Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Vánoční ořechoví ježci

Obtížnost Čas přípravy
0min
Čas vaření Celkový čas Porce
0min 0min
Nutriční hodnoty
27540 kalorií 77.0g cukrů 1714.0g tuků 428.0g bílkovin

Příprava

Vypracujeme těsto, necháme uležet v chladnu. Do kousku těsta dáme půlku ořechu, ukoulíme kuličku a vytvarujeme čumáček. Pečeme 10-15 min při nízké teplotě. Po vychladnutí máčíme prdelky v rozpuštěné čokoládě a obalíme v kokosu. Dozdobíme oči a čumáček - dělám to špejlí. Dáme navlhnout. Malé děti budou nadšené a rády vám jistě pomohou s výrobou i konzumací.


Přidat na Pinterest
Roxana

31. 10. 2009, Recept navštíven: 4696x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi lákavé orechove pečivo

15. 01. 2016, 10:44

Přidat komentář
Maja
Dobrý tip na nový druh vánočního cukroví. Jenom prakticky nevím co znamená "dát navlhnout".

Maja 19. 11. 2009, 13:02

Roxana
Dát navlhnout? Prakticky nic...jenom jsem to v krabici dala na lodžii či do špajzu, kam máte možnost, my bydleli v paneláku, protože tam byl moc suchý vzduch. I když to neuděláte, nic se neděje, jen že je to vláčnější, když nasákne v chladnu trochu vlhkosti, jinak to vliv na nic nemá.

Roxana 19. 11. 2009, 13:39

Maja
Děkuji za objasnění pojmu, my bydlíme v domečku, tak to dám třeba do sklepa. Chystám se tento recept letos vyzkoušet.

Maja 19. 11. 2009, 16:10

Roxana
No, ono to je takové vláčnější, ale není to nikterak tvrdé cukroví, pokud nenavlhne, tak se nebojte, ale ten sklep není špatný nápad.

Roxana 19. 11. 2009, 21:42

Roxana
Tak šup, šup, jdu na ježky, hanba mi, loni jsem je dělala v půlce listopadu, ovšem to jsem nechodila po přistěhování sem chvíli do práce....a pak jsem je musela před dětma bránit vlastním tělem!

Roxana 12. 12. 2009, 09:41

Roxana
Ježíš, teď koukám, tam patří 5 dkg cukru!!!!!! To bych tomu dala, musím to opravit!

Roxana 12. 12. 2009, 09:45

Roxana
ono to bylo celé v gramech, špatně jsem to asi vložila, já jsem ty tabulky zkraje pletla.

Roxana 12. 12. 2009, 09:52

Maja
Roxano, děkujeme za upřesnění, chtěla bych je letos zvládnout, ale nevím mám doma jednoho maroda a čekám že padne další, ale já si každý večer dávám preventivně hlt nebo dva slivovičky tak snad se mě ta ošklivá prasečí nemoc vyhne.

Maja 12. 12. 2009, 22:12

Roxana
Majo slivovička nezaškodí, ale vitamín C, zázvorový čaj a med. Jinak mne to div nesklátilo, když jsem ten recept uviděla, snažila jsem se to upravit, ale prostě to naskáče znovu tak, možná v pondělí, až tu bude Admin. Ale já jsem věděla, že jste chytré holky, to by bylo množství, to byste páchaly ježky ještě o velikonocích!

Roxana 12. 12. 2009, 22:31

Roxana
Jo, já je dělala dnes, zítra máčíme prdelky hihihi...

Roxana 12. 12. 2009, 22:32

Maja
Já je udělala až dneska a máčet prdelky se budou až se syn udravý, protože mě chce pomáhat. Jsou ale každej úplně jinej jak tvarově tak i rozměrově, snad příště vyjdou lépe.

Maja 13. 12. 2009, 14:25

Roxana
Ale Majo, to bys musela vidět ty moje letošní zrůdičky ! To víš, ono je to taky podle velikosti ořechů co se tam dají, že nejsou jak podle formy. Copak příroda je akorát a ježci jsou stejně velcí ? Nejsou! Tak vidíš. Čeká vás nejlepší, budete od čokolády, hihi, to ne,není to tak strašné, jen ti dám tip, až je namočíš a oválíš tím kokosem, nech to trochu zaschnout než budete dělat obličejík. Dělám to špejlí, jen ji lehce namoč, prvně čumáček a pak ťuk a je očičko. Když začnu očima,někdy mám víc namočené a trochu to teče. U čumáčku to tak nevadí. Ať jsou fešáci, pošli foto!

Roxana 13. 12. 2009, 17:28

Maja
Tak Roxano přidávám fotečku našich mimozemšťanů z rodu ježků. Jako obvykle sem si tvůj návod jak správně zdobit ježky přečetla až posléze, takže výsledek nic moc.

Maja 20. 12. 2009, 22:41

Roxana
Á další rodinka ježků nám přibyla! Co povídáš, vždyť jsou krásní! Nerouhej se! Ten postup je spíš moje zušenost, ale jelikož jsem splašená, já je vždycky zhyzdím, že vypadají jak z Jedličkova ústavu, čimž se ústavu omlouvám.

Roxana 21. 12. 2009, 13:22

Maja
Děkuji za pochvalu, dneska sem je vzala k nám do práce a jsou výborní, já je ještě neochutnala, sem teď nějak přeslazená jenom z toho pečení, ale určitě taky ochutnám.

Maja 21. 12. 2009, 13:56

Facebook komentáře