Výborná hustá bramboračka

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

5min
Čas vaření
30min

Celkový čas

35min

Porce


Nutriční hodnoty

424 kalorií
7.0g cukrů
32.0g tuků
9.0g bílkovin


Příprava

Nejprve udělám z másla a mouky světlou jíšku. Zaliju asi 3/4 litrem studené vody a vložím na kostičky nakrájené brambory. Osolíme. Asi po 5 minutách vsypeme mraženou zeleninu (podle chuti, my máme nejradši mrkev-hrášek-kukuřice). Vaříme do měkka. Pokud je polévka pro děti, tak můžeme rozšťouchat šťouchadlem na brambory.

přidejte na:
slavuska

16. 01. 2013

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Takže já tam přidávám spoustu dalších ingrediencí, proto je hustá, ani mouku už tam nedávám. Ale to už vznikne zcela jiný recept...
Přidané ingredience: kroupy, majoránka, houby atd.

Dessyna 24. 01. 2013, 18:37

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
bramboračka je moje oblíbená, mám ji ráda s houbama a nakonec přidávám majoránku
Přidané ingredience: houby,majoránka

planeta 09. 02. 2014, 11:52

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
jednoducha dobra bramboračka

palino 12. 03. 2016, 19:32

Přidat komentář
Chybějící obrázek
V názvu je sice napsáno hustá bramboračka, ale ta může být hustá jedině proto, že tam nasypu půl kila mouky, mně se prostě zdá, že je velmi chudá na suroviny. Patrně je tedy myšlena jen konzistence. Spíš to špatně chápu a bude to asi jídlo pro malé děti.

Dessyna 22. 01. 2013, 10:24

Chybějící obrázek
mouky dávám cca lžíci-2 lžíce. Ano, hustá je myšlena konzistence, někdo dělá bramboračku nezahuštěnou, tak aby se to odlišilo :) Je pravda, že ji dělám hlavně dětem(minimálně koření, jen sůl), ale sama ji mám taky ráda. Ale třeba příteli nechutná, opravdu záleží na tom, kdo má rád hodně kořeněné, a kdo ne :)

slavuska 22. 01. 2013, 10:47