Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Výborná hustá bramboračka

Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 5min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 35min , porce

424 kalorií, 7.0g cukrů, 32.0g tuků, 9.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Nejprve udělám z másla a mouky světlou jíšku. Zaliju asi 3/4 litrem studené vody a vložím na kostičky nakrájené brambory. Osolíme. Asi po 5 minutách vsypeme mraženou zeleninu (podle chuti, my máme nejradši mrkev-hrášek-kukuřice). Vaříme do měkka. Pokud je polévka pro děti, tak můžeme rozšťouchat šťouchadlem na brambory.

slavuska

16. 01. 2013, Recept navštíven: 2016x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Výborná hustá bramboračka

Výborná hustá bramboračka

Nejprve udělám z másla a mouky světlou jíšku. Zaliju asi 3/4 litrem studené vody a vložím na kostičky nakrá...

Zobrazit všechny podobné recepty k Výborná hustá bramboračka Link-arrow

Přidat recenzi
Dessyna
Restaurant_star
Takže já tam přidávám spoustu dalších ingrediencí, proto je hustá, ani mouku už tam nedávám. Ale to už vznikne zcela jiný recept...
Přidané ingredience: kroupy, majoránka, houby atd.

24. 01. 2013, 18:37

planeta
Restaurant_star
bramboračka je moje oblíbená, mám ji ráda s houbama a nakonec přidávám majoránku
Přidané ingredience: houby,majoránka

09. 02. 2014, 11:52

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
jednoducha dobra bramboračka

12. 03. 2016, 19:32

Přidat komentář
Dessyna
V názvu je sice napsáno hustá bramboračka, ale ta může být hustá jedině proto, že tam nasypu půl kila mouky, mně se prostě zdá, že je velmi chudá na suroviny. Patrně je tedy myšlena jen konzistence. Spíš to špatně chápu a bude to asi jídlo pro malé děti.

Dessyna 22. 01. 2013, 10:24

slavuska
mouky dávám cca lžíci-2 lžíce. Ano, hustá je myšlena konzistence, někdo dělá bramboračku nezahuštěnou, tak aby se to odlišilo :) Je pravda, že ji dělám hlavně dětem(minimálně koření, jen sůl), ale sama ji mám taky ráda. Ale třeba příteli nechutná, opravdu záleží na tom, kdo má rád hodně kořeněné, a kdo ne :)

slavuska 22. 01. 2013, 10:47

Facebook komentáře