Domácí chléb bez hnětení

Obtížnost

Čas přípravy

13h 15min
Čas vaření
50min

Celkový čas

14h 5min

Porce


Nutriční hodnoty

3350 kalorií
4.0g cukrů
12.0g tuků
86.0g bílkovin


Příprava

Do větší mísy nasypeme všechny 4 hrnky mouky, instantní droždí, lžičku kmínu drceného a 1,5 lžičky soli. Promícháme a přidáme ocet a studenou vodu. Všechno promícháme, až vznikne řidší těsto, posypeme moukou a necháme kynout při pokojové teplotě asi tak 12 hodin. Ideální je zadělat těsto večer a ráno upéct. Po 12 hodinách těsto prohněteme vařečkou a necháme ještě 30 minut odpočinout. Zatím rozpálíme troubu na 230°C a vložíme do ní prázdný pekáč - ideální je z varného skla s poklicí, a necháme rozpálit 30 minut. Do horkého pekáčku vyklopíme těsto a posypeme trochou kmínu nebo nějakými semínky. Pekáč nevymazáváme ani nevysypáváme. Přikryjeme poklicí a pečeme 30 minut. Pak poklici sundáme a dopékáme ho 20 minut.

Tip k receptu

Je třeba pořádně rozpálit ten pekáč, potom se chleba krásně vyklopí a nepřichytí, netřeba vymazávat ani vysypávat.

přidejte na:
Evík

18. 03. 2013

Podobné recepty


Přidat recenzi
Svetlana
vyborný recept na domaci chleb

08. 02. 2016, 10:49

dušanka
recept vyborný

05. 04. 2016, 11:18

palino
super dobrý domaci chlieb

29. 12. 2016, 20:32

katka16031
tento recept vyskúšam

15. 02. 2017, 11:12

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.