Mandlová bábovka s jablky
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
2988
kalorií
1.0g
cukrů
28.0g
tuků
67.0g
bílkovin
Příprava
Změklé máslo rozetřeme a smícháme s cukrem. Přidáme žloutky a mícháme do pěny. Pak vmícháme trochu mouky, rum, mandle nasekané na drobné kousky a jablka, která jsme nakrájeli na kostičky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do těsta pak střídavě dáváme mouku s kypřícím práškem do pečiva a ušlehaný sníh. Těsto rozetřeme do formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Dáme do středně vyhřáté trouby na 180°C a pečeme asi 45 - 55 minut nebo až špejle, kterou jsme to bábovky zapíchli, bude suchá. Bábovku po vyjmutí necháme chvíli stát a pak ji vyklopíme a pocukrujeme.
Martina F04. 03. 2013
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.