Vánoční šunka
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
2h 0min
Celkový čas
2h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
1376
kalorií
0.0g
cukrů
30.0g
tuků
225.0g
bílkovin
Příprava
Do velkého hrnce dáme vařit vodu (můžeme se zeleninou – tu pak použít na polévku). Až bude vřít, vložíme do ní celou šunku kůží nahoru a mírným varem necháme „táhnout“ tři čtvrtě hodiny. Maso pak vyjmeme, necháme vychladnout a kůži šikmo nařízneme. Do vzniklých kosočtverců zapícháme hřebíčky. Vložíme na pekáč, podlijeme vodou a povrch šunky občas poléváme šťávou nebo vodou. Pečeme přibližně hodinu, dokud se kůžička pěkně nevypeče. Vychladlou dáme na mísu a ozdobíme kolečky ananasu, na párátka napíchanými kousky ananasu, koktejlovými třešněmi, petrželkou a kousky papriky.
Kantarina10. 03. 2010
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.