Vepřové maso se zeleninou
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
50min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
1098
kalorií
9.0g
cukrů
95.0g
tuků
40.0g
bílkovin
Příprava
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a maso na menší kostky. Na lžíci oleje usmažíme nakrájenou cibuli do růžova, přidáme maso, osolíme a zamícháme. Ihned zakryjeme pokličkou a dusíme na velmi malém plameni asi 30 minut a občas zamícháme. Maso pustí šťávu, ve které by se mělo udusit skoro do měkka. Poté přidáme mraženou zeleninu, zamícháme, přiklopíme poklicí a dusíme, až je zelenina skoro měkká - opět bez podlévání. Pokud musíme podlévat vodou, tak velmi málo. V 1 dcl vody rozmícháme hladkou mouku a pokrm zahustíme. Chvíli povaříme a zjemníme smetanou. Rozmícháme a necháme pouze přejít varem.
JanaB26. 11. 2011
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.