Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Vídeňská roštěnka

Vídeňská roštěnka

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
35min 45min
Nutriční hodnoty
1048 kalorií 0.0g cukrů 110.0g tuků 2.0g bílkovin

Příprava

Očistíme si cibule. jednu z nich si najemno nakrájíme a zbytek nakrájíme na kolečka. Osolíme a opepříme roštěnky. Rozehřejeme si na pánvi máslo a osmažíme na něm kolečka cibule. Na druhé pánvi rozehřejeme olej, na kterém krátce osmahneme (asi 2 minuty z každé strany) všechny roštěnky. poté je zabalíme do alobalo. Do té samé pánve dáme najemno nasekanou cibulku, poprášíme ji moukou a dozlatova opečeme. Poté přelijeme vývarem a vaříme tak dlouho, dokud směs nezhoustne. Omáčku osolíme a opepříme. Z druhé pánve mezitím vyjmeme kolečka cibule a necháme je okapat na papírovém ubrousku od mastnoty. Roštěnky dáme na talíře, přelijeme omáčkou a dozdobíme zlatavými kolečky cibule.

Bulb Tip k receptu

Aby byla cibule co nejkřupavější, můžete ji osmažit ve fritovacím hrnci a předtím ji ještě trošičku poprášit hladkou moukou. Výborně k tomuto pokrmu chutná těžší červené víno a listový salát.


Petra

02. 04. 2009, Recept navštíven: 4940x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
veidenska roštenka má príjemnú harmonicky vyváženú chuť

11. 07. 2017, 18:44

Přidat komentář

Facebook komentáře