Slavnostní ořechový dort

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

45min
Čas vaření
1h 30min

Celkový čas

2h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

7424 kalorií
9.0g cukrů
589.0g tuků
123.0g bílkovin


Příprava

9 žloutků se 190 g cukru krupice ušleháme do pěny a hrubou mouku opatrně vmícháme střídavě se sněhem z bílků a mletými ořechy. Korpus upečeme ve vymazané a moukou vysypané dortové formě.
3 žloutky se 100 g cukru krupice na druhý korpus ušleháme do pěny a střídavě smícháme se sněhem ze dvou bílků a polohrubou moukou. Upečeme ve vymazané a moukou vysypané formě.
Na krém uvaříme v mléce podle návodu pudink. Ten potom po částech přimícháme do másla, které jsme ušlehali s cukrem moučkou.
Dobře vychladlý ořechový korpus, podélně rozřízneme na dvě části. Jednu část pomažeme krémem a položíme na ni světlý korpus. Opět pomažeme krémem a na to dáme druhou polovinu ořechového korpusu. Celý dort ozdobíme krémem.

přidejte na:
Jiřulka

20. 11. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyborný dort
dušanka 07. 10. 2016, 21:05
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
orechová torta je vyborná
Svetlana 02. 12. 2016, 21:47