Tuňákové steaky

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
15min

Celkový čas

30min

Porce


Nutriční hodnoty

156 kalorií
0.0g cukrů
14.0g tuků
1.0g bílkovin


Příprava

Ze steaků odstraníme kůži, propláchneme a osušíme. Citrón opláchneme, nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. V misce smícháme olej, citronovou kůru, rozetřený česnek a pepř. Touto vzniklou pastou potřeme steaky z obou stran a dáme smažit na rozpálenou pánev. Steaky na pánvi přitlačíme, aby se maso rychle zavřelo a neunikala nám z nich šťáva. Stáhneme plamen a steaky smažíme 4 minuty z každé strany, dokud maso není propečené. Dáme okapat a polijeme je vymačkanou citronou šťávou. Podáváme s uvařenými hrachovými lusky.

Tip k receptu

Hrachové lusky můžeme nahradit rajčaty.

přidejte na:
Milena

20. 05. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyskusam aj s inou rybou
Svetlana 08. 11. 2015, 17:48
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
aj s inou rybou je to velmi dobre
hanka 08. 09. 2016, 14:46
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
tuňákove steaky su vyborné
palino 17. 05. 2018, 22:32