Vepřová panenka plněná špenátem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Vezmeme si špenát, opláchneme ho a dáme si vařit vodu, až se bude voda vařit, vložíme asi na 15 vteřin špenát spařit. Poté si vezmeme sítko, scedíme špenát a vložíme do nádoby plné studené vody a ledu, aby se nám neztratila barva. Poté si vezmeme panenku, odblaníme jí a sundáme zní palec. Panenku si přepůlíme a uděláme do ní otvor dlouhým nožem, poté ji naplníme špenátem, který si dochutíme špetkou soli a bílého pepře. Necháme si rozpálit pánev a rozehřát troubu na 180°. Maso si osolíme a okořeníme.
Poté ho opečeme na pánvi ze všech stran zhruba 2 minuty a vložíme zhruba na 12 minut do rozpálené trouby. Poté si maso vyndáme a přiklopíme talířem, aby jsme nechaly maso v klidu odpočinout. Poté maso vyndáme a můžeme servírovat s naší oblíbenou přílohou.
Tip k receptu
K dokonalému snoubení chutí se krásně hodí Rulandské šedé - Jedlička & Novák, který můžete ochutnat a zakoupit v restauraci a vinárně Zlatý had. Vepřová panenka z certifikovaného chovu je také možná zakoupit u nás v restauraci a vinárně Zlatý had.
promo17. 12. 2012