Medová krkovička se šalotkami dle Apetitu
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Krkovičku necháme vcelku a omyjeme ji a osušíme. Vložíme do malého pekáčku. V hrníčku smícháme 2 lžíce medu a 6 lžíc piva a přidáme sůl. Pořádně zamícháme a touto směsí krkovičku přelijeme. Marinádu do masa pořádně vetřeme. Zbytek piva nalijeme okolo masa a vložíme do trouby rozehřáté na 150°C. Pečeme asi 2-3 hodiny, dle typu trouby a co chvíli maso přeléváme výpekem s pivem. Přibližně hodinu před koncem potřeme maso zbytkem piva a přidáme okolo masa oloupané šalotky vcelku. Dopékáme a stále podléváme. Podáváme se šalotkami a šťouchanými brambory
Tip k receptu
Ideální je do omáčky z masa přidat lžíci másla a nechat jen povolit. Omáčka je o moc chutnější.
Ellis30. 04. 2013
Ingredience
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Ellis 02. 05. 2013, 12:18

dušanka 17. 02. 2016, 14:43

hanka 13. 12. 2016, 20:34

Svetlana 04. 11. 2019, 11:39