Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Rychlá želva

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 50min
Nutriční hodnoty
0 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Anglickou slaninu nakrájíme na 6 proužků a propleteme jako rohož, tj. ze tří proužků vyrobíme osnovu a tou napříč protáhneme zbylé tři proužky. Nožičku párku naporcujeme tak, že konec odkrojíme v délce asi 2-3 cm, ve špici provedeme 2 vpichy a do nich zabodneme hřebíčky jako oči. Doporučuji spodek takto připravené hlavičky seříznout - z tohoto kousku pak můžeme vyrobit ocásek. Ze zbytku si odkrojíme asi 2 cm špalíček a ten podélně rozčtvrtíme a použijeme pro výrobu nožiček. Vezmeme hovězí hamburger jako korpus, tělo budoucí želvičky (lze si samozřejmě připravit vlastní směs z libovolného mletého masa) a nožem uděláme zářezy v místech, kde potřebujeme vsadit hlavičku, ocásek a nožičy - provedeme. Nahoru dáme propletenou anglickou slaninu a upečeme, případně osmažíme - ovšem jen z jedné strany. Podáváme se zeleninou, pečivem, opečenými hranolky apod.


Přidat na Pinterest
Ajaja

19. 06. 2010, Recept navštíven: 3743x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý nápad, vyzerá to velmi lakavo

18. 03. 2017, 18:53

Přidat komentář

Facebook komentáře