Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Spišská roštěná

Spišská roštěná

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 0min
Nutriční hodnoty
2328 kalorií 1.0g cukrů 166.0g tuků 190.0g bílkovin

Příprava

Hovězí maso nakrájejte na stejně velké plátky. Po obou stranách je naklepejte, osolte, ochuťte pepřem a lehce poprašte hladkou moukou. Na pánvi rozehřejte máslo a roštěnky z obou stran opečte. Podlijte je trochou vody a poduste doměkka. Během dušení maso obracejte a dle potřeby podlévejte vodou. Na jiné pánvi s troškou oleje orestujte očištěné a na menší kostičky nakrájené papriky s cuketou. Osolte, mírně okořeňte černým pepřem a uchovejte v teple. Bílky vyšlehejte spolu se špetkou soli na tuhý sníh. Měkké hovězí plátky položte do olejem vy mazaného pekáčku, poklaďte sněhem z bílků a posypte najemno nastrouhaným sýrem. Vložte do předehřáté trouby a zprudka zapečte. Hotovou roštěnou servírujte s orestovanou zeleninou a opečenými brambory. Každou porci dozdobte malou snítkou tymiánu.


bookmen

18. 03. 2013, Recept navštíven: 1236x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře