Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Vánoční šunka

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
2h 0min 2h 30min
Nutriční hodnoty
1376 kalorií 0.0g cukrů 30.0g tuků 225.0g bílkovin

Příprava

Do velkého hrnce dáme vařit vodu (můžeme se zeleninou – tu pak použít na polévku). Až bude vřít, vložíme do ní celou šunku kůží nahoru a mírným varem necháme „táhnout“ tři čtvrtě hodiny. Maso pak vyjmeme, necháme vychladnout a kůži šikmo nařízneme. Do vzniklých kosočtverců zapícháme hřebíčky. Vložíme na pekáč, podlijeme vodou a povrch šunky občas poléváme šťávou nebo vodou. Pečeme přibližně hodinu, dokud se kůžička pěkně nevypeče. Vychladlou dáme na mísu a ozdobíme kolečky ananasu, na párátka napíchanými kousky ananasu, koktejlovými třešněmi, petrželkou a kousky papriky.


Přidat na Pinterest
Kantarina

10. 03. 2010, Recept navštíven: 2810x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi zaujímava vianočná šunka

11. 12. 2016, 21:17

Přidat komentář

Facebook komentáře