Vepřová panenka plněná špenátem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
30min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

1524 kalorií
0.0g cukrů
55.0g tuků
220.0g bílkovin


Příprava

Vezmeme si špenát, opláchneme ho a dáme si vařit vodu, až se bude voda vařit, vložíme asi na 15 vteřin špenát spařit. Poté si vezmeme sítko, scedíme špenát a vložíme do nádoby plné studené vody a ledu, aby se nám neztratila barva. Poté si vezmeme panenku, odblaníme jí a sundáme zní palec. Panenku si přepůlíme a uděláme do ní otvor dlouhým nožem, poté ji naplníme špenátem, který si dochutíme špetkou soli a bílého pepře. Necháme si rozpálit pánev a rozehřát troubu na 180°. Maso si osolíme a okořeníme.
Poté ho opečeme na pánvi ze všech stran zhruba 2 minuty a vložíme zhruba na 12 minut do rozpálené trouby. Poté si maso vyndáme a přiklopíme talířem, aby jsme nechaly maso v klidu odpočinout. Poté maso vyndáme a můžeme servírovat s naší oblíbenou přílohou.

Tip k receptu

K dokonalému snoubení chutí se krásně hodí Rulandské šedé - Jedlička & Novák, který můžete ochutnat a zakoupit v restauraci a vinárně Zlatý had. Vepřová panenka z certifikovaného chovu je také možná zakoupit u nás v restauraci a vinárně Zlatý had.

přidejte na:
promo

17. 12. 2012

Tento recept vaří šéfkuchař v restauraci Restaurace a vinárna Zlatý had

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Jediný způsob, jak do syna dostat špenát..schovat ho do masa

slavuska 25. 12. 2012, 23:56

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vynikajuci recept

majka 22. 09. 2015, 14:15

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
nie je stý vela práce a je to dobre

katka16031 17. 10. 2015, 12:57

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
dobrý recept so špenatom

dušanka 20. 02. 2016, 11:18

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyborné

Svetlana 10. 09. 2016, 21:50

Chybějící obrázek
Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Ok

Vlastimil 21. 10. 2017, 22:32

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chuťovo vyborné jedlo

hanka 06. 08. 2019, 12:54

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Vynikající, máte ode mě *** tři hvězdičky. Rulandské šedé bych zvolil Vinselekt Michlovský z Rakvice. Děkuji za recept.

Tomáš 27. 01. 2019, 16:51