Vrchovinský bramborák
Obtížnost
Čas přípravy
45min
Čas vaření
50min
Celkový čas
1h 35min
Porce
Nutriční hodnoty
2148
kalorií
2.0g
cukrů
46.0g
tuků
71.0g
bílkovin
Příprava
Den předem si uvaříme brambory typu A. Brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle s většími otvory,
přidáme uvařené, na kostičky nakrájené uzené maso, hrubou mouku, 2 lžíce krupice, dle potřeby sůl, rozmačkaný česnek a 3 vejce. V míse hmotu řádně rukama promícháme a promneme. Dáme do máslem vymaštěného pekáče (asi 3 cm vysokou vrstvu), vložíme do vyhřáté trouby a za mírnějšího žáru pečeme dozlatova cca 35 - 45 minut. Bramborák podáváme rozporcovaný na menší obdélníčky, můžeme přidat kyselou okurku nebo nakládanou zeleninu. Chutná skvěle teplý i studený.
Tip k receptu
můžeme přidat i majoránku
planeta30. 06. 2015
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.