Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 70

Borůvkový koktejl s medem

Borůvkový koktejl s medem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml polotučného mléka, cca 200 g borůvky, 1-2 lžíce včelího medu - dle chuti, 1 lžíce vanilkového cukru

Do mixéru vlijeme mléko, přidáme čerstvé nebo mražené borůvky, med, vanilkový cukr (ten dávám spíše jen pro jeho vůni, jinak bohatě stačí osladit medem) a dobře rozmixujeme (lze osladit i nekalorickou Stévií rebaudianou s tou jej dělávám také velm...

Medové cibule

Medové cibule

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 cibulí, 1 lžička soli, 1/2 lžičky mleté sladké papriky , špetka mleté pálivé papriky, 2 lžíce másla, 3 lžíce medu

Cibule rozkrojíme napříč a vložíme do pekáčku. Poté je přelijeme směsí rozpuštěného másla, papriky, soli a medu. Přiklopíme pokličkou a pečeme v troubě při 150°C asi 1 hodinu. Vhodné jako příloha k pečenému masu.

Staročeský mazanec z remosky

Staročeský mazanec z remosky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 žloutky, 90 g cukru, 105 g Hery, 380 g polohrubé mouky, špetka soli , špetka muškátového květu , 2 dcl mléka, 42 g droždí, hrst rozinek, 60 g kandované pomerančové kůry nebo ovoce, citronová kůra, hrst posekaných mandlí, 1 vejce na potření

Cukr, změklé máslo a žloutky utřeme do pěny. Z droždí, lžičky cukru a šálku vlažného mléka necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme, přidáme citronovou kůru, špetku soli, muškátový květ a vše smícháme se žloutkovou pěnou, kváskem a zbytkem mléka. Vy...

Brokolice zapečená s bramborami

Brokolice zapečená s bramborami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brokolice, 700 g vařených brambor, 200 g slaniny, 200 g strouhaného sýra, 2 vejce, 6 lžic zakysané smetany

Brokolici rozebereme na růžičky a chvíli povaříme ve vroucí vodě do poloměkka. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Na dno vymazaného pekáčku rozložíme polovinu brambor nakrájených na plátky, na ně rozložíme růžičky brokolice a hustě p...

Brokolicové omelety

Brokolicové omelety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brokolice, 4 vejce, 1/2 salátové okurky, 1 lžíce petrželové nati, 4 lžičky slunečnicového oleje, špetka soli, špetka pepře

Brokolici rozebereme na menší růžičky a uvaříme je v osolené vodě. Okurku oloupeme a nastrouháme do mísy. Přidáme k ní uvařenou brokolici, vejce, osolíme a opepříme je a důkladně promícháme. Z hmoty usmažíme na pánvi na oleji 4 omelety. Podáváme s...

Domácí müsli

Domácí müsli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení ovesných vloček, 1 balení sušeného ovoce, 1 hrst vlašských ořechů, 2-3 lžičky včelího medu, 1 sáček skořice, 1 hrnek brusinek

Na pánvičce nebo v hlubokém hrnci jen tak na sucho opražíme ovesné vločky, aby nám zezlátly. Zatím si do jiné misky nasekáme sušené ovoce, banán, meruňky, švestky, nebo jiné podle chuti. Dále nasekáme brusinky. Přidáme k tomu oříšky lískové, vlašs...

Štrúdl s tvarohem a jahodami

Štrúdl s tvarohem a jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 2 balení jemného tvarohu, 1 vejce, 3 lžíce cukru krupice, 250 g jahod

Listové těsto si rozdělíme na 2 díly. Z každého uděláme co nejtenčí plát. V misce smícháme tvaroh s vejcem a cukrem. Tuto náplň namažeme na každý plát a ještě posypeme na kousky nakrájenými jahodami. Zabalíme jako normální štrúdl, a pečeme cca na ...

Jahodový koktejl

Jahodový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml polotučného mléka, 1-2 lžíce včelího medu , 1 lžíce vanilkového cukru, 1 hrnek jahod

Do mixéru nalijeme mléko a ostatní ingredience přidáme dle chuti a dobře rozmixujeme. (Na oslazení jsou také skvělé lístky nekalorické Stévie rebaudiany).

Banánový koktejl

Banánový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml polotučného mléka, 2 banány, 1-2 lžíce včelího medu, 1 lžička vanilkového cukru

Do mixéru vlijeme mléko a přidáme banány. Dle chuti přidáme zbytek ingrediencí a dobře rozmixujeme. (Kdo chce sladit bez kalorií použije několik lístků Stévie rebaudiany).

Mrkvové karbanátky

Mrkvové karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší mrkve, 1 vejce, 3 stroužky česneku, 3 lžíce strouhanky, špetka soli, 200 ml slunečnicového oleje

Mrkev očistíme a poté uvaříme v osolené vodě. Poté necháme vychladnout. Nastrouháme mrkev do mísy, přidáme rozkvedlané vejce, utřený česnek,sůl a strouhanku. Vytvarujeme placičky a usmažíme je na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran. Podáváme s...

Povidlová omáčka k vařenému uzenému

Povidlová omáčka k vařenému uzenému

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g švestkových povidel, 150 g másla, 100 g hladké mouky, 5 lžic cukru krystal, 1 lžička skořice, 3 lžíce rumu

Připravíme si jíšku z másla a hladké mouky. Švestková povidla rozmícháme v 1 l studené vody, povaříme je a zahustíme jíškou a vaříme asi tak 15 minut. Přidáme mletou skořici a cukr podle chuti, ještě chvíli povaříme a přidáme trochu rumu podle chu...

Bublanina plná borůvek

Bublanina plná borůvek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 slepičí vejce, 200 g cukru moučka, 150 ml slunečnicového oleje, 200 ml polotučného mléka, 150 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 100 g bramborového škrobu, dle potřeby kulička borůvky

Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Mouku promícháme se škrobem a kypřícím práškem. Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a ještě prošleháme. Přidáme asi polovinu mléka, rozšleháme a zašleháme mouku promíchanou se škrobem ...

Ďábelská omáčka

Ďábelská omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce nastrouhaného křenu, 1 lžíce francouzské hořčice, 1 lžička pepře, 2 lžičky chilli, 1 lžička soli, 1 lžička cukru moučka, 4 lžíce jablečného octa, 2 žloutky, 2 cibule, 100 ml smetany

Cibule nastrouháme najemno. Můžeme vzít jednu červenou a jednu žlutou cibuli. Hořčici smícháme s octem, přidáme nastrouhaný křen, pepř, chilli koření, sůl, cukr a žloutky. Dále přidáme nastrouhanou cibuli a smetanu. Vše důkladně promícháme.

Sýrové koblížky

Sýrové koblížky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g tvrdého sýra, 30 g hladké mouky, 2 vejce, 1 stroužek česneku, 8 plátků chleba, špetka pepře, špetka muškátového oříšku, 100 ml bílého vína, 1 lžíce slivovice, 300 ml slunečnicového oleje

Tvrdý sýr nastrouháme do mísy a přidáme mouku, Rozkvedlané vejce, utřený česnek, muškátový oříšek, pepř, víno a slivovici a zpracujeme hladké těsto. Z chleba vykrájíme kolečka o průměru asi 10 cm, na ně navršíme sýrovou hmotu a osmažíme po obou s...

Strouhaný smažený sýr

Strouhaný smažený sýr

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g tvrdého sýra, 4 vejce, 100 g strouhanky, 250 ml slunečnicového oleje

Tvrdý sýr nastrouháme a poté v míse smícháme s vejci- nesolíme. Důkladně promícháme a ze směsi vytvoříme 8 placiček. Každou placičku obalíme ve strouhance a necháme chvíli odležet v chladničce. Rozpálíme olej a placičky na něm osmažíme dozlatova z...

Krevetová polévka s kokosovým mlékem a citrónovou trávou a limetkovými listy

Krevetová polévka s kokosovým mlékem a citrónovou trávou a limetkovými listy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 krevety, 1 dcl rybího vývaru, 15 g čínského zelí, 25 g mrkve, 25 g cibule, 1 g koriandru, 5 g citronové trávy, 1 g chilli, 2 g žampionů, 2 g zázvoru, 2 g česneku, troška kokosového mléka, 4 limetkové listy, 4 listy pok choi

Zázvor, česnek, mrkev a cibuli nakrájíme na slabé plátky. Na olivovém oleji orestujeme nejdříve mrkev, poté zázvor, česnek a nakonec cibuli. Po minutě restovaní přidáme krevetový vývar, kokosové mléko, citrónovou trávu, limetové listy a koriandr. ...

Těstoviny s pomodoro rajčaty

Těstoviny s pomodoro rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení špaget, 1 cibule, stroužek česneku, 15 dkg šunky, 2 balení taveného sýru, troška oregana, špetka bazalky, 1 grilovací klobása, 15 dkg tvrdého sýru, 1 hrst kukuřice, 2 konzervy sterilovaných rajčat

Na másle nebo oleji orestujte najemno nakrájenou cibulku. Až bude zlatavá přihoďte k ní šunku, salám, nebo nějaký párek na který máte chuť, pokud nejste zastáncem párků, je možné udělat v kombinaci s mletým masem. Až se Vám bude zdát že je maso op...

Kambala vařená v koriandrové páře s ústřicovou tempurou, špenátem, brokolicí a smetanou parfémovanou yuyu

Kambala vařená v koriandrové páře s ústřicovou tempurou, špenátem, brokolicí a smetanou parfémovanou yuyu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ústřice, 12 kousků brokolice, 16 listů špenátu, 100 ml smetany, 5 g koriandru, 30 g šalotky, 2 stroužky česneku, 400 g Kambala, Tempura mouka, sůl, pepř

Smetanu vyšleháme do husté konzistence, poté osolíme, opepříme, přidáme yuzu šťávu a nastrouhanou kůru z yuzu. Ústřici otevřeme, vyjmeme a vložíme do těstíčka z tempura mouky, kterou jsme rozmíchali ve studené vodě. Na oleji usmažíme do zlatavé ba...

Zapékanky

Zapékanky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bageta, 50 g másla, 200 g šunky, 200 g eidamu, 1 pórek, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce tatarské omáčky

Bagetu rozkrojíme nejprve příčně napůl a pak ještě každou půlku rozkrojíme podélně. Všechny 4 části tence pomažeme máslem, obložíme šunkou a posypeme strouhaným sýrem. Dáme do trouby zapéct cca na 5 minut na 250°C. Pak posypeme nadrobno nakrájeným...

Domácí majonéza s vařeným vejcem

Domácí majonéza s vařeným vejcem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 slepičí vejce, 100 ml řepkového oleje, 100 ml kravského mléka

Vejce uvaříme natvrdo. Do mixovací nádoby nalijeme mléko, přidáme nakrájené vařené vejce a mixujeme dohladka. Když je směs rozmixovaná, mixujeme dále a pozvolna přiléváme olej, dokud není směs hustá.

Chlebový knedlík

Chlebový knedlík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky chleba, 250 ml vody, 1,5 hrnku polohrubé mouky, 1 balení prášku do pečiva, 1 lžička soli

Chléb nakrájíme na menší kostičky, přidáme mouku, sůl, prášek do pečiva, a vodu. Z hmoty uděláme těsto a z něj vyválíme 2 stejné šišky. Vaříme 25 minut. V půlce vaření obrátíme.

Čerstvá domácí hořčice

Čerstvá domácí hořčice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hořčičné semínko, 300 ml ocet, 3 lžíce cukr krupice

Nejprve si necháme projít varem ocet a necháme vychladnout. Hořčičná semínka umeleme na mlýnku na mák a mícháme s cukrem. Za stálého míchání do směsi přidáme trochu octa, jen tolik, aby vznikla hustá pasta. Dáme na hodinku do lednice a poté přilij...

Salát Coleslaw

Salát Coleslaw

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka bílého zelí, 2 mrkve, 100 ml majonézy, sůl a pepř dle chuti, 200 ml zakysané smetany, 1 lžička citronové šťávy

Zelí nakrájíme, nejlépe v robotu, na hodně malinké kousky, Mrkev nastrouháme na jemno. Vše vložíme do velké mísy, přidáme zakysanou smetanu a majonézu, tak aby salát vyhovoval naší chuti. Dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem a můžeme podávat.

Huspenina

Huspenina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vepřová kolena, 2 vepřové jazyky, 2 vepřové nožičky, 3-4 bobkové listy, 3 nové koření, 8 kuliček pepře barevného, 1/2 cibule, 2 hrsti majoránky, špetka pepře

Vepřové kolena, jazyky a nožičky dáme vařit s veškerým kořením mimo majoránky (nesolím vůbec, jelikož kolena bývají v dnešní době velmi slaná již od výrobců) a necháme vařit až do doby než maso odpadá od kosti. Vodu během vaření do hrnce doléváme....

Banánové sufflé s kávovou zmrzlinou

Banánové sufflé s kávovou zmrzlinou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 banány, 3 vejce, 1 vanilkový cukr, 1/2 lžíce hladké mouky, troška cukru moučky, máslo, 5 kopečků zmrzliny

Banány oloupeme a rozmačkáme vidličkou na kašičku, přidáme žloutky a vanilkový cukr, opět pěkně propracujeme, následně přidáme trochu hladké mouky. Bílky si vyšleháme na hustý sníh s trochou moučkového cukru. Poté obě hmoty opatrně smícháme. Vymaž...

stránka: