Vepřová panenka plněná špenátem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Vezmeme si špenát, opláchneme ho a dáme si vařit vodu, až se bude voda vařit, vložíme asi na 15 vteřin špenát spařit. Poté si vezmeme sítko, scedíme špenát a vložíme do nádoby plné studené vody a ledu, aby se nám neztratila barva.
Pak vezmeme panenku, odblaníme jí a sundáme zní palec. Panenku si přepůlíme a uděláme do ní otvor dlouhým nožem, poté ji naplníme špenátem, který dochutíme špetkou soli a bílého pepře.
Necháme rozpálit pánev a rozehřát troubu na 180°. Maso osolíme a okořeníme. Poté ho opečeme na pánvi ze všech stran zhruba 2 minuty a vložíme zhruba na 12 minut do rozpálené trouby. Pak maso vyndáme a přiklopíme talířem, aby jsme nechali maso v klidu odpočinout. Poté maso vyndáme a můžeme servírovat s naší oblíbenou přílohou.
promo17. 12. 2012