Telecí špíz s grilovaným chřestem
Obtížnost
Čas přípravy
2h 15min
Čas vaření
20min
Celkový čas
2h 35min
Porce
Nutriční hodnoty
252
kalorií
0.0g
cukrů
14.0g
tuků
9.0g
bílkovin
Příprava
Postup špízy: Smícháme nať plocholisté petržele společně s octem, solí a pepřem. Přidáme olej, jemně nakrájenou červenou cibuli a prolisovaný česnek a necháme 2 hodiny odpočívat v chladu. Maso nakrájíme na větší kousky, ochutíme solí a ovoníme pepřem. Kousky masa obalíme plátky slaniny a napíchneme je na jehly. Na předem rozehřáté pánvi zprudka opečeme špízy, přilijeme odleželou omáčkou a maso na volném plamenu necháme dojít.
Postup chřest: Na marinádu si smícháme oleje a sezamová semínka. Chřest omyjeme a zbavíme se dřevnatých konců. Chřest necháme v marinádě chvíli odpočívat, marinovat je však budeme jen pár minut. Na rozpálenou pánev pomalu rozložíme chřest a prolisovaný česnek.
07. 05. 2013
Ingredience
- 0,05 kg natě plocholisté petržele
- 0,015 l slunečnicového oleje, olivového oleje, sezamového oleje na marinádu
- 1 červená cibule
- Telecí špízy: 500 g telecí kýty
- Chřest: 200 g čerstvého bílého chřestu
- 150 g čerstvého zeleného chřestu
- 50 g čerstvého fialového chřestu
- Omáčka: 0,6 l olivového oleje
- 0,3 dcl vinného octa
- mořská sůl na dochucení
- mořská sůl na dochucení
- sezamová semínka
- chilly papričku na dochucení
- 8 plátku anglické slaniny
- 1 stroužek česneku
- 1 stroužek česneku
- pepř na dochucení
- pepř na dochucení
Kategorie
Další recepty
Mohlo by vás zajímat
© 2024, Railsformers s.r.o.