Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Rychlá želva

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 20min
Celkový čas: 50min , porce

0 kalorií, 0.0g cukrů, 0.0g tuků, 0.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Anglickou slaninu nakrájíme na 6 proužků a propleteme jako rohož, tj. ze tří proužků vyrobíme osnovu a tou napříč protáhneme zbylé tři proužky. Nožičku párku naporcujeme tak, že konec odkrojíme v délce asi 2-3 cm, ve špici provedeme 2 vpichy a do nich zabodneme hřebíčky jako oči. Doporučuji spodek takto připravené hlavičky seříznout - z tohoto kousku pak můžeme vyrobit ocásek. Ze zbytku si odkrojíme asi 2 cm špalíček a ten podélně rozčtvrtíme a použijeme pro výrobu nožiček. Vezmeme hovězí hamburger jako korpus, tělo budoucí želvičky (lze si samozřejmě připravit vlastní směs z libovolného mletého masa) a nožem uděláme zářezy v místech, kde potřebujeme vsadit hlavičku, ocásek a nožičy - provedeme. Nahoru dáme propletenou anglickou slaninu a upečeme, případně osmažíme - ovšem jen z jedné strany. Podáváme se zeleninou, pečivem, opečenými hranolky apod.

Ajaja

19. 06. 2010, Recept navštíven: 3576x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Rychlá želva

Rychlá želva

Anglickou slaninu nakrájíme na 6 proužků a propleteme jako rohož, tj. ze tří proužků vyrobíme osnovu a tou ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Rychlá želva Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře