Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 74

Rybí filety zapečené s cuketou a brambory

Rybí filety zapečené s cuketou a brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g rybího filé, 2 mladé cukety, 1 cibule, 4 rajčata, troška pepře, špetka soli, 50 ml slunečnicového oleje, 1 lžíce másla, 500 g brambor

Brambory povaříme v osolené vodě 5 minut. Vyndáme je, oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky. Filety osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme v oleji máslo a na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na plátky nakrájenou cuketu a rajčata a...

Květáková omáčka

Květáková omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka květáku, 500 ml rybího vývaru, 2 citróny, 250 ml sladké smetany, špetka soli, špetka pepře cayenského

Květák důkladně omyjeme a rozebereme na růžičky a povaříme je v rybím vývaru se šťávou a kůrou ze dvou citronů. Když je květák měkký, rozšleháme ho ponorným mixerem ve vývaru. Přilijeme smetanu a dochutíme solí, pepřem a případně další citronovou ...

Rybí rolka

Rybí rolka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 filety z makrely, 0,5 citrónu, špetka soli, troška pepře, 50 g strouhaného sýra, 4 lžíce olivového oleje, 100 ml bílého vína, 2 lžíce petrželové natě

Rybí filety omyjeme a osušíme ubrouskem. Pokapeme je citronovou šťávou, lehce osolíme, opepříme a necháme chvíli odpočinout. Strouhaný sýr promícháme s nasekanou petrželkou a směsí potřeme připravené filety. Stočíme je do ruličky, spíchneme jehlou...

Čokoládové sušenky

Čokoládové sušenky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g lískových ořechů, 30 g cukru krupice, 85 g hořké čokolády, 110 g hladké mouky, 1 lžíce holandského kakaa, 1 lžička prášku do pečiva, špetka soli, 60 g změklého másla, 150 g třtinového cukru, 1 vejce, 30 ml mléka, 1/2 lžičky vanilkového extraktu, 100 g cukru moučka

Troubu předehřejeme na 180°C. Ořechy dáme na plech a necháme je v troubě zezlátnout - trvá to asi deset minut, během kterých hnědá slupka popraská a jde pak docela snadno oloupat. Ořechy dáme do kuchyňské utěrky a mezi drhnutím mezi dlaněmi zbavím...

Koláč s rybou

Koláč s rybou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g baby špenátu, 250 g rajčat, 250 g pórku, 250 g lososa, 550 g tresky, 8 vajec (3 vejce + 5 bílků), 300 ml smetany s nízkým obsahem tuku, sůl a pepř dle potřeby

Předehřejeme si troubu na 180°C. Očištěný špenát krátce osmažíme na pánvi. Umytý pórek a rajčata nakrájíme na kousky. Stejně tak nakrájíme i lososa a tresku. Rozšleháme vejce (3 vejce a 5 bílků) se smetanou. K vejci se smetanou přidáme zeleninu a ...

Kuřecí pletýnky

Kuřecí pletýnky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, 1 plátek másla, asi 1 lžíce koření Zlatavé kuře

Z kuřecích prsou oddělíme krátký sval, který už nebudeme krájet. Prso podélně nakrájíme na 3 - 4 pruhy, druhé prso také tak. Jednotlivé díly kuřecího masa posypeme z obou stran kořením. V zapékací formě opatrně rozpustíme máslo. Tři proužky dáme n...

Krůtí plátky s kari a česnekem

Krůtí plátky s kari a česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krůtích prsou, sůl, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička hladké mouky, 1/2 lžičky kari koření, 2 stroužky česneku, 4 lžíce plnotučného mléka, 100 ml vody, 1/4 kostky bujónu

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. Můžeme dle chuti i opepřit. Česnek oloupeme a nastrouháme na jemno. Připravené plátky masa opečeme na rozehřátém oleji z obou stran a přendáme na předehřáté talíře. Do výpeku dáme mouku, zamícháme a z...

Sýrová omáčka s kukuřicí

Sýrová omáčka s kukuřicí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g plísňového sýra, 350 ml plnotučného mléka, 2 lžíce instantní světlé jíšky, špetka bílého pepře, sůl, 3 lžíce sterilované kukuřice

Sýr nastrouháme, nebo nakrájíme na drobno. Mléko uvedeme do varu a vsypeme hotovou jíšku. Za stálého míchání povaříme asi 5 minut a poté přidáme sýr. Na mírném plameni vaříme do rozpuštění sýra. Uvařenou omáčku dochutíme solí, pepřem a vmícháme ku...

Jednohubky trochu jinak

Jednohubky trochu jinak

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

nachos, 200 g kuřecího masa, 1 cibule, Sýrové tzatziky: 1 bílý jogurt, půlka nastrouhané okurky (vymačkané), 2 stroužky česneku, 50 g balkánského sýru, sůl a pepř dle chuti

Maso i cibulku nakrájíme najemno a připravíme na pánvi s kořením které máme rádi. Ingredienci na tratziky smícháme, balkán rozmačkáme vidličkou. Na nachos dáme vychladlou kuřecí směs a tzatziky:)

Obrácený jablečný koláč 2

Obrácený jablečný koláč 2

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 200 g cukru moučka, 1 balení vanilkového cukru, 1 dcl vody, 1 dcl slunečnicového oleje, 200 g hladké mouky, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 1 lžíce kakaa, 1 kg jablek, 100 g cukru krupice, 2 lžíce skořice

Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Vyložíme jimi plech s pečícím papírem. Posypeme krupicovým cukrem a skořicí. V míse vyšleháme do pěny žloutky, moučkový cukr a vanilkový cukr. Pak přidejte 1 dcl teplé vody a 1 dcl oleje a šlehejte dál do pěn...

Kuřecí s kari omáčkou

Kuřecí s kari omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1 lžička mletého zázvoru, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky chilli koření, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky mletého hřebíčku, 1 lžička kari koření, 200 ml sladké smetany, 150 ml vody, 600 g kuřecích prs, špetka soli

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji na pánvi, přidáme veškeré koření a pražíme asi 5 minut. Přidáme kuřecí nakrájené na kousky a opečeme je. Zalijeme smetanou, vodou, osolíme a dusíme do změknutí. Podáváme s rýží.

Levná polévka s majoránkovou zavářkou

Levná polévka s majoránkovou zavářkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 1 lžička Vegety, 3 stroužky česneku, 2 lžičky sušené majoránky, 2 kostky bujónu, 2 lžíce hrubé mouky, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 lžička slunečnicového oleje, 1250 ml vody, 1 hrst nasekané petrželové natě, 3 lžíce mražené zeleniny Mochovanka

Do vejce přidáme vegetu, majoránku, mouku a oloupaný na jemno nastrouhaný česnek. Promícháme a směs necháme odstát dokud nám zavaří voda na polévku. Do vroucí vody protlačíme přes síto na halušky zavářku, přidáme bujóny a mraženou zeleninu. Vše po...

Švestkový koláč z lineckého těsta s ořechy

Švestkový koláč z lineckého těsta s ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 180 g moučkového cukru, 220 g másla, 1 vejce, troška skořice, 20 švestek, vlašských nastrouhaných ořechů, 1 vejce na potření

Mouku, sůl, cukr, máslo a vejce zpracujeme v hladké těsto. Jednu třetinu odebereme, ostatní těsto rozválíme, přeneseme na vymaštěný plech, poklademe vypeckovanými švestkami a posypeme cukrem, skořicí a strouhanými ořechy. Z odloženého těsta zformu...

Šibřinky s tvarohovou nádivkou sypané mákem a podlité horkou povidlovou omáčkou

Šibřinky s tvarohovou nádivkou sypané mákem a podlité horkou povidlovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg hladké mouky, 6 vajec, trocha soli, 0,3 kg měkkého tvarohu, 0,1 kg moučkového cukru, 1 citrón, 0,3 kg mletého máku, 0,2 kg povidel, 0,1 l červeného vína, špetka skořice

1 žloutek vyšleháme s cukrem, přidáme tvaroh a citronovou kůru. Z povidel, vína, citronové šťávy a špetky skořice svaříme hustou omáčku. Z mouky vajec a špetky soli vytvoříme těsto (jako na nudle do polévky). Vyválíme jej na tenkou placku a kulatý...

Vepřové vykostěné kolínko pečené na jablkách s kroupovými placičkami

Vepřové vykostěné kolínko pečené na jablkách s kroupovými placičkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vepřových nožiček, 3 vepřová kolena, 0,5 kg jablek, 0,1 kg medu, 0,1 l jablečného octa, špetka soli, Na kroupové placky: 0,3 kg ječných krup, 0,3 kg brambor, 3 stroužky česneku, 2 vejce, sůl dle chuti, trocha majoránky, trocha listové petržele, sádlo na smažení

Nožičky a kolínka vykostíme, osolíme, pokapeme jablečným octem, pokapeme medem a svážeme do původního tvaru. Maso na povrchu znovu osolíme, nastrouháme na něj jablka a pečeme při 160°C asi 2 hodiny. Kroupy uvaříme, brambory nahrubo nastrouháme. P...

Domácí vdolky s bio povidly

Domácí vdolky s bio povidly

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 250 ml mléka, 1 vejce, špetka soli, 1/2 droždí, 100 g másla, 500 g sádla na smažení, Suroviny na zdobení: 150 g strouhaného tvrdého tvarohu, 150 g švestkových bio povidel, 200 g zakysané smetany

Mléko rozdělíme do dvou kastrolků a oba lehce zahřejeme. V jednom kastolku rozpustíme máslo a ve druhém si připravíme kvásek: do vlažného mléka dáme trochu cukru, rozdrobíme droždí a necháme vzejít. Bude to trvat asi dvacet minut. Mouku prosijeme...

Bůček pečený na kofole

Bůček pečený na kofole

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg bůčku, 2 l Kofoly, 40 g malin, 1 g kardamomu, 1 g anýzu, 1 g badyánu, 1 g koriandru, 3 g skořice (celé), 5 g pomerančové kůry, 100 g mrkve, 100 g kořenové petržele, 2 g soli, 1 g pepř bílý celý, Petrželové pyré: 1500 g kořenové petržele, 500 g másla, sůl a pepř dle chuti, 200 g baby hrášku, 200 g mrkve, 200 g ředkve

Nakrojíme kůži bůčku na diamanty a orestujeme na grilu. Dáme do nálevu se všemi ingrediencemi a v gastro-nádobě pod alobalem pečeme cca 2,5 hodin na 135°C. Potom sundáme alobal a pečeme další půl hodiny. Výpek přecedíme a zredukujeme. Turbo tyčov...

Domácí buchtičky s vanilkovým krémem a marinovanými švestkami v rumu

Domácí buchtičky s vanilkovým krémem a marinovanými švestkami v rumu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 0,12 l oleje, 16 g droždí, lžička cukru, 0,1 l mléka, špetka soli, Vanilkový krém: 1,6 l vanilkového pudinku, 0,08 l rumu, 200 g sušených švestek

Mouku, olej, droždí, cukr, mléko a sůl smícháme a vytvoříme těsto, které necháme pod utěrkou nakynout. Poté z těsta vytvarujeme malé kuličky, které vložíme do předem vymazaného pekáčku. Pečeme při 170°C dozlatova. Švestky podusíme v rumu, poté vmí...

Zabíjačková játrová paštika s jablečno-křenovým chutney

Zabíjačková játrová paštika s jablečno-křenovým chutney

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřových jater, 200 g vepřového boku, 0,15 l smetany, Kořenící směs na domácí paštiky, Jablko-křenové chutney: 120 g jablek, 80 g křenu, 80 g marmelády, 10 g želatiny, špetka soli

Vepřová játra, bok, smetanu a koření cca 15 minut podusíme, najemno umeleme a vyšleháme. Očištěná jablka nakrájíme na plátky a podusíme. Ke konci dušení přidáme marmeládu a želatinu, kterou předem rozmícháme ve vodě. Necháme chvilku vychladnout a...

Hovězí plátky z tlakáče

Hovězí plátky z tlakáče

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky předního nebo zadního hovězího masa , sůl, mletý černý pepř, 4 lžíce slunečnicového oleje, hladká mouka na obalení, 1 lžička tmavé sójové omáčky

Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a dobře obalíme v hladké mouce. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej a plátky masa na něm dozlatova opečeme. Potom je pokapeme sójovou omáčkou a zalijeme vodou tak, aby byly jen mírně potopené. Uvedeme do v...

Výborná hustá bramboračka

Výborná hustá bramboračka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 brambory, 30 g másla, 1 lžíce hladké mouky, 250 g mražené zeleninové směsi, 1 lžička soli

Nejprve udělám z másla a mouky světlou jíšku. Zaliju asi 3/4 litrem studené vody a vložím na kostičky nakrájené brambory. Osolíme. Asi po 5 minutách vsypeme mraženou zeleninu (podle chuti, my máme nejradši mrkev-hrášek-kukuřice). Vaříme do měkka. ...

Brokolicová polévka s mrkví

Brokolicová polévka s mrkví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg brokolice, 2 mrkve, 2 brambory, 100 ml kravského mléka, 1 lžíce másla, 1 lžička soli, 1 lžička majoránky

V hrnci rozpustíme máslo, a vložíme na malé kostičky nakrájenou mrkev a brambory. Chvíli opékáme, pak zalijeme vodou. 5 minut vaříme, poté přidáme na růžičky rozebranou brokolici a zalijeme vodou tak, aby byla brokolice sotva ponořená (pokud dáme ...

Kvalitní domácí jogurt

Kvalitní domácí jogurt

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150-200 g bílého jogurtu, 1000 ml kravského mléka

Mléko ( musí být čerstvé, tzn. z chlaďáku, ne krabicové, polotučné nebo plnotučné) zahřejeme na plotně v kastrůlku na 40 stupňů(správná teplota je velmi důležitá, při vyšší teplotě se jogurtové bakterie usmrtí, při nižší se dostatečně nepomnoží). ...

Teplé chlebíčky aneb česká bruscheta

Teplé chlebíčky aneb česká bruscheta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 francouzské nebo rustikální bagety, kousek másla, 3 balení Mozzarelly, 4 rajčata, 1 lžíce nasekané bazalky, 50 g strouhaného parmazánu

Bagety nakrájíme našikmo a jemně "mázneme" máslem. Rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Mozzarellu nakrájíme na plátky a bagetky jimi poklademe. Stejný postup uděláme s rajčaty. Posypeme bazalkou a každý plátek bagetky posypeme parmazán...

Okurkové jednohubky light

Okurkové jednohubky light

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 salátová okurka, 1/2 balení pomazánkového másla, 1 hermelín light, 100 g širší plátek eidamu, 1 hrst vlašských ořechů (půlky), 1 hrst sezamových semínek

Okurku omyjeme a nakrájíme na plátky. Polovinu okurek namažeme pomazánkovým máslem a na ni položíme kousek hermelínu. Přiklopíme další okurkou. Polovinu takovýchto dortíků ozdobíme jednou polovinou vlašského ořechu, který jsme na chvíli opekly nas...

stránka: