Vepřová panenka plněná špenátem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Vezmeme si špenát, opláchneme ho a dáme si vařit vodu, až se bude voda vařit, vložíme asi na 15 vteřin špenát spařit. Poté si vezmeme sítko, scedíme špenát a vložíme do nádoby plné studené vody a ledu, aby se nám neztratila barva. Poté si vezmeme panenku, odblaníme jí a sundáme zní palec. Panenku si přepůlíme a uděláme do ní otvor dlouhým nožem, poté ji naplníme špenátem, který si dochutíme špetkou soli a bílého pepře. Necháme si rozpálit pánev a rozehřát troubu na 180°. Maso si osolíme a okořeníme.
Poté ho opečeme na pánvi ze všech stran zhruba 2 minuty a vložíme zhruba na 12 minut do rozpálené trouby. Poté si maso vyndáme a přiklopíme talířem, aby jsme nechaly maso v klidu odpočinout. Poté maso vyndáme a můžeme servírovat s naší oblíbenou přílohou.
Tip k receptu
K dokonalému snoubení chutí se krásně hodí Rulandské šedé - Jedlička & Novák, který můžete ochutnat a zakoupit v restauraci a vinárně Zlatý had. Vepřová panenka z certifikovaného chovu je také možná zakoupit u nás v restauraci a vinárně Zlatý had.
promo17. 12. 2012
Tento recept vaří šéfkuchař v restauraci Restaurace a vinárna Zlatý hadKategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
slavuska 25. 12. 2012, 23:56

majka 22. 09. 2015, 14:15

katka16031 17. 10. 2015, 12:57

dušanka 20. 02. 2016, 11:18

Svetlana 10. 09. 2016, 21:50

Vlastimil 21. 10. 2017, 22:32

hanka 06. 08. 2019, 12:54
Tomáš 27. 01. 2019, 16:51