Vídeňská roštěnka
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Očistíme si cibule. jednu z nich si najemno nakrájíme a zbytek nakrájíme na kolečka. Osolíme a opepříme roštěnky. Rozehřejeme si na pánvi máslo a osmažíme na něm kolečka cibule. Na druhé pánvi rozehřejeme olej, na kterém krátce osmahneme (asi 2 minuty z každé strany) všechny roštěnky. poté je zabalíme do alobalo. Do té samé pánve dáme najemno nasekanou cibulku, poprášíme ji moukou a dozlatova opečeme. Poté přelijeme vývarem a vaříme tak dlouho, dokud směs nezhoustne. Omáčku osolíme a opepříme. Z druhé pánve mezitím vyjmeme kolečka cibule a necháme je okapat na papírovém ubrousku od mastnoty. Roštěnky dáme na talíře, přelijeme omáčkou a dozdobíme zlatavými kolečky cibule.
Tip k receptu
Aby byla cibule co nejkřupavější, můžete ji osmažit ve fritovacím hrnci a předtím ji ještě trošičku poprášit hladkou moukou. Výborně k tomuto pokrmu chutná těžší červené víno a listový salát.
Petra02. 04. 2009