Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Lívance s borůvkami

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1h 30min , Čas vaření: 1h 0min
Celkový čas: 2h 30min , porce

2004 kalorií, 5.0g cukrů, 55.0g tuků, 59.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Mouku prosejeme do mísy a osolíme. V trošce mléka rozšleháme žloutky. Kvasnice rozdrobíme do trochy mléka, přidáme cukr, rozmícháme a necháme nakynout. Vše přilijeme do mouky a vymícháme řidší těsto, které necháme asi 1 hodinu v teple kynout. Těsto lijeme malou naběračkou do lívanečníku s trochou rozehřátého másla a upečeme lívance z obou stran. Borůvky nasypeme do kastrolku. Škrob rozmícháme ve studené vodě a vlijeme k borůvkám. Za stálého míchání uvedeme do varu, poté dle chuti osladíme a dochutíme citrónovou šťávou. Krátce povaříme a odstavíme. Na talíři lívance potřeme uvařenými borůvkami a doplníme oslazenou zakysanou smetanou.

JanaB

18. 03. 2013, Recept navštíven: 1227x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Lívance s borůvkami

Lívance s borůvkami

Mouku prosejeme do mísy a osolíme. V trošce mléka rozšleháme žloutky. Kvasnice rozdrobíme do trochy mléka, ...

Ricottové lívance s bylinkami

Ricottové lívance s bylinkami

Ricottu smícháme s jogurtem a vejci. Přidáme utřený česnek a nasekanou pažitku. Osolíme a opepříme podle ch...

Zobrazit všechny podobné recepty k Lívance s borůvkami Link-arrow

Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
super lievance

20. 03. 2016, 22:19

Přidat komentář

Facebook komentáře