Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Uleželý pivní sýr

Uleželý pivní sýr

Obtížnost Čas přípravy
5min
Čas vaření Celkový čas Porce
3dní 0h 0min 3dní 0h 5min
Nutriční hodnoty
460 kalorií 0.0g cukrů 35.0g tuků 30.0g bílkovin

Příprava

Tvaroh, pivo a koření dobře promícháme. Vznikne řídká kaše, kterou nalijeme do zavařovací sklenice a přikryjeme pečícím papírem nebo ubrouskem.
Směs necháme v pokojové teplotě odležet asi tři dny. Hotový sýr poznáme tak, že je slámové žlutý a voní podobně jako olomoucké tvarůžky. Podáváme s čerstvým pečivem jako předkrm nebo svačinu.

Bulb Tip k receptu

Do sýrové směsi můžeme přidat ještě 1/2 lžíce drobě nasekané zelené petrželky a do hotového produktu ještě jeden nebo dva stroužky prolisovaného česneku.
Zralý sýr skladujeme v lednici, kde vydrží asi 3 dny (možná i víc, ale my ho vždycky do tří dnů snědli :-)


notburga

30. 01. 2011, Recept navštíven: 3174x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře