálivkou

Baby salát s medovou zálivkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 baby salát, 250 g cherry rajčátek, 1 balení Mozzarelly, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce medu, sůl na dochucení

Salát očistíme a nakrájíme na malé kousky, cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtky, přidáme mozzarellu, kterou jsme také nakrájeli nadrobno. Na zálivku smícháme dohromady olej, citronovou šťávu a med. V dobře uzavíratelné misce dobře protřepeme a nal...

Čokoládový pudink se smetanou

Čokoládový pudink se smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžičky cukru krupice, 100 g čokolády na vaření, 500 ml plnotučného mléka, 1 sáček čokoládového pudinkového prášku, 1 kelímek zakysané smetany

V zakysané smetaně rozmícháme 1 lžičku cukru. V mlékovaru zahřejeme polovinu mléka a rozpustíme v něm za stálého míchání nalámanou čokoládu. Přidáme 2 lžičky cukru. Ve zbývajícím mléce rozmícháme pudinkový prášek, přilijeme k mléku s čokoládou a u...

Okurkový salát se sýrem feta

Okurkový salát se sýrem feta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 okurka, 1/2 malé červené cibule, 1 lžíce bílého octa, 1/2 lžičky cukru, 1/4 lžičky soli, 1 lžíce nasekaného čerstvého kopru, 1/4 šálku sýru feta

V malé misce důkladně smíchejte plátky okurky, červené cibule, ocet, cukr a sůl. Přidejte nasekaný kopr a sýr feta a opět promíchejte. Salát podávejte vychlazený.

Thajské krůtí tortilly

Thajské krůtí tortilly

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g krůtí pečeně, 250 g krémového sýru, 3 lžíce chilli omáčky, 4 velké tortilly, 2 srdíčka hlávkového salátu, 1 mango, sůl, pepř

Krémový sýr promíchejte s chilli omáčkou, osolte a opepřete ho. Tortilly potřete tímto krémem a postupně na ně pokládejte na nudličky nakrájený salát, mango, tenké plátky krůtí pečeně (můžete použít i dobrou krůtí šunku) a stočte je. Při servírová...

Vepřová panenka na jemných zelených fazolkách s pečenými plátky brambor

Vepřová panenka na jemných zelených fazolkách s pečenými plátky brambor

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vepřové panenky, 150 g zelených fazolek, 150 g brambor, smetana, sůl, pepř, česnek, rozmarýn, olej, 1 cibule

Vepřovou panenku ochutíme, zprudka ogrilujeme ze všech stran, poté dopékáme v troubě na nízkou teplotu. Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na másle, přidáme česnek a zelené fazolky, orestujeme a zakápneme smetanou. Lehce provaříme, dochutíme. Př...

Houby se sýrem

Houby se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 hrnku hub, 1 cibule, 1 lžička sádla, 3 lžíce strouhaného sýru, špetka soli, špetka pepře, špetka kmínu, 1 lžíce petrželové natě

Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle. Přidáme nakrájené houby, osolíme, opepříme a okmínujeme a za občasného míchání dusíme, až se tekutina odpaří. Pak houby posypeme sýrem a zvolna pečeme, až se sýr roztaví. Na talíři ozdobíme petrželkou...

Brambory zapečené se zelím

Brambory zapečené se zelím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 brambor, 1 sklenka sterilovaného zelí, 400 g uzeného masa, 3 vejce, špetka soli, špetka pepře

Brambory uvaříme ve slupce. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Do vymazaného pekáče dáme vrstvu brambor, osolíme opepříme a navršíme na kostičky nakrájené uzené maso a zelí. Postup opakujeme a končíme vrstvou brambor. Zalijeme rozš...

Spaghetti s lusky cukrového hrášku a italskou panchettou

Spaghetti s lusky cukrového hrášku a italskou panchettou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

220 g těstovin, 60 g lusků cukrového hrášku , 60 g vlašských ořechů, 60 g italské pancetty, šalotka, 30 g másla, stroužek prolisovaného česneku, 1,5 l kuřecího silného vývaru

Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě „Al dente„, scedíme a vrátíme do hrnce. Pancettu a šalotku nakrájíme nadrobno a zarestujeme. Přidáme česnek a ještě 1 minutu za občasného míchání opékáme. Přidáme hrst lusků cukrového hrášku a orestujeme doz...

Domácí jablečný koláč s cukrovou krustou a vanilkovou zmrzlinou

Domácí jablečný koláč s cukrovou krustou a vanilkovou zmrzlinou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g másla, 200 g cukru krystal, 2 kg jablek, 150 g listového těsta, 4 kopečky zmrzliny

Připravíme si teflonovou pánev a celé dno pokryjeme plátky másla a poté zasypeme cukrem. Očištěná jablka zbavená jádřinců, nakrájíme na plátky a vyskládáme je po celé ploše pánve. Listové těsto rozválíme na velikost pánve. Pánev pomalu zahříváme, ...

Česnekačka se smaženými brambory

Česnekačka se smaženými brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 střední brambory, 1 kostka zeleninového bujónu, 10 stroužků česneku, 1 lžička majoránky, 3 lžíce sádla na smažení, sůl, 800 ml vody

Brambory oškrábeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostičky. V pánvi na sádle je osmažíme do červena. Oloupaný česnek nastrouháme na jemno. Do vařící vody dáme bujón, česnek a povaříme necelé 2 minuty. Dochutíme solí a majoránkou. Do talíře ...

Vločková polévka se špenátem

Vločková polévka se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 ml vody, 750 ml plnotučného mléka, 250 ml jemných ovesných vloček, 100 g špenátového protlaku, 1-2 stroužky česneku, 2 kostky zeleninového bujónu, sůl, plátek másla

Česnek oloupeme a nastrouháme na jemno. Vločky přebereme a zalijeme studenou vodou. Přivedeme je k varu a za stálého míchání je povaříme 5 minut. Přidáme bujóny, špenát a nastrouhaný česnek. Vaříme na mírném plameni pouze do rozpuštění špenátu a b...

stránka: