Chybějící obrázek

Špenátový koláč

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

25min
Čas vaření
50min

Celkový čas

1h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

1736 kalorií
9.0g cukrů
118.0g tuků
44.0g bílkovin


Příprava

V míse smícháme nasekaný špenát, nastrouhaný sýr, 2 vejce, nasekané ořechy a sůl dle chuti. Těsto rozdělíme na dva díly. Každý díl rozválíme. Formu si vymažeme olejem a vložíme první díl těsta, který upravíme ho tak, aby byly pokryty i okraje. Formu s těstem vyplníme připravenou špenátovou směsí a přikryjeme druhým dílem rozváleného těsta. Nožem nebo vidličkou přitiskneme přiléhající okraje těsta k sobě, aby se spojily. Takto připravený koláč potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě při 210 °C 15 minut. Potom zmírníme teplotu na 180 °C a pečeme dalších 30 minut. Podáváme horké.

Tip k receptu

Koláč můžeme posypat mandlemi.

přidejte na:
Milena

20. 05. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
pečiem na normálnom plechu

katka16031 10. 01. 2016, 17:24

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
chutný koláč

palino 27. 04. 2016, 11:23

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyskúšané a chutilo vyborne

majka 12. 10. 2016, 19:37

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept celkom dobrý

Svetlana 05. 09. 2019, 20:10

Přidat komentář
Ajaja
Takto dlouhé pečení - to se to listové těsto nespálí ? To je přece upečené raz dva a špenát taky nemusí mít dlouhou tepelnou úpravu.

Ajaja 16. 01. 2010, 19:43

Sonia005
Možná je to proto, že je to dělané v remosce a ta zase tak rychle nepeče :-)

Sonia005 17. 09. 2012, 07:53