Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Brambory jachni (Řecko)

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 40min
Nutriční hodnoty
740 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 21.0g bílkovin

Příprava

Brambory oloupeme a nakrájíme na 1 cm silná kolečka. Vložíme je do mísy, zalijeme vodou a necháme 10 minut odstát.
Mezitím si oloupeme cibuli a zesklovatíme ji na rozpáleném olivovém oleji. Potě přidáme zcezené brambory a důkladně zamícháme. Necháme dvě minuty dusit a pak přidáme propasírovaná rajčata, prolisovaný česnek a sůl. Podlijeme vodou a necháme pod pokličkou dusit na mírném ohni zhruba 10-15 minut. Brambory musí být měkké a většina tekutiny vpitá do nich.
Podáváme jako přílohu k jídlům nebo také jako samostatné jídlo se zeleninovým salátem.

Bulb Tip k receptu

V Řecku byste tento pokrm dostali pod názvem Patates jachni. Někdy se do něj přidává ještě šalotka (3-4), zelená petrželka (1 lžíce) nebo celerová nať (2 lžíce). Všechny verze určitě stojí za vyzkoušení.


Přidat na Pinterest
notburga

23. 10. 2011, Recept navštíven: 3009x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
skvele jedlo

12. 11. 2015, 20:07

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutne pripravené zemiaky

10. 03. 2017, 18:15

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept mi velmi chutí

15. 03. 2018, 21:11

Přidat komentář

Facebook komentáře