Tuňákové steaky
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
15min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
156
kalorií
0.0g
cukrů
14.0g
tuků
1.0g
bílkovin
Příprava
Ze steaků odstraníme kůži, propláchneme a osušíme. Citrón opláchneme, nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. V misce smícháme olej, citronovou kůru, rozetřený česnek a pepř. Touto vzniklou pastou potřeme steaky z obou stran a dáme smažit na rozpálenou pánev. Steaky na pánvi přitlačíme, aby se maso rychle zavřelo a neunikala nám z nich šťáva. Stáhneme plamen a steaky smažíme 4 minuty z každé strany, dokud maso není propečené. Dáme okapat a polijeme je vymačkanou citronou šťávou. Podáváme s uvařenými hrachovými lusky.
Tip k receptu
Hrachové lusky můžeme nahradit rajčaty.
Milena20. 05. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.