Zapečené fazolky s rýží

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

1672 kalorií
1.0g cukrů
51.0g tuků
69.0g bílkovin


Příprava

Rýži uvaříme dle návodu doměkka, scedíme a dáme stranou. Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme je a nakrájíme na větší kostičky. Cibuli nasekáme nadrobno. Rýži, kterou máme v míse stranou smícháme s rozmrazenými fazolkami, rajčaty a cibulí. Přidáme taky na jemno nasekanou saturejku. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky smícháme s parmazánem a vmícháme k rýži a zelenině do mísy. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme do směsi. Dochutíme solí a pepřem.
Zapékací mísu vymažeme tukem, naplníme směsí a vložíme do trouby předehřáté na 180°C, kde pečeme přibližně 40 minut. Můžeme podávat se zeleninovým salátem.

přidejte na:
Chybí obrázek

10. 04. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
zdravé dobre a jednoduché jedlo

12. 01. 2017, 11:04

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.