Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 68

Rychlý vajíčkový salát

Rychlý vajíčkový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 slepičích vajec, 3 lžíce majonézy, špetka bílého pepře, kousek pórku, špetka Vegety, špetka chilli

Natvrdo uvařená a oloupaná vejce, nakrájíme na plátky. Dáme do mísy, přidáme majonézu, mletý bílý pepř, špetku chilli, trošku nasekaného pórku nebo bylinek, špetku Vegety bez glutamátu, promícháme a máme hotovo.

Křehká bublanina s ovocem

Křehká bublanina s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g Hery, 1 hrnek cukru moučka, 4 vejce, 1 hrnek mléka, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 sáček vanilkového pudinku, 3/4 sáčku kypřícího prášku do pečiva, ovoce dle chuti (červený a černý rybíz)

Změklou Heru utřeme s cukrem a přidáme čtyři žloutky. Pak postupně vlijeme mléko a polovinu mouky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta spolu se zbylou moukou, kterou jsme smíchali s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na plech, kt...

Domácí latté

Domácí latté

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml plnotučného mléka, 1 lžička kávy

V mikrovlnce si ohřejeme plnotučné mléko a našleháme ho frapovačem. Mezitím dáme vařit vodu. Vřící vodou zalijeme kafe, ale jen tak, aby nám vzniklo silné presso. Kávu vlijeme do našlehaného mléka. Ale opatrně, aby nám vznikla krásná dvojbarevná k...

Salát z karotky

Salát z karotky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g karotky, 1-2 lžíce včelího medu - dle chuti, cca 2 lžíce citronové šťávy - dle chuti, 5-7 lžic vody, 1-2 lžíce olivového oleje, dle chuti špetka Mořské soli

Nastrouhanou karotku dáme do mísy. Poté ji zalijeme zálivkou, kterou si připravíme z olivového oleje, mořské soli, medu, vody a citronové šťávy. A můžeme servírovat.

Čaj z černého bezu

Čaj z černého bezu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

hrst černého bezu, 1 lžička včelího medu

V sezóně černého bezu si ráda občas připravím čaj nejen z květů, ale i z plodů černého bezu. Na hrníček čaje mi postačí 1 lžička zralých plodů černého bezu, které zaliji vařící vodou. Poté plody v hrníčku lžičkou promačkám, krásně pustí šťávu, nec...

Salát z pórku

Salát z pórku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

900 g pórku, 5 slepičích vajec, 1-2 cibule, 2 lžíce citronové šťávy - dle chuti, 2-3 lžíce olivového oleje, špetka pepře barevného, 2 lžíce polotučné hořčice, 1 lžička pažitky

Očištěné a na kolečka nakrájené pórky chvíli povaříme, ale ne úplně do měkka spíše do poloměkka a scedíme. Poté vsypeme do mísy, přidáme nakrájená natvrdo uvařená vajíčka, cca dvě lžíce olivového oleje, dvě lžíce hořčice (někdy dávám 1 lžičku Amor...

Šípky

Šípky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

cca 1000 g šípků, cca sklenka včelího medu

Nasbírané šípky velmi dobře vyčistíme a dáváme do skleniček. Dávám je do malých skleniček. Snažím se je ve skleničkách stlačovat. Poté je zaliji včelím medem tak, aby byly všechny schovány pod vrstvou medu. Jakmile časem změknou jsou skvělé napřík...

Salát z lilku

Salát z lilku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 středně velký lilek, špetka soli, 2 lžíce rostlinného oleje, 4 stroužky česneku, 150 g majonézy, 1 lžíce nasekaného kopru, 100 g strouhaného sýra, 3 rajčata

Lilek omyjeme a nakrájíme na kolečka, osolíme je a osmažíme na oleji. Utřený česnek a nasekaný kopr smícháme s majonézou a sýrem, přidáme na kostičky nakrájená rajčata. Nakonec přidáme kolečka lilků a vše zlehka promícháme.

Croissanty II

Croissanty II

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 1 balení čokoládové polevy, 1 balení ovocné marmelády

Listové těsto vyválíme na tenký pravidelný obdélník. Do něho si nožem naznačíme dlouhé trojúhelníky. Ze zdola až nahoru. Ty potom odkrojíme. Jednotlivé trojúhelníky potřeme nugetou nebo marmeládou, podle toho na co máte chuť o od špičky začínáme r...

Jablkový salát

Jablkový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jablíček, troška citronové šťávy, 1 lžička včelího medu, špetka skořice, špetka vanilkového cukru

Omytá a oloupaná šťavnatá jablíčka nastrouháme nebo nadrobno nakrájíme a pokapeme citronovou šťávou. Přidáme cca jednu kávovou lžičku vanilkového cukru, špetku skořice a přibližně lžičku medu - podle toho jak máme sladká jablíčka. Ingredience dobř...

Kedlubnová kaše

Kedlubnová kaše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 brambor, 3 kedlubny, 200 ml mléka, 50 g másla, 2 stroužky česneku, špetka soli, 1 cibule

Kedlubny, brambory a cibuli si nakrájíme na kostky, a uvaříme v osolené vodě do měkka. V trošce vody rozmixujeme. Přidáme prolisovaný česnek, měkké máslo a ohřáté mléko. Vymícháme dohladka.

Bramborový salát podle mojí maminky

Bramborový salát podle mojí maminky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 brambor, 6 vajec, 400 g měkkého salámu, 10 sterilovaných okurek, 7 cibulí, 1 konzerva hrášku, 500 ml majonézy, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 jablko, 1 lžička soli, 3 špetky pepře

Několik hodin předem si uvaříme brambory ve slupce do měkka. Vychladlé je pak oloupeme a krájíme na kostičky (velikost dle libosti, my třeba děláme salát hodně hrubý, a chutná nám, někdo radši jemnější). Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a na ...

Domácí čerstvý sýr

Domácí čerstvý sýr

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l plnotučného mléka, 2 citróny, 2 špetky soli

Čerstvé mléko (ideálně domácí, nebo z mlékomatu, ale dá se použít i z chladícího boxu ze supermarketu) za stálého míchání přivedeme k varu. Jakmile začne mléko vařit, odstavíme a lehce osolíme. Pak začneme přilévat vymačkanou šťávu ze 2 citronů (n...

Salát z hovězího masa

Salát z hovězího masa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vařeného hovězího masa , 1 cibule, 3 stroužky česneku, 100 g tvrdého sýra, 1 konzerva sterilovaného hrášku, 2 lžíce jablečného octa, 2 lžíce olivového oleje, špetka pepře, špetka soli

Vařené hovězí maso nakrájíme na tenké nudličky a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Pak přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný sýr a slitý hrášek. Uděláme si zálivku - trochu převařené vody s octem, olejem, pepřem a solí. Promícháme salát se z...

Palačinky se špenátem

Palačinky se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 600 ml polotučného mléka, 4-5 hrnků hladké mouky, špetka soli, hrst špenátu, 1 cibule, stroužek česneku, 1 balení taveného sýru, 1-2 lžíce zakysané smetany

Do mísy si odměříme 600 ml mléka, 4 hrnky hladké mouky a 3 vajíčka. Rozmixujeme v hladké těsto. Konzistence musí být "tak akorát" - ani ne řídké ani moc tuhé. Přidáme špetku soli. Na vyhřátou pánev vlijeme žufánek směsi a vytvoříme tenkou placičku...

Tvarohový koláč s ovocem a čokoládou

Tvarohový koláč s ovocem a čokoládou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 1/3 hrnek slunečnicový olej, 1 hrnek cukru moučka, 1 hrnek polotučného mléka, 1 3/4 hrnku polohrubé mouky, 1 balení vanilkového cukru, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 1 balení tučného tvarohu, 1 žloutek, 2 sáčky vanilkového cukru, 1 čokoláda na vaření, 1 konezerva meruněk

Náplň: 1 tučný tvaroh, 1 žloutek, cukr + vanilkový cukr (pokud je směs řídká, lze přidat cca 1 lžičku hl. mouky), kompotované broskve nebo meruňky, rozpuštěná čokoláda. Ušlehejte olej se žloutky a cukrem do pěny, přidejte špetku soli, pak přilijt...

Salát z celeru

Salát z celeru

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bulvového celeru, špetka Mořské soli, 1 lžička olivového oleje, 1 lžička citronové šťávy, kousek petrželové natě, 6 lžic vody

Celer nevařím, jen jen umyji a oloupu. Pak jej nastrouhám do mísy, přidám nasekanou petrželovou nať a připravím si zálivku ze zbylých ingrediencí. Pokud máte rádi lze přidat do zálivky trochu cukru nebo Stévie rebaudiany. Pak už stačí jen přelít h...

Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g červené řepy, 6 stroužků česneku, špetka Mořské soli, troška pepře , 80 g domácí majonézy

Očištěnou červenou řepu si nejdříve uvaříme. Pak ji najemno nastrouháme, přidáme koření dle vlastní chuti, utřený česnek a nakonec přidáme i majonézu - nejlépe domácí, kterou do salátu vmícháme a máme hotovo.

Salát z opečených paprik

Salát z opečených paprik

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

cca 600 g paprik , 2 cibule, 3-4 stroužky česneku, cca 8 lžic olivového oleje, špetka Mořské soli, troška barevného pepře, troška citronové šťávy

Na pánvi si nejdříve osmahneme dozlatova česnek s nadrobno nakrájenou cibulí. Na další pánvi si opečeme papriky, které pak oloupeme. Nakrájíme si je do mísy na nudličky nebo menší kousky. Přidáme osmahnutý česnek s cibulí a přelijeme zálivkou, kte...

Zapečený špenát s brambory

Zapečený špenát s brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g špenátu, 500 g brambor, 200 g uzeného masa, 50 g másla, 100 g strouhaného sýra, špetka soli, troška pepře, 30 g másla, 30 g hladké mouky, 200 ml mléka, špetka muškátového ořechu

Špenát omyjeme a krátce povaříme v osolené vodě. Potom ho scedíme a nakrájíme na nudličky. Brambory uvaříme a oloupeme a nakrájíme na tenčí kolečka. Uzené maso nakrájíme na kostičky nebo kratší nudličky. Připravíme si bešamel - v kastrole rozpus...

Zdravý čaj se zázvorem

Zdravý čaj se zázvorem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l ovocného čaje, 5 cm zázvoru

Uvařte si Váš oblíbený čaj, já nejraději volím v kombinaci se zeleným, bílým nebo černým čajem, ale použít můžete samozřejmě i ovocný. Připravte si ho, tak jak máte rádi. S medem, citronem, cukrem. Nakonec k němu přijdete nastrouhaný nebo nakrájen...

Gazdovské zemiaky

Gazdovské zemiaky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 100 g Brynzy, 100 g anglické slaniny, 1 cibule, 1 dcl mléka, špetka soli, 2 lžíce sádla

Oloupeme si brambory a nakrájíme je na plátky. Dáme do osolené vody vařit cca na 15 minut. Mezitím si na pánvičce rozpustíme sádlo a osmahneme na něm dozlatova nadrobno nakrájenou cibulku. Když cibulka začíná zlátnout, přidáme i pokrájenou anglick...

Malinový koktejl

Malinový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrnek malin, 500 ml polotučného mléka, 1-2 lžíce včelího medu - dle chuti, 1 lžíce vanilkového cukru

Do mixéru vlijeme mléko, přidáme nejlépe čerstvé maliny můžou být i mražené, med, vanilkový cukr (ten dávám spíše jen pro jeho vůni, jinak stačí osladit medem) a dobře rozmixujeme (lze osladit i nekalorickou Stévií rebaudianou). Nalijeme do skleni...

Salát z kedlubny a ředkve

Salát z kedlubny a ředkve

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kedlubnů, 1 menší ředkev, 2 červené cibule, 1 lžíce jablečného octa, špetka soli, 1 lžička cukru krystal

Kedlubny oloupeme a nahrubo nastrouháme do mísy. Ředkve očistíme a nastrouháme na jemno. Nakrájíme červenou cibuli a přidáme do mísy. Přidáme trochu cukru, sůl a jablečný ocet. Důkladně promícháme.

Ostružinový koktejl s medem

Ostružinový koktejl s medem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml polotučného mléka, 1 hrnek ostružin, 1-2 lžíce včelího medu, 1 lžíce vanilkového cukru

Do mixéru vlijeme mléko, přidáme čerstvé nejlépe až trochu přezrálé ostružiny, med, vanilkový cukr (ten dávám spíše jen pro jeho vůni, jinak bohatě stačí osladit medem) a dobře rozmixujeme (lze osladit i nekalorickou Stévií rebaudianou s tou jej d...

stránka: