Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Šunka se zeleným hráškem

Šunka se zeleným hráškem

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
0min 20min
Nutriční hodnoty
2552 kalorií 3.0g cukrů 70.0g tuků 168.0g bílkovin

Příprava

Zelený hrášek propláchneme studenou vodou. Uvaříme doměkka ve slané vodě a necháme odkapat. Pokud je hrášek sterilizovaný není třeba jej vařit, stačí jen propláchnout. Do hrnce dáme máslo a na něm podusíme nakrájenou cibulku. Přidáme na malé nudličky nakrájenou šunku a dusíme asi 10 minut. Potom přidáme hrášek, osolíme, opepříme a okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem. Špetkou cukru osladíme. Nakonec přimícháme posekanou petrželovou nať.
Takto připravený hrášek podáváme jako předkrm, ale pokud k němu podáváme brambory, můžeme podávat jako hlavní jídlo.


Lenulinka

10. 08. 2011, Recept navštíven: 1151x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
celkom jednoduché a chutne jedlo

21. 10. 2016, 09:43

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobre ako hlavne jedlo

14. 01. 2017, 19:33

Přidat komentář

Facebook komentáře