Studené kuře v bílém víně
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 15min
Porce
Nutriční hodnoty
352
kalorií
0.0g
cukrů
35.0g
tuků
1.0g
bílkovin
Příprava
Kuře naporcujeme na osm dílů. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a kuře na něm ze všech stran opečeme. Do pánve přihodíme celé stroužky česneku a bobkový list, zalijeme vínem, octem a citronovou šťávou, osolíme opepříme a zakryjeme poklicí. Na mírnějším ohni dusíme asi 1 hodinu doměkka. Je-li potřeba, podlijeme ještě trochou vína nebo vody, ke konci dušení má zbýt jen trošku husté šťávy.
Kuře i se šťávou přelijeme do vhodné nádoby a necháme zakryté víkem vychladnout.
Před podáváním odstraníme bobkové listy a česnek.
Tip k receptu
Kuře většinou připravuji den předem a vezeme si ho jako studenou večeři na chatu. Odležením do druhého dne získá na chuti. Jako příloha k němu chutná čerstvý chleba a osolená opepřená rajčata.
Angel 66631. 05. 2012
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.