Smažené vepřové kotlety s okurkovou omáčkou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1dní 0h 0min
Čas vaření
1dní 0h 0min

Celkový čas

2dní 0h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

3732 kalorií
0.0g cukrů
186.0g tuků
115.0g bílkovin


Příprava

Nejprve si uděláme omáčku. Do mléka pokrájíme kyselé okurky na čtverečky, podle chuti, moje děti mají velkou spotřebu...jinak stačí tak půl sklenice. Přidáme masox, necháme lehce povařit, přidáme lžíci plnotučné hořčice, ve smetaně rozšleháme mouku a zahustíme. Osolíme, okyselíme vodou z okurek či octem dle chuti, případně přisladíme - to opravdu každý podle své chuti.

Teprve když je omáčka hotová, vezmeme nakrájené plátky masa, kupuji většinou kotletku, mírně osolíme a obalíme v oleji a pak hned ve strouhance. Dáme opéci zprudka na rozpálený omastek - jako řízek.
Je to minutka, proto maso až na poslední chvíli, aby bylo křupavé.

Tip k receptu

Nezalekněte se nezvyklé kombinace, ale je to velmi dobré, hodně lidí to už podle mne vaří taky. Došla jsem smíchu, že je to řízek v omáčce, ale možná budete překvapeni. U nás se stal jedním z nejoblíbenějších jídel, snacha si už řekla o recept.

přidejte na:
Roxana

27. 11. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
je to prima recept, velmi chutne maso
hanka 26. 11. 2016, 19:16
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
kotlety aj omáčka vynikajúce
Svetlana 04. 01. 2018, 20:36
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyborný spôsob prípravy
palino 29. 11. 2019, 21:52