Studené kuře v bílém víně

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

352 kalorií
0.0g cukrů
35.0g tuků
1.0g bílkovin


Příprava

Kuře naporcujeme na osm dílů. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a kuře na něm ze všech stran opečeme. Do pánve přihodíme celé stroužky česneku a bobkový list, zalijeme vínem, octem a citronovou šťávou, osolíme opepříme a zakryjeme poklicí. Na mírnějším ohni dusíme asi 1 hodinu doměkka. Je-li potřeba, podlijeme ještě trochou vína nebo vody, ke konci dušení má zbýt jen trošku husté šťávy.
Kuře i se šťávou přelijeme do vhodné nádoby a necháme zakryté víkem vychladnout.
Před podáváním odstraníme bobkové listy a česnek.

Tip k receptu

Kuře většinou připravuji den předem a vezeme si ho jako studenou večeři na chatu. Odležením do druhého dne získá na chuti. Jako příloha k němu chutná čerstvý chleba a osolená opepřená rajčata.

přidejte na:
Angel 666

31. 05. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutilo aj v teplej uprave
Svetlana 14. 03. 2016, 12:44