Roláda s jogurtem a jahodovou marmeládou
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
10min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
920
kalorií
3.0g
cukrů
27.0g
tuků
44.0g
bílkovin
Příprava
Ve vodní páře ušleháme vejce a cukr, dokud směs není dostatečně tuhá. Směs odstavíme. Přidáme mouku a vodu. Promícháme a nalijeme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Pečeme 8-10 minut v předehřáté troubě na 220 °C. Upečené těsto přendáme na nový list pečícího papíru a původní sloupneme. Těsto i s pečícím papírem pevně srolujeme, zabalíme do utěrky a necháme chladnout. Jogurt smícháme s cukrem moučkou dle chuti. Těsto rozbalíme a potřeme vrstvou jahodové marmelády a jogurtu. Opět srolujeme a dáme na talíř.
Tip k receptu
Okraje můžeme namočit do johodovo-citrónové polevy, kterou připravíme tak, že do tuha ušleháme bílek z 1 vejce, 2-3 lžíce cukru moučky, šťávu z jednoho citrónu a lžičku jahodové marmelády.
Milena20. 05. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.