Medová krkovička se šalotkami dle Apetitu

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
3h 0min

Celkový čas

3h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

2240 kalorií
36.0g cukrů
160.0g tuků
129.0g bílkovin


Příprava

Krkovičku necháme vcelku a omyjeme ji a osušíme. Vložíme do malého pekáčku. V hrníčku smícháme 2 lžíce medu a 6 lžíc piva a přidáme sůl. Pořádně zamícháme a touto směsí krkovičku přelijeme. Marinádu do masa pořádně vetřeme. Zbytek piva nalijeme okolo masa a vložíme do trouby rozehřáté na 150°C. Pečeme asi 2-3 hodiny, dle typu trouby a co chvíli maso přeléváme výpekem s pivem. Přibližně hodinu před koncem potřeme maso zbytkem piva a přidáme okolo masa oloupané šalotky vcelku. Dopékáme a stále podléváme. Podáváme se šalotkami a šťouchanými brambory

Tip k receptu

Ideální je do omáčky z masa přidat lžíci másla a nechat jen povolit. Omáčka je o moc chutnější.

přidejte na:
Ellis

30. 04. 2013

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Rozhodně patří mezi luxusnější jídla. Nejlepší je ale podávat rovnou z pece jak se říká. Na druhý den už to není ono. Čerstvá má výbornou krustu a rozhodně bude chutnat všem masožravcům. Dobu pečení je dobré nechat dle velikosti masa a typu trouby

Ellis 02. 05. 2013, 12:18

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
skvele jedlo

dušanka 17. 02. 2016, 14:43

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dlhšia prípra stojí za tu vybornú chuť

hanka 13. 12. 2016, 20:34

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept na krkovičku výborný

Svetlana 04. 11. 2019, 11:39

Přidat komentář