Uleželý pivní sýr
Obtížnost
Čas přípravy
5min
Čas vaření
3dní 0h 0min
Celkový čas
3dní 0h 5min
Porce
Nutriční hodnoty
460
kalorií
0.0g
cukrů
35.0g
tuků
30.0g
bílkovin
Příprava
Tvaroh, pivo a koření dobře promícháme. Vznikne řídká kaše, kterou nalijeme do zavařovací sklenice a přikryjeme pečícím papírem nebo ubrouskem.
Směs necháme v pokojové teplotě odležet asi tři dny. Hotový sýr poznáme tak, že je slámové žlutý a voní podobně jako olomoucké tvarůžky. Podáváme s čerstvým pečivem jako předkrm nebo svačinu.
Tip k receptu
Do sýrové směsi můžeme přidat ještě 1/2 lžíce drobě nasekané zelené petrželky a do hotového produktu ještě jeden nebo dva stroužky prolisovaného česneku.
Zralý sýr skladujeme v lednici, kde vydrží asi 3 dny (možná i víc, ale my ho vždycky do tří dnů snědli :-)
30. 01. 2011
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.