Rychlá želva

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
20min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

0 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Anglickou slaninu nakrájíme na 6 proužků a propleteme jako rohož, tj. ze tří proužků vyrobíme osnovu a tou napříč protáhneme zbylé tři proužky. Nožičku párku naporcujeme tak, že konec odkrojíme v délce asi 2-3 cm, ve špici provedeme 2 vpichy a do nich zabodneme hřebíčky jako oči. Doporučuji spodek takto připravené hlavičky seříznout - z tohoto kousku pak můžeme vyrobit ocásek. Ze zbytku si odkrojíme asi 2 cm špalíček a ten podélně rozčtvrtíme a použijeme pro výrobu nožiček. Vezmeme hovězí hamburger jako korpus, tělo budoucí želvičky (lze si samozřejmě připravit vlastní směs z libovolného mletého masa) a nožem uděláme zářezy v místech, kde potřebujeme vsadit hlavičku, ocásek a nožičy - provedeme. Nahoru dáme propletenou anglickou slaninu a upečeme, případně osmažíme - ovšem jen z jedné strany. Podáváme se zeleninou, pečivem, opečenými hranolky apod.

přidejte na:
Ajaja

19. 06. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý nápad, vyzerá to velmi lakavo

Svetlana 18. 03. 2017, 18:53

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
celkom zaujímave

majka 05. 10. 2017, 20:56

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý napad

palino 06. 10. 2018, 20:21

Přidat komentář