Chybějící obrázek

Šunka se zeleným hráškem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
0min

Celkový čas

20min

Porce


Nutriční hodnoty

2552 kalorií
3.0g cukrů
70.0g tuků
168.0g bílkovin


Příprava

Zelený hrášek propláchneme studenou vodou. Uvaříme doměkka ve slané vodě a necháme odkapat. Pokud je hrášek sterilizovaný není třeba jej vařit, stačí jen propláchnout. Do hrnce dáme máslo a na něm podusíme nakrájenou cibulku. Přidáme na malé nudličky nakrájenou šunku a dusíme asi 10 minut. Potom přidáme hrášek, osolíme, opepříme a okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem. Špetkou cukru osladíme. Nakonec přimícháme posekanou petrželovou nať.
Takto připravený hrášek podáváme jako předkrm, ale pokud k němu podáváme brambory, můžeme podávat jako hlavní jídlo.

přidejte na:
Lenulinka

10. 08. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
celkom jednoduché a chutne jedlo

hanka 21. 10. 2016, 09:43

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobre ako hlavne jedlo

Svetlana 14. 01. 2017, 19:33

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý recept

dušanka 01. 02. 2019, 16:02

Přidat komentář