Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Třené těsto

Třené těsto

Obtížnost Čas přípravy
1h 30min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 2h 10min
Nutriční hodnoty
3936 kalorií 1.0g cukrů 231.0g tuků 54.0g bílkovin

Příprava

Ingredience si připravíme dostatečně v předstihu, aby měli všechny stejnou teplotu. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh tak, že nejdřív ušleháme jemný sníh, přidáme 3 lžíce cukru a ušleháme dotuha. Do mísy dáme změklé máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr a třeme do pěny. Až se cukr úplně rozpustí, přidáme jeden žloutek po druhém a postupně je do těsta řádně zamícháváme. Vše důkladně zatřeme. Smícháme mouku s práškem do pečiva a přidáváme střídavě trochu mléka a trochu mouky, nejlépe po lžících, aby se vše dobře spojilo. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto by mělo být husté. Dáváme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 50 minut, špejlí zkoušíme, zda je těsto uvnitř upečené.

Bulb Tip k receptu

Třené těsto se hodí na bábovky, různé koláče a řezy.


Martina Třetinová

10. 04. 2009, Recept navštíven: 7563x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
klasika dobrá

05. 11. 2015, 12:50

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept na trené cesto je dobrý

26. 02. 2017, 13:29

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšané, dobré trené cesto

15. 03. 2017, 20:17

Přidat komentář

Facebook komentáře