Chybějící obrázek

Uleželý pivní sýr

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

5min
Čas vaření
3dní 0h 0min

Celkový čas

3dní 0h 5min

Porce


Nutriční hodnoty

460 kalorií
0.0g cukrů
35.0g tuků
30.0g bílkovin


Příprava

Tvaroh, pivo a koření dobře promícháme. Vznikne řídká kaše, kterou nalijeme do zavařovací sklenice a přikryjeme pečícím papírem nebo ubrouskem.
Směs necháme v pokojové teplotě odležet asi tři dny. Hotový sýr poznáme tak, že je slámové žlutý a voní podobně jako olomoucké tvarůžky. Podáváme s čerstvým pečivem jako předkrm nebo svačinu.

Tip k receptu

Do sýrové směsi můžeme přidat ještě 1/2 lžíce drobě nasekané zelené petrželky a do hotového produktu ještě jeden nebo dva stroužky prolisovaného česneku.
Zralý sýr skladujeme v lednici, kde vydrží asi 3 dny (možná i víc, ale my ho vždycky do tří dnů snědli :-)

přidejte na:
notburga

30. 01. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrá syrová pochuťka

Svetlana 10. 05. 2018, 20:22

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutný syr

hanka 25. 09. 2019, 11:17

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chuťovo dobrý syr

majka 07. 12. 2019, 21:52

Přidat komentář