Zapečené fazolky s rýží
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
1672
kalorií
1.0g
cukrů
51.0g
tuků
69.0g
bílkovin
Příprava
Rýži uvaříme dle návodu doměkka, scedíme a dáme stranou. Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme je a nakrájíme na větší kostičky. Cibuli nasekáme nadrobno. Rýži, kterou máme v míse stranou smícháme s rozmrazenými fazolkami, rajčaty a cibulí. Přidáme taky na jemno nasekanou saturejku. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky smícháme s parmazánem a vmícháme k rýži a zelenině do mísy. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme do směsi. Dochutíme solí a pepřem.
Zapékací mísu vymažeme tukem, naplníme směsí a vložíme do trouby předehřáté na 180°C, kde pečeme přibližně 40 minut. Můžeme podávat se zeleninovým salátem.
10. 04. 2012
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.