Brambory jachni (Řecko)
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Brambory oloupeme a nakrájíme na 1 cm silná kolečka. Vložíme je do mísy, zalijeme vodou a necháme 10 minut odstát.
Mezitím si oloupeme cibuli a zesklovatíme ji na rozpáleném olivovém oleji. Potě přidáme zcezené brambory a důkladně zamícháme. Necháme dvě minuty dusit a pak přidáme propasírovaná rajčata, prolisovaný česnek a sůl. Podlijeme vodou a necháme pod pokličkou dusit na mírném ohni zhruba 10-15 minut. Brambory musí být měkké a většina tekutiny vpitá do nich.
Podáváme jako přílohu k jídlům nebo také jako samostatné jídlo se zeleninovým salátem.
Tip k receptu
V Řecku byste tento pokrm dostali pod názvem Patates jachni. Někdy se do něj přidává ještě šalotka (3-4), zelená petrželka (1 lžíce) nebo celerová nať (2 lžíce). Všechny verze určitě stojí za vyzkoušení.
notburga23. 10. 2011
Ingredience
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
majka 12. 11. 2015, 20:07

palino 10. 03. 2017, 18:15

dušanka 15. 03. 2018, 21:11

hanka 17. 01. 2019, 11:31

katka16031 03. 11. 2019, 17:04