Rychlá želva
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Anglickou slaninu nakrájíme na 6 proužků a propleteme jako rohož, tj. ze tří proužků vyrobíme osnovu a tou napříč protáhneme zbylé tři proužky. Nožičku párku naporcujeme tak, že konec odkrojíme v délce asi 2-3 cm, ve špici provedeme 2 vpichy a do nich zabodneme hřebíčky jako oči. Doporučuji spodek takto připravené hlavičky seříznout - z tohoto kousku pak můžeme vyrobit ocásek. Ze zbytku si odkrojíme asi 2 cm špalíček a ten podélně rozčtvrtíme a použijeme pro výrobu nožiček. Vezmeme hovězí hamburger jako korpus, tělo budoucí želvičky (lze si samozřejmě připravit vlastní směs z libovolného mletého masa) a nožem uděláme zářezy v místech, kde potřebujeme vsadit hlavičku, ocásek a nožičy - provedeme. Nahoru dáme propletenou anglickou slaninu a upečeme, případně osmažíme - ovšem jen z jedné strany. Podáváme se zeleninou, pečivem, opečenými hranolky apod.
Ajaja19. 06. 2010