Vrchovinský bramborák

Obtížnost

Čas přípravy

45min
Čas vaření
50min

Celkový čas

1h 35min

Porce


Nutriční hodnoty

2148 kalorií
2.0g cukrů
46.0g tuků
71.0g bílkovin


Příprava

Den předem si uvaříme brambory typu A. Brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle s většími otvory,
přidáme uvařené, na kostičky nakrájené uzené maso, hrubou mouku, 2 lžíce krupice, dle potřeby sůl, rozmačkaný česnek a 3 vejce. V míse hmotu řádně rukama promícháme a promneme. Dáme do máslem vymaštěného pekáče (asi 3 cm vysokou vrstvu), vložíme do vyhřáté trouby a za mírnějšího žáru pečeme dozlatova cca 35 - 45 minut. Bramborák podáváme rozporcovaný na menší obdélníčky, můžeme přidat kyselou okurku nebo nakládanou zeleninu. Chutná skvěle teplý i studený.

Tip k receptu

můžeme přidat i majoránku

přidejte na:
Chybí obrázek

30. 06. 2015

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
vynikajúce

04. 12. 2015, 21:10

Chybí obrázek
velmi dobrý recept

07. 01. 2016, 12:38

Chybí obrázek
bramborák chutí fantasticky dobre

21. 08. 2017, 19:57

Přidat komentář
Chybí obrázek
chutný bramborák

hanka 10. 08. 2016, 20:48

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.