Spaghetti á la norma

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
15min

Celkový čas

25min

Porce


Nutriční hodnoty

1656 kalorií
7.0g cukrů
1.0g tuků
4.0g bílkovin


Příprava

Lilky nakrájíme na větší kostky a lehce posolíme (abychom neutralizovali hořkou příchuť). Lilky uložíme na tác, na kterém jsou rozložené papírové utěrky. Necháme chvíli odpočinout, poté je opláchneme studenou vodou a osušíme papírovými utěrkami.
Zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň a rozehřejeme pánev na smažení Zepter o objemu 0,9 l (TF-009-20-S).
Kostky lilku (lehce potřené olivovým olejem) osmažíme dozlatova a do křupava.
Podle chuti osolíme a uchováme je teplé.
V rozehřáté pánvi na smažení Zepter o objemu 0,9 l osmažíme česnek. Když začne česnek tmavnout, přidáme rajčata a bazalku a necháme 15 minut zvolna vařit.
Mezitím do nádoby Zepter o objemu 5,8 l (TF-058-20) umístíme děrovanou nádobu na špagety (TF-970-20), nalijeme vodu, zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň a přivedeme vodu k varu. Do vroucí vody vsypeme špagety a uvaříme je “al dente”. Špagety slijeme a podle chuti osolíme.
Do špaget vmícháme rajčatovou omáčku. Pokrm rozdělíme na 4 talíře a na těstoviny položíme lilky. Posypeme strouhaným sýrem ricotta a podáváme teplé.

Tip k receptu

Na ozdobení můžeme použít pražené piniové oříšky.

přidejte na:
Zepter

05. 04. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
špagety originalne

Svetlana 19. 08. 2016, 10:19

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutné špagety

dušanka 01. 07. 2017, 21:23

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyborné

katka16031 31. 12. 2017, 19:46

Přidat komentář