Uzlíčkové sushi
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Sterilované bambusové výhonky nakrájíme na nudličky. Hlavičky hub shiitake krátce povaříme ve vodě ochucené sójovou omáčkou, scedíme a nakrájíme také na nudličky. Nadrobno nakrájené krabí tyčinky smísíme s připravenou rýží, bambusovými výhonky a houbami shiitake a ochutíme sezamem.
Do mísy rozklepneme vejce, přidáme sójovou omáčku a našleháme. Hranatou pánev potřeme olejem a osmažíme na ní čtyři obdélníkové omelety. Ty pak překrojíme, abychom získali osm čtverců. Do každého čtverce urovnáme porci rýžové směsi a zabalíme jako uzlíček. Kraje omelety dobře přimáčkneme, aby byl sushi uzlíček uzavřený, a spoj nahoře převážeme proužkem spařeného špenátového listu.
Tip k receptu
Vodu, v níž vaříte houby, můžete dochutit i jednou lžící mirinu (sladké ochucovadlo). Rovněž jej můžete přidat, když šleháte vejce se sójovou omáčkou.
Barbora Dvouletá01. 09. 2009