Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Medová krkovička se šalotkami dle Apetitu

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
3h 0min 3h 10min
Nutriční hodnoty
2240 kalorií 36.0g cukrů 160.0g tuků 129.0g bílkovin

Příprava

Krkovičku necháme vcelku a omyjeme ji a osušíme. Vložíme do malého pekáčku. V hrníčku smícháme 2 lžíce medu a 6 lžíc piva a přidáme sůl. Pořádně zamícháme a touto směsí krkovičku přelijeme. Marinádu do masa pořádně vetřeme. Zbytek piva nalijeme okolo masa a vložíme do trouby rozehřáté na 150°C. Pečeme asi 2-3 hodiny, dle typu trouby a co chvíli maso přeléváme výpekem s pivem. Přibližně hodinu před koncem potřeme maso zbytkem piva a přidáme okolo masa oloupané šalotky vcelku. Dopékáme a stále podléváme. Podáváme se šalotkami a šťouchanými brambory

Bulb Tip k receptu

Ideální je do omáčky z masa přidat lžíci másla a nechat jen povolit. Omáčka je o moc chutnější.


Přidat na Pinterest
Ellis

30. 04. 2013, Recept navštíven: 1543x


Přidat recenzi
Ellis
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Rozhodně patří mezi luxusnější jídla. Nejlepší je ale podávat rovnou z pece jak se říká. Na druhý den už to není ono. Čerstvá má výbornou krustu a rozhodně bude chutnat všem masožravcům. Dobu pečení je dobré nechat dle velikosti masa a typu trouby

02. 05. 2013, 12:18

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
skvele jedlo

17. 02. 2016, 14:43

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dlhšia prípra stojí za tu vybornú chuť

13. 12. 2016, 20:34

Přidat komentář

Facebook komentáře