Telecí špíz s grilovaným chřestem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

2h 15min
Čas vaření
20min

Celkový čas

2h 35min

Porce


Nutriční hodnoty

252 kalorií
0.0g cukrů
14.0g tuků
9.0g bílkovin


Příprava

Postup špízy: Smícháme nať plocholisté petržele společně s octem, solí a pepřem. Přidáme olej, jemně nakrájenou červenou cibuli a prolisovaný česnek a necháme 2 hodiny odpočívat v chladu. Maso nakrájíme na větší kousky, ochutíme solí a ovoníme pepřem. Kousky masa obalíme plátky slaniny a napíchneme je na jehly. Na předem rozehřáté pánvi zprudka opečeme špízy, přilijeme odleželou omáčkou a maso na volném plamenu necháme dojít.
Postup chřest: Na marinádu si smícháme oleje a sezamová semínka. Chřest omyjeme a zbavíme se dřevnatých konců. Chřest necháme v marinádě chvíli odpočívat, marinovat je však budeme jen pár minut. Na rozpálenou pánev pomalu rozložíme chřest a prolisovaný česnek.

přidejte na:
Šéfredaktor

07. 05. 2013

Další recepty

Mohlo by vás zajímat


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyborný recept na teľací špíz
majka 07. 01. 2016, 13:33