Chybí obrázek

Vídeňská roštěnka

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
35min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

1048 kalorií
0.0g cukrů
110.0g tuků
2.0g bílkovin


Příprava

Očistíme si cibule. jednu z nich si najemno nakrájíme a zbytek nakrájíme na kolečka. Osolíme a opepříme roštěnky. Rozehřejeme si na pánvi máslo a osmažíme na něm kolečka cibule. Na druhé pánvi rozehřejeme olej, na kterém krátce osmahneme (asi 2 minuty z každé strany) všechny roštěnky. poté je zabalíme do alobalo. Do té samé pánve dáme najemno nasekanou cibulku, poprášíme ji moukou a dozlatova opečeme. Poté přelijeme vývarem a vaříme tak dlouho, dokud směs nezhoustne. Omáčku osolíme a opepříme. Z druhé pánve mezitím vyjmeme kolečka cibule a necháme je okapat na papírovém ubrousku od mastnoty. Roštěnky dáme na talíře, přelijeme omáčkou a dozdobíme zlatavými kolečky cibule.

Tip k receptu

Aby byla cibule co nejkřupavější, můžete ji osmažit ve fritovacím hrnci a předtím ji ještě trošičku poprášit hladkou moukou. Výborně k tomuto pokrmu chutná těžší červené víno a listový salát.

přidejte na:
Chybí obrázek

02. 04. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
veidenska roštenka má príjemnú harmonicky vyváženú chuť

11. 07. 2017, 18:44

Chybí obrázek
chutná roštenka

03. 09. 2017, 20:19

Chybí obrázek
výborný recept

02. 10. 2017, 20:53

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.