Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Domácí chléb bez hnětení

Obtížnost Čas přípravy
13h 15min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 14h 5min
Nutriční hodnoty
3350 kalorií 4.0g cukrů 12.0g tuků 86.0g bílkovin

Příprava

Do větší mísy nasypeme všechny 4 hrnky mouky, instantní droždí, lžičku kmínu drceného a 1,5 lžičky soli. Promícháme a přidáme ocet a studenou vodu. Všechno promícháme, až vznikne řidší těsto, posypeme moukou a necháme kynout při pokojové teplotě asi tak 12 hodin. Ideální je zadělat těsto večer a ráno upéct. Po 12 hodinách těsto prohněteme vařečkou a necháme ještě 30 minut odpočinout. Zatím rozpálíme troubu na 230°C a vložíme do ní prázdný pekáč - ideální je z varného skla s poklicí, a necháme rozpálit 30 minut. Do horkého pekáčku vyklopíme těsto a posypeme trochou kmínu nebo nějakými semínky. Pekáč nevymazáváme ani nevysypáváme. Přikryjeme poklicí a pečeme 30 minut. Pak poklici sundáme a dopékáme ho 20 minut.

Bulb Tip k receptu

Je třeba pořádně rozpálit ten pekáč, potom se chleba krásně vyklopí a nepřichytí, netřeba vymazávat ani vysypávat.


Přidat na Pinterest
Evík

18. 03. 2013, Recept navštíven: 2344x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný recept na domaci chleb

08. 02. 2016, 10:49

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept vyborný

05. 04. 2016, 11:18

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
super dobrý domaci chlieb

29. 12. 2016, 20:32

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
tento recept vyskúšam

15. 02. 2017, 11:12

Přidat komentář

Facebook komentáře