Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Spaghetti á la norma

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
15min 25min
Nutriční hodnoty
1656 kalorií 7.0g cukrů 1.0g tuků 4.0g bílkovin

Příprava

Lilky nakrájíme na větší kostky a lehce posolíme (abychom neutralizovali hořkou příchuť). Lilky uložíme na tác, na kterém jsou rozložené papírové utěrky. Necháme chvíli odpočinout, poté je opláchneme studenou vodou a osušíme papírovými utěrkami.
Zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň a rozehřejeme pánev na smažení Zepter o objemu 0,9 l (TF-009-20-S).
Kostky lilku (lehce potřené olivovým olejem) osmažíme dozlatova a do křupava.
Podle chuti osolíme a uchováme je teplé.
V rozehřáté pánvi na smažení Zepter o objemu 0,9 l osmažíme česnek. Když začne česnek tmavnout, přidáme rajčata a bazalku a necháme 15 minut zvolna vařit.
Mezitím do nádoby Zepter o objemu 5,8 l (TF-058-20) umístíme děrovanou nádobu na špagety (TF-970-20), nalijeme vodu, zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň a přivedeme vodu k varu. Do vroucí vody vsypeme špagety a uvaříme je “al dente”. Špagety slijeme a podle chuti osolíme.
Do špaget vmícháme rajčatovou omáčku. Pokrm rozdělíme na 4 talíře a na těstoviny položíme lilky. Posypeme strouhaným sýrem ricotta a podáváme teplé.

Bulb Tip k receptu

Na ozdobení můžeme použít pražené piniové oříšky.


Přidat na Pinterest
Zepter

05. 04. 2012, Recept navštíven: 2446x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
špagety originalne

19. 08. 2016, 10:19

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutné špagety

01. 07. 2017, 21:23

Přidat komentář

Facebook komentáře