Kávová bábovka s mandlemi a čokoládou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Instantní kávu rozpustíme v 150 ml horké vody a necháme vychladnout.
Ušleháme heru s cukrem a vanilkovým cukrem, pak po jednom vešleháme vejce a rum.
Do směsi přidáme vychladlou kávu, mouku prosátou s práškem do pečiva a kakao rozmíchané v mléce.
Nakonec do těsta přidáme 50 g hořké čokolády, nasekané na větší kousky. Z mandlových lupínků si dáme stranou 1 lžíci a ostatní taky přidáme do těsta.
Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy a vložíme do trouby, vyhřáté na 180ºC. Pečeme asi 1 a 1/4 hodiny. Jestli je bábovka upečená, zjistíme špejlí.
Hotovou bábovku opatrně vyklopíme na mřížku a necháme vystydnout.
Zbylých 50 g čokolády si rozpustíme asi se 2 lžícemi vody a bábovku nahoře polijeme. Nakonec ji posypeme mandlovými plátky, které jsme si odložili a polevu necháme ztuhnout.
29. 01. 2010