Studené kuře v bílém víně

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

352 kalorií
0.0g cukrů
35.0g tuků
1.0g bílkovin


Příprava

Kuře naporcujeme na osm dílů. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a kuře na něm ze všech stran opečeme. Do pánve přihodíme celé stroužky česneku a bobkový list, zalijeme vínem, octem a citronovou šťávou, osolíme opepříme a zakryjeme poklicí. Na mírnějším ohni dusíme asi 1 hodinu doměkka. Je-li potřeba, podlijeme ještě trochou vína nebo vody, ke konci dušení má zbýt jen trošku husté šťávy.
Kuře i se šťávou přelijeme do vhodné nádoby a necháme zakryté víkem vychladnout.
Před podáváním odstraníme bobkové listy a česnek.

Tip k receptu

Kuře většinou připravuji den předem a vezeme si ho jako studenou večeři na chatu. Odležením do druhého dne získá na chuti. Jako příloha k němu chutná čerstvý chleba a osolená opepřená rajčata.

přidejte na:
Chybí obrázek

31. 05. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
chutilo aj v teplej uprave

14. 03. 2016, 11:44

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.