Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Domácí chléb bez hnětení

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 13h 15min , Čas vaření: 50min
Celkový čas: 14h 5min , porce

3350 kalorií, 4.0g cukrů, 12.0g tuků, 86.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Do větší mísy nasypeme všechny 4 hrnky mouky, instantní droždí, lžičku kmínu drceného a 1,5 lžičky soli. Promícháme a přidáme ocet a studenou vodu. Všechno promícháme, až vznikne řidší těsto, posypeme moukou a necháme kynout při pokojové teplotě asi tak 12 hodin. Ideální je zadělat těsto večer a ráno upéct. Po 12 hodinách těsto prohněteme vařečkou a necháme ještě 30 minut odpočinout. Zatím rozpálíme troubu na 230°C a vložíme do ní prázdný pekáč - ideální je z varného skla s poklicí, a necháme rozpálit 30 minut. Do horkého pekáčku vyklopíme těsto a posypeme trochou kmínu nebo nějakými semínky. Pekáč nevymazáváme ani nevysypáváme. Přikryjeme poklicí a pečeme 30 minut. Pak poklici sundáme a dopékáme ho 20 minut.

Bulb Tip k receptu

Je třeba pořádně rozpálit ten pekáč, potom se chleba krásně vyklopí a nepřichytí, netřeba vymazávat ani vysypávat.

Evík

18. 03. 2013, Recept navštíven: 2115x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Italský domácí chléb

Italský domácí chléb

Do vody rozdrobíme kvasnice a přidáme trochu mouky. Vytvoříme tak kvásek, který necháme vykynout. Ke zkynut...

Domácí chléb kmínový

Domácí chléb kmínový

Připravíme si kvásek – do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, zasypeme je lžičkou cukru a necháme v teple v...

Vícezrnný domácí chléb

Vícezrnný domácí chléb

Nejprve si připravíme kvásek: do půl decilitru teplé vody rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem a necháme v te...

Domácí chléb bez hnětení

Domácí chléb bez hnětení

Do větší mísy nasypeme všechny 4 hrnky mouky, instantní droždí, lžičku kmínu drceného a 1,5 lžičky soli. Pr...

Zobrazit všechny podobné recepty k Domácí chléb bez hnětení Link-arrow

Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný recept na domaci chleb

08. 02. 2016, 10:49

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept vyborný

05. 04. 2016, 11:18

Přidat komentář

Facebook komentáře