Spišská roštěná
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Hovězí maso nakrájejte na stejně velké plátky. Po obou stranách je naklepejte, osolte, ochuťte pepřem a lehce poprašte hladkou moukou. Na pánvi rozehřejte máslo a roštěnky z obou stran opečte. Podlijte je trochou vody a poduste doměkka. Během dušení maso obracejte a dle potřeby podlévejte vodou. Na jiné pánvi s troškou oleje orestujte očištěné a na menší kostičky nakrájené papriky s cuketou. Osolte, mírně okořeňte černým pepřem a uchovejte v teple. Bílky vyšlehejte spolu se špetkou soli na tuhý sníh. Měkké hovězí plátky položte do olejem vy mazaného pekáčku, poklaďte sněhem z bílků a posypte najemno nastrouhaným sýrem. Vložte do předehřáté trouby a zprudka zapečte. Hotovou roštěnou servírujte s orestovanou zeleninou a opečenými brambory. Každou porci dozdobte malou snítkou tymiánu.
bookmen18. 03. 2013