Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Špenátový koláč

Špenátový koláč

Obtížnost Čas přípravy
25min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 1h 15min
Nutriční hodnoty
1736 kalorií 9.0g cukrů 118.0g tuků 44.0g bílkovin

Příprava

V míse smícháme nasekaný špenát, nastrouhaný sýr, 2 vejce, nasekané ořechy a sůl dle chuti. Těsto rozdělíme na dva díly. Každý díl rozválíme. Formu si vymažeme olejem a vložíme první díl těsta, který upravíme ho tak, aby byly pokryty i okraje. Formu s těstem vyplníme připravenou špenátovou směsí a přikryjeme druhým dílem rozváleného těsta. Nožem nebo vidličkou přitiskneme přiléhající okraje těsta k sobě, aby se spojily. Takto připravený koláč potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě při 210 °C 15 minut. Potom zmírníme teplotu na 180 °C a pečeme dalších 30 minut. Podáváme horké.

Bulb Tip k receptu

Koláč můžeme posypat mandlemi.


Milena

20. 05. 2009, Recept navštíven: 4743x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
pečiem na normálnom plechu

10. 01. 2016, 17:24

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutný koláč

27. 04. 2016, 11:23

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšané a chutilo vyborne

12. 10. 2016, 19:37

Přidat komentář
Ajaja
Takto dlouhé pečení - to se to listové těsto nespálí ? To je přece upečené raz dva a špenát taky nemusí mít dlouhou tepelnou úpravu.

Ajaja 16. 01. 2010, 19:43

Sonia005
Možná je to proto, že je to dělané v remosce a ta zase tak rychle nepeče :-)

Sonia005 17. 09. 2012, 07:53

Facebook komentáře