Zavaření mladých fazolových lusků – kyselý nálev

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
1h 30min

Celkový čas

2h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

2060 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Lusky odvlákníme a odstraníme jejich konce. Pořádně je umyjeme. Nakrájíme je a povaříme (2-5 minut) do měkka. Pak je scedíme, zchladíme ve studené vodě a naplníme do sklenic. Kyselý nálev si připravíme smícháním 4 l vody, 0,75 l octa (8%) a 0,1 kg soli. Fazolové lusky pak zalijeme nálevem. V předehřáté troubě pak sterilizujeme při teplotě 100 °C cca 40 minut. Aby nám lusky zkvasily, je důležité druhý den sterilizaci opakovat!

přidejte na:
Chybí obrázek

27. 08. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
velmi dobre

13. 09. 2016, 18:38

Chybí obrázek
dobrý recept

15. 01. 2019, 19:33

Chybí obrázek
vyskúšaný recept, dobrý

12. 02. 2019, 19:53

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.