Žravé řezy
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Žloutky, cukr a vodu ušleháme. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Pečeme ve formě s vyšším okrajem, vymazané tukem, vysypané hrubou mukou. Elektrická trouba cca 180°C. Upečeme a necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme náplň. Ušleháme šlehačku do tuha, osladíme dle chuti. Kysané smetany opatrně smícháme se šlehačkou a přidáme na kostičky nakrájený a okapaný ananas. Směs natřeme na vychladlý moučník.
Nakonec uděláme želé. Šťávu z ananasu dolijeme vodou, abychom měli 3/4 litru tekutiny. Tu povaříme se 2 pudinky vanilkové příchuti. Prochladlé želé nalijeme na náplň a dáme do lednice.
Tip k receptu
Čím je zakysaná smetana hustější, tím lepší.
Ananas můžeme nahradit jiným kompotovaným nebo čerstvým ovocem.
15. 11. 2009