Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Brambory jachni (Řecko)

Brambory jachni (Řecko)

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 40min
Nutriční hodnoty
740 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 21.0g bílkovin

Příprava

Brambory oloupeme a nakrájíme na 1 cm silná kolečka. Vložíme je do mísy, zalijeme vodou a necháme 10 minut odstát.
Mezitím si oloupeme cibuli a zesklovatíme ji na rozpáleném olivovém oleji. Potě přidáme zcezené brambory a důkladně zamícháme. Necháme dvě minuty dusit a pak přidáme propasírovaná rajčata, prolisovaný česnek a sůl. Podlijeme vodou a necháme pod pokličkou dusit na mírném ohni zhruba 10-15 minut. Brambory musí být měkké a většina tekutiny vpitá do nich.
Podáváme jako přílohu k jídlům nebo také jako samostatné jídlo se zeleninovým salátem.

Bulb Tip k receptu

V Řecku byste tento pokrm dostali pod názvem Patates jachni. Někdy se do něj přidává ještě šalotka (3-4), zelená petrželka (1 lžíce) nebo celerová nať (2 lžíce). Všechny verze určitě stojí za vyzkoušení.


notburga

23. 10. 2011, Recept navštíven: 2462x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
skvele jedlo

12. 11. 2015, 20:07

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutne pripravené zemiaky

10. 03. 2017, 18:15

Přidat komentář

Facebook komentáře