Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Vánoční ořechoví ježci

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 0min , Čas vaření: 0min
Celkový čas: 0min , porce

27540 kalorií, 77.0g cukrů, 1714.0g tuků, 428.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Vypracujeme těsto, necháme uležet v chladnu. Do kousku těsta dáme půlku ořechu, ukoulíme kuličku a vytvarujeme čumáček. Pečeme 10-15 min při nízké teplotě. Po vychladnutí máčíme prdelky v rozpuštěné čokoládě a obalíme v kokosu. Dozdobíme oči a čumáček - dělám to špejlí. Dáme navlhnout. Malé děti budou nadšené a rády vám jistě pomohou s výrobou i konzumací.

Roxana

31. 10. 2009, Recept navštíven: 4224x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Vánoční ořechoví ježci

Vánoční ořechoví ježci

Vypracujeme těsto, necháme uležet v chladnu. Do kousku těsta dáme půlku ořechu, ukoulíme kuličku a vytvaruj...

Zobrazit všechny podobné recepty k Vánoční ořechoví ježci Link-arrow

Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi lákavé orechove pečivo

15. 01. 2016, 10:44

Přidat komentář
Maja
Dobrý tip na nový druh vánočního cukroví. Jenom prakticky nevím co znamená "dát navlhnout".

Maja 19. 11. 2009, 13:02

Roxana
Dát navlhnout? Prakticky nic...jenom jsem to v krabici dala na lodžii či do špajzu, kam máte možnost, my bydleli v paneláku, protože tam byl moc suchý vzduch. I když to neuděláte, nic se neděje, jen že je to vláčnější, když nasákne v chladnu trochu vlhkosti, jinak to vliv na nic nemá.

Roxana 19. 11. 2009, 13:39

Maja
Děkuji za objasnění pojmu, my bydlíme v domečku, tak to dám třeba do sklepa. Chystám se tento recept letos vyzkoušet.

Maja 19. 11. 2009, 16:10

Roxana
No, ono to je takové vláčnější, ale není to nikterak tvrdé cukroví, pokud nenavlhne, tak se nebojte, ale ten sklep není špatný nápad.

Roxana 19. 11. 2009, 21:42

Roxana
Tak šup, šup, jdu na ježky, hanba mi, loni jsem je dělala v půlce listopadu, ovšem to jsem nechodila po přistěhování sem chvíli do práce....a pak jsem je musela před dětma bránit vlastním tělem!

Roxana 12. 12. 2009, 09:41

Roxana
Ježíš, teď koukám, tam patří 5 dkg cukru!!!!!! To bych tomu dala, musím to opravit!

Roxana 12. 12. 2009, 09:45

Roxana
ono to bylo celé v gramech, špatně jsem to asi vložila, já jsem ty tabulky zkraje pletla.

Roxana 12. 12. 2009, 09:52

Maja
Roxano, děkujeme za upřesnění, chtěla bych je letos zvládnout, ale nevím mám doma jednoho maroda a čekám že padne další, ale já si každý večer dávám preventivně hlt nebo dva slivovičky tak snad se mě ta ošklivá prasečí nemoc vyhne.

Maja 12. 12. 2009, 22:12

Roxana
Majo slivovička nezaškodí, ale vitamín C, zázvorový čaj a med. Jinak mne to div nesklátilo, když jsem ten recept uviděla, snažila jsem se to upravit, ale prostě to naskáče znovu tak, možná v pondělí, až tu bude Admin. Ale já jsem věděla, že jste chytré holky, to by bylo množství, to byste páchaly ježky ještě o velikonocích!

Roxana 12. 12. 2009, 22:31

Roxana
Jo, já je dělala dnes, zítra máčíme prdelky hihihi...

Roxana 12. 12. 2009, 22:32

Maja
Já je udělala až dneska a máčet prdelky se budou až se syn udravý, protože mě chce pomáhat. Jsou ale každej úplně jinej jak tvarově tak i rozměrově, snad příště vyjdou lépe.

Maja 13. 12. 2009, 14:25

Roxana
Ale Majo, to bys musela vidět ty moje letošní zrůdičky ! To víš, ono je to taky podle velikosti ořechů co se tam dají, že nejsou jak podle formy. Copak příroda je akorát a ježci jsou stejně velcí ? Nejsou! Tak vidíš. Čeká vás nejlepší, budete od čokolády, hihi, to ne,není to tak strašné, jen ti dám tip, až je namočíš a oválíš tím kokosem, nech to trochu zaschnout než budete dělat obličejík. Dělám to špejlí, jen ji lehce namoč, prvně čumáček a pak ťuk a je očičko. Když začnu očima,někdy mám víc namočené a trochu to teče. U čumáčku to tak nevadí. Ať jsou fešáci, pošli foto!

Roxana 13. 12. 2009, 17:28

Maja
Tak Roxano přidávám fotečku našich mimozemšťanů z rodu ježků. Jako obvykle sem si tvůj návod jak správně zdobit ježky přečetla až posléze, takže výsledek nic moc.

Maja 20. 12. 2009, 22:41

Roxana
Á další rodinka ježků nám přibyla! Co povídáš, vždyť jsou krásní! Nerouhej se! Ten postup je spíš moje zušenost, ale jelikož jsem splašená, já je vždycky zhyzdím, že vypadají jak z Jedličkova ústavu, čimž se ústavu omlouvám.

Roxana 21. 12. 2009, 13:22

Maja
Děkuji za pochvalu, dneska sem je vzala k nám do práce a jsou výborní, já je ještě neochutnala, sem teď nějak přeslazená jenom z toho pečení, ale určitě taky ochutnám.

Maja 21. 12. 2009, 13:56

Facebook komentáře