Spišská roštěná

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

2328 kalorií
1.0g cukrů
166.0g tuků
190.0g bílkovin


Příprava

Hovězí maso nakrájejte na stejně velké plátky. Po obou stranách je naklepejte, osolte, ochuťte pepřem a lehce poprašte hladkou moukou. Na pánvi rozehřejte máslo a roštěnky z obou stran opečte. Podlijte je trochou vody a poduste doměkka. Během dušení maso obracejte a dle potřeby podlévejte vodou. Na jiné pánvi s troškou oleje orestujte očištěné a na menší kostičky nakrájené papriky s cuketou. Osolte, mírně okořeňte černým pepřem a uchovejte v teple. Bílky vyšlehejte spolu se špetkou soli na tuhý sníh. Měkké hovězí plátky položte do olejem vy mazaného pekáčku, poklaďte sněhem z bílků a posypte najemno nastrouhaným sýrem. Vložte do předehřáté trouby a zprudka zapečte. Hotovou roštěnou servírujte s orestovanou zeleninou a opečenými brambory. Každou porci dozdobte malou snítkou tymiánu.

přidejte na:
bookmen

18. 03. 2013

Další recepty


Přidat recenzi