Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Mandlová bábovka s jablky

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 30min
Nutriční hodnoty
2988 kalorií 1.0g cukrů 28.0g tuků 67.0g bílkovin

Příprava

Změklé máslo rozetřeme a smícháme s cukrem. Přidáme žloutky a mícháme do pěny. Pak vmícháme trochu mouky, rum, mandle nasekané na drobné kousky a jablka, která jsme nakrájeli na kostičky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do těsta pak střídavě dáváme mouku s kypřícím práškem do pečiva a ušlehaný sníh. Těsto rozetřeme do formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Dáme do středně vyhřáté trouby na 180°C a pečeme asi 45 - 55 minut nebo až špejle, kterou jsme to bábovky zapíchli, bude suchá. Bábovku po vyjmutí necháme chvíli stát a pak ji vyklopíme a pocukrujeme.


Přidat na Pinterest
Martina F

04. 03. 2013, Recept navštíven: 1744x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborná babovka s mandlami

09. 02. 2016, 10:21

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
babovka ako sa patrí , chutná voňavá

06. 03. 2016, 19:13

Přidat komentář

Facebook komentáře