Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Studené kuře v bílém víně

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 15min
Nutriční hodnoty
352 kalorií 0.0g cukrů 35.0g tuků 1.0g bílkovin

Příprava

Kuře naporcujeme na osm dílů. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a kuře na něm ze všech stran opečeme. Do pánve přihodíme celé stroužky česneku a bobkový list, zalijeme vínem, octem a citronovou šťávou, osolíme opepříme a zakryjeme poklicí. Na mírnějším ohni dusíme asi 1 hodinu doměkka. Je-li potřeba, podlijeme ještě trochou vína nebo vody, ke konci dušení má zbýt jen trošku husté šťávy.
Kuře i se šťávou přelijeme do vhodné nádoby a necháme zakryté víkem vychladnout.
Před podáváním odstraníme bobkové listy a česnek.

Bulb Tip k receptu

Kuře většinou připravuji den předem a vezeme si ho jako studenou večeři na chatu. Odležením do druhého dne získá na chuti. Jako příloha k němu chutná čerstvý chleba a osolená opepřená rajčata.


Přidat na Pinterest
Angel 666

31. 05. 2012, Recept navštíven: 2017x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutilo aj v teplej uprave

14. 03. 2016, 11:44

Přidat komentář

Facebook komentáře