Zavaření mladých fazolových lusků – kyselý nálev
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
1h 30min
Celkový čas
2h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
2060
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Lusky odvlákníme a odstraníme jejich konce. Pořádně je umyjeme. Nakrájíme je a povaříme (2-5 minut) do měkka. Pak je scedíme, zchladíme ve studené vodě a naplníme do sklenic. Kyselý nálev si připravíme smícháním 4 l vody, 0,75 l octa (8%) a 0,1 kg soli. Fazolové lusky pak zalijeme nálevem. V předehřáté troubě pak sterilizujeme při teplotě 100 °C cca 40 minut. Aby nám lusky zkvasily, je důležité druhý den sterilizaci opakovat!
Vera27. 08. 2009
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.