Medová krkovička se šalotkami dle Apetitu

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
3h 0min

Celkový čas

3h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

2240 kalorií
36.0g cukrů
160.0g tuků
129.0g bílkovin


Příprava

Krkovičku necháme vcelku a omyjeme ji a osušíme. Vložíme do malého pekáčku. V hrníčku smícháme 2 lžíce medu a 6 lžíc piva a přidáme sůl. Pořádně zamícháme a touto směsí krkovičku přelijeme. Marinádu do masa pořádně vetřeme. Zbytek piva nalijeme okolo masa a vložíme do trouby rozehřáté na 150°C. Pečeme asi 2-3 hodiny, dle typu trouby a co chvíli maso přeléváme výpekem s pivem. Přibližně hodinu před koncem potřeme maso zbytkem piva a přidáme okolo masa oloupané šalotky vcelku. Dopékáme a stále podléváme. Podáváme se šalotkami a šťouchanými brambory

Tip k receptu

Ideální je do omáčky z masa přidat lžíci másla a nechat jen povolit. Omáčka je o moc chutnější.

přidejte na:
Chybí obrázek

30. 04. 2013

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
Rozhodně patří mezi luxusnější jídla. Nejlepší je ale podávat rovnou z pece jak se říká. Na druhý den už to není ono. Čerstvá má výbornou krustu a rozhodně bude chutnat všem masožravcům. Dobu pečení je dobré nechat dle velikosti masa a typu trouby

02. 05. 2013, 12:18

Chybí obrázek
skvele jedlo

17. 02. 2016, 14:43

Chybí obrázek
dlhšia prípra stojí za tu vybornú chuť

13. 12. 2016, 20:34

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.