Třené těsto
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Ingredience si připravíme dostatečně v předstihu, aby měli všechny stejnou teplotu. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh tak, že nejdřív ušleháme jemný sníh, přidáme 3 lžíce cukru a ušleháme dotuha. Do mísy dáme změklé máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr a třeme do pěny. Až se cukr úplně rozpustí, přidáme jeden žloutek po druhém a postupně je do těsta řádně zamícháváme. Vše důkladně zatřeme. Smícháme mouku s práškem do pečiva a přidáváme střídavě trochu mléka a trochu mouky, nejlépe po lžících, aby se vše dobře spojilo. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto by mělo být husté. Dáváme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 50 minut, špejlí zkoušíme, zda je těsto uvnitř upečené.
Tip k receptu
Třené těsto se hodí na bábovky, různé koláče a řezy.
Martina Třetinová10. 04. 2009