Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Strouhaný okurkový salát

Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1h 0min , Čas vaření: 0min
Celkový čas: 1h 0min , porce

164 kalorií, 10.0g cukrů, 0.0g tuků, 9.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Oloupané salátové okurky nastrouháme, osolíme a necháme chvilku odležet, aby pustily vodu. Přidáme pepř, lisem protlačený česnek, cukr a ocet. Všechno dobře promíchám a nechám odležet aspoň 1/2 hodiny, pak dle vlastní chuti dochutíme.

linkinkatka

18. 11. 2009, Recept navštíven: 3543x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Strouhaný okurkový salát

Strouhaný okurkový salát

Oloupané salátové okurky nastrouháme, osolíme a necháme chvilku odležet, aby pustily vodu. Přidáme pepř, li...

Zobrazit všechny podobné recepty k Strouhaný okurkový salát Link-arrow

Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
v lete je to vyborný šalát

02. 12. 2016, 21:02

Přidat komentář
veerac
Když tento salát dostanu na návštěvě, tak jej sním (nesmí tam být česnek), ale doma dělám klasický - voda, cukr, ocet.

veerac 18. 11. 2009, 18:00

veka
Já dělám salát bez octa. Místo něj tam dám citronovou šťávu a kápnu olivový olej.

veka 19. 11. 2009, 11:44

veerac
Citron už jsem také zkoušela, když jsme zapomněli koupit ocet, ale neni to ono.

veerac 19. 11. 2009, 17:53

veka
Mně to zase s tou citronovou šťávou chutná víc. Ale záleží na každém..

veka 19. 11. 2009, 18:22

veerac
Jasně, že každému chutná něco jiného, jinak by to na tom světě asi bylo děsný.

veerac 19. 11. 2009, 18:41

Ajaja
No já ho dělám "naslano" a případně se smetanou, dám recept

Ajaja 05. 01. 2010, 19:56

veerac
Můj strýc také dával smetanu, snědla jsem jej, ale nepochutnala. Klasika je klasika.

veerac 06. 01. 2010, 18:41

Ajaja
Já právě když se smetanou, tak sobě bez smetany a šťávu, kterou pustí okurky (co budou s smetanou) dávám do těch "svých".... alespoň je nemusím "ředit" vodou a hned mají lepší chuť. Já smetanu taky nee.

Ajaja 06. 01. 2010, 19:25

veerac
Já zase mám ráda klasiku s nastrouhanými okukami na hrubo a když někdo dává pepř, tak podle mě jsou lepší nastrouhat slabé plátky.

veerac 07. 01. 2010, 11:26

Ajaja
A vůbec nejradši mám salátovky jen tak ukusovat :-)

Ajaja 08. 01. 2010, 16:29

veerac
A proč ne. Aspoň tolik nenadímají.

veerac 08. 01. 2010, 18:12

Ajaja
A zaplní žaludek a zajistí pitný režim...

Ajaja 08. 01. 2010, 18:30

veerac
Ale někdy je po nich těžko.

veerac 08. 01. 2010, 18:33

Ajaja
Pro ty, co jim hrozí těžký žaludek je pak vhodnější okurkový salát se smetanou.

Ajaja 08. 01. 2010, 19:23

veerac
Je to možné, ale když to se smetanou nechutná, tak se obětuji.

veerac 09. 01. 2010, 18:37

Ajaja
Možná by to šlo s jogurtem, nevím, já nemůžu ani jedno, ani druhé, já jen čisté okurky...

Ajaja 09. 01. 2010, 19:00

veerac
Tak to já můžu skoro všechno, i ten česnek mi chutná, ale pak mě po něm berou křeče, proto jej raději nejím.

veerac 10. 01. 2010, 17:08

Facebook komentáře