Bramborová polévka s tatarkou
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
30min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
240
kalorií
0.0g
cukrů
20.0g
tuků
7.0g
bílkovin
Příprava
Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na drobné kostičky. Mrkev také oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na slzičkovém struhadle. Zeleninu vložíme do hrnce, zalijeme 1 litrem studené vody, přidáme trochu soli a vaříme 15 minut. Jakmile jsou kostičky brambor měkké, tak polévku zahustíme jíškou. Přidáme bujón a polévku povaříme 3 minuty. V 200 ml studené vody rozmícháme vejce a tatarskou omáčku. Směs vlijeme do polévky, krátce povaříme a odstavíme. Polévku dochutíme solí a petrželkou.
JanaB11. 01. 2012
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.