Šunka se zeleným hráškem
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
0min
Celkový čas
20min
Porce
Nutriční hodnoty
2552
kalorií
3.0g
cukrů
70.0g
tuků
168.0g
bílkovin
Příprava
Zelený hrášek propláchneme studenou vodou. Uvaříme doměkka ve slané vodě a necháme odkapat. Pokud je hrášek sterilizovaný není třeba jej vařit, stačí jen propláchnout. Do hrnce dáme máslo a na něm podusíme nakrájenou cibulku. Přidáme na malé nudličky nakrájenou šunku a dusíme asi 10 minut. Potom přidáme hrášek, osolíme, opepříme a okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem. Špetkou cukru osladíme. Nakonec přimícháme posekanou petrželovou nať.
Takto připravený hrášek podáváme jako předkrm, ale pokud k němu podáváme brambory, můžeme podávat jako hlavní jídlo.
10. 08. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.