Brusinkovo - jablečný tarte tatin
Obtížnost
Čas přípravy
40min
Čas vaření
15min
Celkový čas
55min
Porce
Nutriční hodnoty
3328
kalorií
75.0g
cukrů
134.0g
tuků
35.0g
bílkovin
Příprava
Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
Mouku, cukr, 150 g másla a vejce vypracujeme v hladké těsto, které necháme v lednici odležet.
Zbylé máslo rozpustíme, přidáme cukr, vodu. Mícháme na mírné teplotě do rozpuštění cukru. Pak masu necháme slabo vřít bez míchání, až získá světlý zlatý odstín.
23 cm koláčovou formu vymastíme máslem, nalijeme karamel, posypeme brusinkami a přikryjeme osminkami jablek, které sme oloupali a zbavili jádřinců.
Těsto vyválíme na velkost formy, položíme na jablíčka, mírně přitlačíme a vložíme do trouby. Pečeme dozlatova.
Upečený koláč necháme 5 minut odstát, navrch položíme talíř a koláč překlopíme. Dávame pozor na popálení karamelem!
Servírujeme s kopečkem šlehačky.
08. 05. 2010
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.