Brambory jachni (Řecko)

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
30min

Celkový čas

40min

Porce


Nutriční hodnoty

740 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
21.0g bílkovin


Příprava

Brambory oloupeme a nakrájíme na 1 cm silná kolečka. Vložíme je do mísy, zalijeme vodou a necháme 10 minut odstát.
Mezitím si oloupeme cibuli a zesklovatíme ji na rozpáleném olivovém oleji. Potě přidáme zcezené brambory a důkladně zamícháme. Necháme dvě minuty dusit a pak přidáme propasírovaná rajčata, prolisovaný česnek a sůl. Podlijeme vodou a necháme pod pokličkou dusit na mírném ohni zhruba 10-15 minut. Brambory musí být měkké a většina tekutiny vpitá do nich.
Podáváme jako přílohu k jídlům nebo také jako samostatné jídlo se zeleninovým salátem.

Tip k receptu

V Řecku byste tento pokrm dostali pod názvem Patates jachni. Někdy se do něj přidává ještě šalotka (3-4), zelená petrželka (1 lžíce) nebo celerová nať (2 lžíce). Všechny verze určitě stojí za vyzkoušení.

přidejte na:
notburga

23. 10. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
skvele jedlo
majka 12. 11. 2015, 21:07
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutne pripravené zemiaky
palino 10. 03. 2017, 19:15
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept mi velmi chutí
dušanka 15. 03. 2018, 22:11
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
k mäsu vyborne urobené zemiaky
hanka 17. 01. 2019, 12:31
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept výborný
katka16031 03. 11. 2019, 18:04