Brambory jachni (Řecko)

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
30min

Celkový čas

40min

Porce


Nutriční hodnoty

740 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
21.0g bílkovin


Příprava

Brambory oloupeme a nakrájíme na 1 cm silná kolečka. Vložíme je do mísy, zalijeme vodou a necháme 10 minut odstát.
Mezitím si oloupeme cibuli a zesklovatíme ji na rozpáleném olivovém oleji. Potě přidáme zcezené brambory a důkladně zamícháme. Necháme dvě minuty dusit a pak přidáme propasírovaná rajčata, prolisovaný česnek a sůl. Podlijeme vodou a necháme pod pokličkou dusit na mírném ohni zhruba 10-15 minut. Brambory musí být měkké a většina tekutiny vpitá do nich.
Podáváme jako přílohu k jídlům nebo také jako samostatné jídlo se zeleninovým salátem.

Tip k receptu

V Řecku byste tento pokrm dostali pod názvem Patates jachni. Někdy se do něj přidává ještě šalotka (3-4), zelená petrželka (1 lžíce) nebo celerová nať (2 lžíce). Všechny verze určitě stojí za vyzkoušení.

přidejte na:
Chybí obrázek

23. 10. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
skvele jedlo

12. 11. 2015, 20:07

Chybí obrázek
chutne pripravené zemiaky

10. 03. 2017, 18:15

Chybí obrázek
recept mi velmi chutí

15. 03. 2018, 21:11

Chybí obrázek
k mäsu vyborne urobené zemiaky

17. 01. 2019, 11:31

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.