Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 76

Mátová zmrzlina s čokoládou

Mátová zmrzlina s čokoládou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 velkých vajec, 3/4 hrnku cukru krupice, 300 ml mléka, 160 ml smetany ke šlehání , hrst máty peprné, 60 g čokolády tmavé

Vejce a cukr dáme do žáruvzdorné misky a šleháme elektrickou metlou, dokud nevznikne světlý hustý krém. Mléko a smetanu přivedeme za občasného míchání téměř k varu. Jakmile se začnou objevovat bublinky u stěny rendlíku, vmícháme směs do vaječného ...

Jednoduché kytičky

Jednoduché kytičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 natvrdo uvařené vejce, 1 žloutek, 100 g cukru moučka, 1 balení vanilkového cukru, 250 g másla, 400 g hladké mouky

Uvařené žloutky rozdrobíme, přidáme syrový žloutek, cukr moučku, vanilkový cukr, máslo a utřeme. Na vál přesejeme mouku a zapracujeme máslovou směs. Vyválíme silnou placku asi 5 mm a vykrajujeme kytičky. Pečeme ve vyhřáté troubě 200°C asi 12 minut...

Grapefruitový koktejl

Grapefruitový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

330 ml světlého piva Samson grapefruit, 0,5 ml Jägermaistera, troška grepfruitové šťávy, 2 plátky grepfruitu

Smícháme, mimo plátků grapefruitů, všechny suroviny a rozlijeme do sklenic, které ozdobíme právě oněmi plátky grapefruitu.

Novoroční guláš

Novoroční guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího masa, 4 cibule, 1 ks pikantní klobásy, 2 lžíce sádla, 1 lžička soli, špetka pepře, 2-3 stroužky česneku, 1-2 lžičky mleté papriky, 1-2 špetky majoránky, 300 ml černého piva, 1 plátek chleba, 1 sklenka hovězího vývaru, 4 lžíce strouhaného křenu

Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na kostičky a česnek na plátky. Maso okořeníme a promícháme. Na sádle osmahneme cibulku i česnek, pak přidáme ochucené maso, které také orestujeme. Poté je zalijeme trochou vývaru a piva a dusíme pod pokličko...

Cibule na hořčici

Cibule na hořčici

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4-5 větších cibulí, 1-2 lžíce hladké mouky, 1 sklenka bílého vína, 125 g másla, 1-2 lžíce kremžské hořčice, 1 sklenka hovězího vývaru, 1 lžička soli

Vývar si smícháme s kremžskou hořčicí. Cibuli oloupeme, pokrájíme a osmahneme na másle. Poté ji podlijeme bílým vínem a vydusíme. Zaprášíme ji hladkou moukou a podlijeme vývarem s hořčicí, promícháme, osolíme a dusíme, až je směs hustá. Je to výbo...

Kapustové brambory

Kapustové brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 400 g hlávkové kapusty, 1-2 lžičky soli, 60 g másla, 1- 2 špetky pepře bílého, špetka muškátového ořechu, 1 - 2 lžíce parmazán/parmezánu

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme do měkka v osolené vodě. Kapustu si také očistíme, překrojíme na menší kousky a také uvaříme v osolené vodě (můžeme vařit dohromady s bramborami). Měkké brambory i kapustu dáme do jednoho hrnce (pok...

Kapusta pečená do křupava

Kapusta pečená do křupava

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka hlávkové kapusty, 1 lžička mořské soli, 25 ml olivového oleje

Kapustu nakrájíme na proužky, stačí cca 2 cm široké. Krátce ji spaříme v horké vodě a necháme okapat. Mezitím si vytřeme plech olivovým olejem, na něj rozprostřeme okapanou kapustu a pokapeme zbylým olivovým olejem. Dáme krátce při vyšší teplotě z...

Vánoční pečený čaj

Vánoční pečený čaj

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,2 kg jablek, 500 g jahod, 100 g borůvek, 200 g třešní, 800 g cukru krupice, 3 balení skořicového cukru

Jablka i se slupkou si pokrájíme na menší kousky, třešně vypeckujeme. Všechno ovoce dáme do hlubšího pekáčku, zasypeme cukrem a skořicovým cukrem a důkladně promícháme. Dáme péct na 180°C cca na 40 minut, než ovoce pustí hodně šťávy. Ovoce dáme do...

Levné zapečené těstoviny s vepřovým masem

Levné zapečené těstoviny s vepřovým masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g těstovin, 2 cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, špetka soli, špetka pepře, 2 slepičí vejce, 200 g mražené zeleninové směsi, 0,8 kg vepřových kostí

Nejprve si uvaříme vepřové kosti (žebra) do měkka(cca 45 min). Vzniklý vývar schováme a druhý den uděláme výbornou polévku. Maso z kostí důkladně obereme a dáme na talířek. Na pánvi si rozehřejeme olej a nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme dozlato...

Sýrové pečivo se smetanou

Sýrové pečivo se smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g másla, 200 g eidamu, 100 ml Rama Cremefine, 1 paprika (kapie), 1 lžička soli, 250 g hladké mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášeku do pečiva, 2 žloutky

Do misky dáme nastrouhaný sýr, žloutky, Rama Cremfine, sůl, papriku nakrájenou na malé kousky a část mouky. Promícháme, vyklopíme na vál a se zbytkem mouky vypracujeme těsto. Dáme odležet do lednice asi na 2 hodiny. Vyválíme plát a vykrajujeme růz...

Vepřová kýta ve slanině

Vepřová kýta ve slanině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg vepřové kýty, 20 dkg anglické slaniny, 1 lžíce rozmarýnu, 1 hlávka česneku, špetka soli

Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a potřeme drceným česnekem a solí. Maso obalíme do plátků anglické slaniny, převážeme provázkem a pečeme s rozmarýnem podlité vodou. Pečeme přikryté v troubě a za občasného podlévání při 200°C cca 1 hodinu.

Kokosové škeble

Kokosové škeble

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 200 g hladké mouky, 2 slepičí vejce, 150 g cukru moučky, 100 g kokosové moučky, 30 g Granka, 1 sáček vanilkového cukru

Nejprve si uděláme těsto z másla, mouky, 1 vejce a dáme na půl hodiny odležet do lednice. Mezitím si uděláme náplň smícháním 1 vejce, 100 g cukru, granka a kokosové moučky. Po půl hodině (ale může být i déle - klidně přes noc) rozválíme těsto a vy...

Pomerančová marmeláda

Pomerančová marmeláda

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

12 kousků pomerančů, 500 g želírovacího cukru, 350 ml whisky, 250 ml pomerančového džusu (resp. dle potřeby)

Pomeranče použijeme chemicky neošetřené, jinak je nutné je důkladně omýt horkou vodou. Kůru z pomerančů nastrouháme najemno, asi ze dvou pomerančů nakrájíme škrabkou tenké proužky. Vymačkáme důkladně veškerou šťávu ze všech pomerančů. Měli bychom ...

Karamelizované brambory

Karamelizované brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g brambor, 100 g másla, 1 lžíce cukru moučka, 1 lžička mořské soli, 1 lžička soli, špetka kmínu mletého

Brambory dobře omyjeme a dáme vařit to osolené vody (a kdo chce, může pro lepší chuť přidat trochu mletého kmínu). Po uvaření je scedíme, necháme zchladit a oloupeme. Nakrájíme je na poloviny, případně na čtvrtky - záleží na jejich velikosti. Na p...

Salátová polévka s mlékem a kukuřicí

Salátová polévka s mlékem a kukuřicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 g listového salátu, 1 menší cibule, 5 lžic slunečnicového oleje, 1 lžička hladké mouky, 1 kostka hovězího bujónu, 500 ml vody, 100 ml plnotučného mléka, 2 lžíce sterilované kukuřice

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. V kastrolu na rozehřátém oleji cibuli usmažíme do sklovita, přidáme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme jí studenou vodou, rozmícháme a přivedeme k varu. Přidáme omytý salát natrhaný na menší kusy...

Těstovinová pochoutka

Těstovinová pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 1 balení těstovin, 1 konzerva žampionů, 150 g sendvičové šunky, 1 dcl bílého vína, 1 sklenka smetany ke šlehání (šlehačka), špetka soli, troška pepře bílého, špetka oregana, 1 lžička hladké mouky

Uvaříme v osolené vodě široké dlouhé nudle. Cibuli nakrájíme na jemno, šunku na kostky, cibuli osmažíme dozlatova, přidáme žampiony, šunku osolíme, opepříme přidáme oregáno, bílé víno, zredukujeme tekutinu, zalijeme smetanu rozmíchanou s hladkou m...

Vepřová plec v pórku s mrkví

Vepřová plec v pórku s mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové plece, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 1 lžička soli, mletý černý pepř (lze vynechat), 1 pórek, 1 větší mrkev, 1/2 kostky bujónu (lze vynechat), 1 lžička instantní světlé jíšky

Maso nakrájíme na plátky (naklepeme), nebo na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Očištěný pórek nakrájíme na kolečka a oškrábanou mrkev nastrouháme na hrubo. Na rozehřátém oleji usmažíme cibuli do růžova, přidáme maso a přiklopíme pokl...

Jarní závitek

Jarní závitek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

30 g kuřecího vařeného masa, 30 g pórku, 30 g papriky (kapie), 30 g cibule, 30 g čínských hub (ucho jidášovo), 30 g bambusových výhonků, 1/4 lžičky čerstvého strouhaného zázvoru, 1 troška glutamanu sodného /Ajimoto/, 1a1/2 lžíce sójové omáčky, 1a1/2 lžíce Shao-sing (rýžové víno), 1a1/2 lžíce Rýžového octu, 1 lžíce červeného oleje, 1 rýžový papír kulatý

Kuře, pórek, cibuli, kapii, houby a bambus nakrájíme na nudličky, pak je překrájíme na drobné kostičky a nakonec vše rozsekáme na jemnou kaši. Přendáme do misky a dochutíme zázvorem, sojovou omáčkou, rýžovým vínem a přidáme špetku Aji-Mota, dobře ...

Hráškový krém se slaninou

Hráškový krém se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 1 středně velká cibule, 2 brambory, 200 g čerstvého nebo mraženého hrášku, 150 g plátkové slaniny, 6 dcl zeleninového nebo kuřecího vývaru

Cibuli nakrájejte najemno a nechejte ji zesklovatět v hrnci na kousku másla. Přidejte na kousky pokrájené oloupané brambory a hrášek a vše orestujte doměkka. Pak směs zalijte vývarem a ponorným mixérem rozmixujte na hladký krém. Na suchou pánev po...

Hovězí kostky s klobáskou a smetanou

Hovězí kostky s klobáskou a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězího předního masa , 2 - 3 lžíce slunečnicového oleje, 1/2 lžičky soli, 1 lžička Mexického koření, 1 lžička mleté papriky, 2 lžičky plnotučné hořčice, 1 stroužek česneku, 100 g měkké klobásy, 1 smetana 10%, polohrubá mouka

Na rozehřátém oleji v tlakovém hrnci orestujeme maso které jsme nakrájeli na kostky. Osolíme, přidáme mexické koření, mletou papriku, promícháme a ihned podlijeme vodou. Přidáme hořčici, oloupaný a na jemno nastrouhaný stroužek česneku. Hrnec uzav...

Vepřová panenka plněná špenátem

Vepřová panenka plněná špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové panenky, 0,5 kg špenátu, špetka soli, špetka pepře bílého

Vezmeme si špenát, opláchneme ho a dáme si vařit vodu, až se bude voda vařit, vložíme asi na 15 vteřin špenát spařit. Poté si vezmeme sítko, scedíme špenát a vložíme do nádoby plné studené vody a ledu, aby se nám neztratila barva. Poté si vezmeme ...

Houstičky s vejci

Houstičky s vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 malé houstičky, 4 vejce, sůl a černý pepř dle chuti

Předehřejte si troubu na 180°C. Vydlabejte s houstiček trochu vnitřku a do každé houstičky vložte vejce (nemusí být rozmíchané). Vložte na plech a pečte 6 - 8 minut. Před podáváním osolte a opepřete.

Francouzský toast s ovocem

Francouzský toast s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 jablko, 200 g lesních plodů, 2 lžíce vody, Pro francouzské toasty: 2 vejce, 2 lžičky polotučného mléka, 2 plátky celozrnného chlebu, 2 lžičky slunečnicového oleje

Vložte vodu, na měsíčky nakrájené jablko a mražené ovoce do hrnce a vařte na středním ohni po dobu 3-4 minut, dokud není ovoce rozvařené. Mezitím smíchejte vejce a mléko dohromady a namočte v tom důkladně plátky chleba. Rozehřejte olej na pánvi, p...

Ovesná kaše s malinami a praženými mandlemi

Ovesná kaše s malinami a praženými mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

225 g ovesných vloček, 100 ml jablečné šťávy , 225 ml béílého jogurtu, 3 lžíce medu, kůra z jednoho citronu, 2 jablka, 1 hrst malin, 1 hrst pražených mandlových lupínků

Smíchejte ovesné vločky, 300 ml vody a ovocnou šťávu spolu v misce. Zakryjte a nechejte v lednici přes noc. Druhý den v dopoledních hodinách vmíchejte do misky s vločkami jogurt, med, citrónovou kůru a strouhaná jablka. Nahoru přidejte maliny a ma...

Thajské krevety s mangem

Thajské krevety s mangem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 velkých, oloupaných a vařených krevet, 1 lžička mletého zázvoru, 1 stroužek nasekaného česneku, 1 nasekaná chilli paprička, 1 lžička cukru, 1 lžička rybí omáčky, limetová šťáva, 1 mango, koriandr

Smíchejte 20 velkých oloupaných a uvařených krevet s lžičkou strouhaného zázvoru, stroužkem drceného česneku, nakrájenou červenou chilli, lžičkou cukru, lžičkou rybí omáčky a se šťávou z jedné limetky. Nechejte v lednici po dobu 30 minut marinova...

stránka: