Tvarohový koláč z drobenky podle Apetitu
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Z uvedených přísad na těsto utvoříme v míse drobenku.
Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem a asi 3/4 drobenky rovnoměrně rozložíme na dno, prsty ji lehce přimáčkneme.
Tvaroh rozmícháme se zakysanou smetanou, rumem, oběma cukry a pudinkovým práškem a náplň nalijeme na vrstvu drobenky do formy.
Koláč poklademe ovocem a nakonec navrch rozsypeme zbytek odložené drobenky.
Pečeme asi 40 - 45 minut v troubě vyhřáté na 180°C.
Hotový koláč necháme zchladnout, pak opatrně vyndáme z formy a před podáváním necháme dobře vychladit.
Tip k receptu
V původním receptu je v náplni použito 200 ml mléka, ale i bez něj je náplň až dost tekutá. Já jsem místo mléka přidala pro vůni troškou rumu :o)
Do koláče jsem použila mražené maliny a ty, v kombinaci s tvarohovou náplní, vytvořily bezkonkurenčí chuť.
02. 03. 2012
Ingredience
- 100 g másla
- Náplň: 500 g měkkého tvarohu
- 2-3 lžíce rumu
- libovolné ovoce (lesní ovoce, maliny nebo jahody)
- Těsto: 1 hrneček polohrubé mouky
- 1/2 hrnečku cukru moučka
- 1/2 hrnečku cukru moučka
- 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 sáček vanilkového pudinkového prášku
- 1 balení zakysané smetany